ΠΟΥ: Νέα συνθήκη για την επόμενη πανδημία – Lockdown, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού και μετακίνησης

 

Όσες χώρες αρνούνται θα υφίσταται κυρώσεις

Αναγκαστικές καραντίνες και lockdown, υποχρεωτικός εμβολιασμός, ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και μετακίνησης είναι μερικές από τις προτάσεις του ΠΟΥ για το νέο σχέδιο που ετοιμάζει για την «αντιμετώπιση» της επόμενης πανδημίας.

Το σχέδιο γνωστό έως τώρα  ως  «zero draft» συζητήθηκε για πρώτη φορά  στις 7 Δεκεμβρίου του 2022 και θα οριστικοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου  όταν αντιπρόσωποι από τις 194 χώρες μέλη του ΠΟΥ θα συναντηθούν για να το εγκρίνουν

Η διαφορά όμως με τις προηγούμενες συνθήκες του ΠΟΥ, είναι ότι αυτή τη φορά η νέα συνθήκη θα δεσμεύει νομικά (legally binding international rules) τα κράