SCHWABΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΟΑΛΗΤΕΙΑ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ KLAUS SCHWAB «Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

ΑΥΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Lily
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Από την αλλαγή του αιώνα, βρισκόμαστε εν μέσω της “Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης”,

σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). 

Ο Klaus Schwab, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Φόρουμ, την περιγράφει ως μια τεχνική επανάσταση που συνοδεύεται από τίποτα λιγότερο από μια δραματική μεταμόρφωση του ανθρώπινου πολιτισμού, η οποία “θα επηρεάσει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε μεταξύ μας”. 

Ο μετασχηματισμός αυτός θα εγκαινιάσει ένα εντελώς “νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ανάπτυξη”.

Η διαθεσιμότητα και η συγχώνευση νέων, “αρκετά εκπληκτικών τεχνολογιών”, σύμφωνα με τον Klaus Schwab, είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. 

Αυτό, υποστηρίζει, θα οδηγήσει τελικά “στη θόλωση των ορίων μεταξύ του φυσικού, του ψηφιακού και του βιολογικού τομέα”. Αυτό αφορά κυρίως την εφαρμογή της βιο- και νευροτεχνολογίας, των εμφυτεύσιμων τεχνολογιών και του Διαδικτύου των Σωμάτων (IoB).

Πρόκειται για τεχνολογίες που ασχολούνται λιγότερο με το ανθρώπινο περιβάλλον και περισσότερο με τον μετασχηματισμό του ίδιου του ανθρώπου, έχοντας μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ύπαρξη και την ταυτότητά του. 

Με την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση -σύμφωνα με τον Klaus Schwab- βρισκόμαστε αντιμέτωποι με “μια μεταμόρφωση του ανθρώπινου όντος που όμοιά της δεν έχουμε ξανασυναντήσει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...