Ικανοποίηση Putin για τις ρωσικές νίκες στην Ουκρανία – Αποχωρούν πανικόβλητοι οι Ουκρανοί από το Soledar, πέφτει και το Bakhmut

Τα Γερμανικά Leopard δεν θα μπορούν να δοθούν στην Ουκρανία πριν το.. 2024

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο ρώσος Πρόεδρος Putin για την δυναμική και τις νίκες του ρωσικού στρατού στην Ανατολική Ουκρανία…
Μετά την νίκη των ρώσων στο Soledar το οποίο το εγκαταλείπουν πανικόβλητοι οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιώτες, σειρά έχει το Bakhmut άλλη στρατηγικής σημασίας πόλη που θα πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων…

Οι Ουκρανοί φεύγουν πανικόβλητοι από το Soledar

Τα ουκρανικά στρατεύματα φεύγουν πανικόβλητα από το Soledar, αφήνοντας τα όπλα του ΝΑΤΟ, αναφέρει η πολιτοφυλακή του Donetsk.
Τα ρωσικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την απελευθέρωση της πόλης γνωστής για την εξόρυξη αλατιού την Soledar στις 12 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έφυγαν πανικόβλητα από το Soledar, αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων οπλισμών του ΝΑΤΟ
Τα πτώματα των Ουκρανών μαχητών και το κατεστραμμένο πολεμικό υλικό πλημμύρισαν όλη την περιοχή.

Τα Γερμανικά Leopard δεν θα μπορούν να δοθούν στην Ουκρανία πριν το.. 2024

Η γερμανική εταιρεία όπλων Rheinmetall δεν θα μπορούσε να παραδώσει Panzer Leopards στην Ουκρανία πριν από το 2024, ακόμη κι αν η πολιτική απόφαση ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό διευκρίνισε στην Bild am Sonntag ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Armin Papperger.
Μάλιστα, τόσο θα διαρκούσαν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα βαρέα όπλα, που συζητούνται εδώ και εβδομάδες.
«Ακόμη και αν η απόφαση να σταλούν τα Leopard panzer στο Κίεβο φτάσει αύριο, η παράδοση δεν θα γινόταν πριν από τις αρχές του επόμενου έτους», ανέφερε ο Armin Papperger
Η Rheinmetall κατέχει 22 οχήματα του μοντέλου Leopard 2 και 88 του παλαιότερου μοντέλου, Leopard 1.
«Η αποκατάσταση των τεθωρακισμένων διαρκεί περίπου ένα χρόνο.
Πρέπει να αποσυναρμολογηθούν πλήρως και να επανασυναρμολογηθούν», εξήγησε. Μια επιχείρηση που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς συγκεκριμένη ανάθεση, αφού το απαραίτητο κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
«Η Rheinmetall δεν μπορεί να προβλέψει ένα τέτοιο ποσό», κατέληξε.

Ρωσία, καταγράφουμε επιτυχίες στην κατεύθυνση του Bakhmut

Τα αποσπάσματα κρούσης των ρωσικών στρατευμάτων, σε συνεργασία με τις μονάδες των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, συνέχισαν να «καταγράφουν επιτυχίες» προς την κατεύθυνση των βόρειων προαστίων της πόλης Bakhmut.

Putin: Όλα στην Ουκρανία προχωρούν όπως είχε προγραμματιστεί

«Η δυναμική της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία είναι «θετική.
Όλα εξελίσσονται στο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Ελπίζω οι μαχητές μας να μας ικανοποιήσουν με αποτελέσματα».
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των στόχων είναι «η προστασία των ανθρώπων που υφίστανται εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς της Ουκρανίας για 8 χρόνια».
Σύμφωνα με τον Putin, απώτερος στόχος είναι η απελευθέρωση του Donbass και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

Επίσης η 12η πυραυλική επίθεση των Ρώσων (38 πύραυλοι υποστηρίζουν οι Ουκρανοί, 60 άλλες πηγές) έρχεται να αποδείξει πόσο λανθασμένη πληροφόρηση παρέχουν οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες…
Είχαν προβλέψει ότι οι ρώσοι διαθέτουν πυραύλους για 2-3 πυραυλικές επιθέσεις…αλλά από τότε που έκαναν την πρόβλεψη έχουν πραγματοποιηθεί άλλες 9 μεγάλες επιθέσεις… με τελευταία στις 14 Ιανουαρίου 2023.
Οι Ουκρανοί πάντως στην προσπάθεια να διαγράψουν την τραγωδία την τραγωδία στο Soledar αναδεικνύουν μια μεγάλη καταστροφή που σημειώθηκε στο Dnepropetrovsk ή Dnipro όπου πύραυλος έπληξε συγκρότημα πολυκατοικιών σκοτώνοντας 30, τραυματίζοντας 73 εκ των οποίων 12 παιδιά…

Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι νίκες των ρώσων αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί σύντομα να περάσει σε ένα νέο στάδιο, καθώς η κατάσταση σε ορισμένα μέτωπα άρχισε να αλλάζει ραγδαία.
Ενώ το καθεστώς του Κιέβου και τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν περήφανα να «υπερασπίζονται» το Soledar, η πόλη τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων στις 10 Ιανουαρίου.
Οι μαχητές Wagner έχουν θέσει πλήρη έλεγχο στις κατοικημένες συνοικίες στην πόλη και ολοκληρώνουν την επιχείρηση καθαρισμού στα αλατωρυχεία και στις υπόγειες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Να σημειωθεί ότι στο Soledar βρίσκονται τα μεγαλύτερα υπόγεια αλατωρυχεία της Ευρώπης.

Στις 12 Ιανουαρίου, επιβεβαιώθηκαν αναφορές ότι ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν ουκρανικές μονάδες από το εργοστάσιο Artemsol, τη μεγαλύτερη επιχείρηση εξόρυξης και πώλησης αλατιού στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση και ο πρόεδρος Zelensky ελπίζουν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης και έχουν μεταφέρει εφεδρείες στην περιοχή.
Ρωσικές πηγές επιβεβαίωσαν τις αξιοθρήνητες απόπειρες αντεπίθεσης στα περίχωρα του Soledar, εξαιτίας αυτού οι απώλειες του ουκρανικού στρατού αυξάνονται δραματικά.
Οι ουκρανικές μονάδες προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στα δυτικά προάστια και να αποτρέψουν ρωσική αντεπίθεση στο Blagodatnoye.
Εν τω μεταξύ, στα βόρεια της πόλης Soledar, ρώσοι στρατιώτες έχουν διαπεράσει τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές και μάχονται για τον σιδηροδρομικό σταθμό Sol.
Η απώλεια ενός τόσο στρατηγικά σημαντικού σιδηροδρομικού κόμβου θα θέσει ολόκληρη την ουκρανική ομάδα στην περιοχή Seversk σε κίνδυνο πλευρικής επίθεσης.
Οι έντονες μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του χωριού Krasnaya Gora, στην οποία εισβάλλουν τμήματα Ρώσων αλεξιπτωτιστών.
Η ουκρανική διοίκηση επιχειρεί να δημιουργήσει ομάδες κρούσης στην Paraskovievka και να αντεπιτεθεί στις προωθούμενες ρωσικές δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να σπάσει την περικύκλωση του Soledar.

Νέες επιτυχίες φέρνει και η ρωσική επίθεση στο Bakhmut….

Μετά από παρατεταμένες μάχες, οι μαχητές Wagner επιβεβαίωσαν τον πλήρη έλεγχο της Opytne που βρίσκεται στα νότια προάστια του Bakhmut.
Η ουκρανική φρουρά στο Bakhmut κινδυνεύει να πέσει σε επιχειρησιακή περικύκλωση στο εγγύς μέλλον.
Από τους 3 δρόμους που φεύγουν από την πόλη, οι δύο έχουν κοπεί.
O τρίτος δρόμος βρίσκεται υπό τον έλεγχο πυρός του ρωσικού πυροβολικού.
Οι γραμμές του μετώπου σε άλλες περιοχές παραμένουν αμετάβλητες.

Παρά τις ψευδείς δηλώσεις για ουκρανικές νίκες, η Ουκρανική ηγεσία ανησυχεί για το ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης από το έδαφος της Λευκορωσίας.
Στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σκάβουν τους δρόμους και ενισχύουν νέες στρατιωτικές θέσεις.
Η πιθανότητα ανοίγματος νέων μετώπων, οι ρωσικές επιτυχίες στο Soledar, καθώς και οι αλλαγές προσωπικού στην ανώτατη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορούν να χρησιμεύσουν ως σήματα για την επερχόμενη νέα φάση των εχθροπραξιών.

Ουκρανική συντριβή στο Krasny Liman

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επικράτησαν των Ουκρανών στο Krasny Liman με τη βοήθεια της αεροπορίας, του πυροβολικού, καθώς και χάρη στις ενέργειες των Αερομεταφερόμενων Στρατευμάτων.
Οι συνολικές απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περισσότερους από 115 στρατιωτικούς, δήλωσε στις 15/1 ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
Οι ενέργειες των μονάδων των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων απέκρουσαν την επίθεση των ομάδων επίθεσης της 71ης ουκρανικής ταξιαρχίας Jager.

Χάος από την 12η πυραυλική επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία

Η 12η πυραυλική επίθεση των ρώσων στην Ουκρανία στις 14 Ιανουαρίου κατέστρεψε την ενεργειακή υποδομή και προκάλεσε χάος…
Στους κόλπους της ηγεσίας του Ουκρανικού στρατού επικρατεί μεγάλος προβληματισμός…
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, ο Arestovich δήλωσε ότι ένας πύραυλος έπεσε σε κτίριο κατοικιών στο Dnepropetrovsk ή Dnipro μετά την ενεργοποίηση της Ουκρανικής αεράμυνας.
Σύμφωνα με τον Arestovich, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν έναν πύραυλο που έπεσε στο κτίριο κατοικιών και εξερράγη.
Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιστατικό, άλλοι 73 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι 15 άνθρωποι διασώθηκαν από τα ερείπια.

Στις 14 Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν την πρώτη μαζική επίθεση σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία για το 2023.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή εθνικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας Ukrenergo, η 12η μαζική επίθεση με πυραύλους από τους ρώσους είχε ως αποτέλεσμα τη ζημιά στις ακόλουθες εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής. Στόχος της επίθεσης ήταν εγκαταστάσεις παραγωγής και υποδομές υψηλής τάσης σε 5 περιοχές: Κίεβο, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Βίνιτσα, Λβιβ και Χάρκοβο.
Ως αποτέλεσμα, έχουν εφαρμοστεί διακοπές έκτακτης ανάγκης σε ορισμένες περιοχές προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις των επιπτώσεων.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Ουκρανικού στρατού Zaluzhny, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει περίπου 28 εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ διαφόρων τύπων και 10 εκτοξεύσεις πυραύλων από αεροσκάφη…
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, καταστράφηκαν 18 πύραυλοι κρουζ και 3 πύραυλοι κατευθυνόμενων αεροσκαφών.
Ωστόσο οι αναφορές των Ουκρανών ως προς τους στόχους που καταστράφηκαν και ως προς τους πυραύλους που αναχαιτίστηκαν… έχουν μεγάλες αποκλίσεις… οι Ουκρανοί προφανώς και θα πουν ότι καταρρίπτουν πυραύλους…αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Τα πρώτα πλήγματα ρωσικών πυραύλων σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις των περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ουκρανίας περίπου στις 10 το πρωί τοπική ώρα στις 14 Ιανουαρίου 2023.
Επιβεβαιώθηκε η ζημιά σε ενεργειακή εγκατάσταση στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι στόχοι θα μπορούσαν να είναι τα Κίεβο CHPP-3 και CHPP-5, καθώς και μια βιομηχανική επιχείρηση στην περιοχή Goloseevsky.

Ο αεροπορικός συναγερμός σε αυτές τις περιοχές ανακοινώθηκε αφού οι πύραυλοι έπληξαν τους στόχους τους.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αρχικά βαλλιστικούς πυραύλους για την επίθεση.

Το δεύτερο κύμα πυραυλικών επιθέσεων Kalibr καταγράφηκε ώρες αργότερα στο Κίεβο και στην περιοχή του Κιέβου, στις περιοχές Krivoy Rog, Vinnytsia, Odessa, Nikolaev, Chernivtsi, Ternopil, Kharkiv, Zaporozhye και Lviv.
Σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας κηρύχθηκε αεροπορικός συναγερμός.
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο αριθμός των πυραύλων ξεπέρασε σημαντικά αυτόν που ισχυρίζονται οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Οι Ουκρανοί αναφέρουν 33 πυραύλους άλλες πηγές πάνω από 60 πυραύλους…
Συνολικά τέσσερις πύραυλοι έπληξαν μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής και μια βιομηχανική επιχείρηση στην περιοχή του Kharkiv.
Δύο εκρήξεις έγιναν κεραυνοί στην περιοχή του σταθμού Losevo, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο τρακτέρ στο Kharkiv.

Η τοπική διοίκηση επιβεβαίωσε ζημιές σε βιομηχανική επιχείρηση στην περιοχή Zaporizhia.
Αργότερα, οι ουκρανικές αρχές στο Lviv επιβεβαίωσαν τη ζημιά σε μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής.
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε κατοικημένες περιοχές στο Kotovsky, καθώς και κοντά στα χωριά Dachnoye και Usatovo στην περιοχή της Οδησσού.

Όπως και κατά τις προηγούμενες πρόσφατες μαζικές επιθέσεις, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν παραπλανητικά… αεροπορικούς στόχους για να εντοπίσουν τις θέσεις των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.
Αυτό επέτρεψε την εξουδετέρωση των ουκρανικών μέσων αεράμυνας μέχρι τη στιγμή της προσέγγισης των πυραύλων κρουζ.

Όλες οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις συνοδεύτηκαν από φρικτά «περιστατικά».

Ζημιές προκλήθηκαν σε πολιτικά κτίρια και ουκρανικοί πύραυλοι αεράμυνας έπληξαν εδάφη των γειτονικών κρατών. Δυστυχώς η σημερινή επίθεση δεν ήταν αποκλεισμός.
Θραύσματα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 έπεσαν στο έδαφος της Μολδαβίας:
Παρά το γεγονός ότι όλα τα ρωσικά χτυπήματα γίνονται με υψηλή ακρίβεια και επιτρέπουν την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων, οι ρωσικές δυνάμεις συχνά κατηγορούνται από το καθεστώς του Κιέβου για χτυπήματα σε κτίρια κατοικιών σε διάφορες πόλεις.
Τέτοιες κατηγορίες δεν συνοδεύονται ποτέ από καμία απόδειξη. Συνήθως, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια ότι στην πραγματικότητα Ουκρανοί πολίτες σκοτώνονται από τους απαρχαιωμένους ουκρανικούς πυραύλους αεράμυνας.
Στις 14 Ιανουαρίου, ένα τμήμα πολυώροφου κτιρίου καταστράφηκε στην πόλη Dnepropetrovsk (Dnipro).
Παρά τους έντονους ισχυρισμούς των αξιωματούχων του Κιέβου που κατηγόρησαν αμέσως την Ρωσία, η αιτία του περιστατικού δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη δείξει τα συντρίμμια του πυραύλου.
Θα μπορούσε να είναι είτε αναχαιτισμένος ρωσικός πύραυλος κρουζ είτε συνέπεια του έργου της ουκρανικής αεράμυνας.

Κρίνοντας από την κλίμακα της καταστροφής, μπορεί να υποτεθεί ότι υπήρξε δευτερεύουσα έκρηξη στο κτίριο επειδή ούτε η ουκρανική αεράμυνα ούτε οι αναχαιτισμένοι ρωσικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοια ζημιά.
Οι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ πετούν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος και οι ουκρανικές αντιπυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται από αστικές περιοχές μετατρέπουν τα κτίρια κατοικιών σε πιθανούς στόχους.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ουκρανικοί πύραυλοι χτυπούν ουκρανικά σπίτια.
Αυτά τα περιστατικά θα μπορούσαν να είναι τα αποτελέσματα οποιασδήποτε δυσλειτουργίας από την πλευρά του ουκρανικού στρατού.
Την ίδια στιγμή, πλάνα που δείχνουν τις καταστροφές στην Ουκρανία ευνοούν… το καθεστώς του Κιέβου.
Αυτή η τραγωδία θα δώσει στον Zelensky το δικαίωμα να απαιτήσει περισσότερα συστήματα αεράμυνας και προηγμένα όπλα από τη Δύση.
Ήδη οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι χρειάζονται περισσότερα όπλα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.
«Τι χρειάζεται για να σταματήσει αυτό;
Τα όπλα που έχουν οι εταίροι μας στις αποθήκες τους και που οι στρατιώτες μας ανυπομονούν να τα πάρουν.
Όλος ο κόσμος ξέρει τι και πώς μπορεί να σταματήσει αυτούς που σπέρνουν το θάνατο.
Και ευχαριστώ όλους όσους μας βοηθούν σε αυτό!», τόνισε ο Zelensky.
Μια τέτοια τραγωδία θα προσελκύσει περισσότερο την προσοχή των δυτικών κοινωνιών.
Τα πλάνα από το Dnepropetrovsk που κοινοποιήθηκαν από τα μέσα βοήθησαν να μετατοπιστεί το επίκεντρο της προσοχής τους από την ουκρανική ήττα στο Soledar.

Θραύσματα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 έπεσαν στο έδαφος της Μολδαβίας

Οι Wagner ζήτησαν από τους Ουκρανοούς να παραδοθούν στο Soledar, όσοι αρνήθηκαν σκοτώθηκαν… υπολογίζεται ότι μόνο τις δυο τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν 500 Ουκρανοί στρατιώτες


www.bankingnews.gr

loading...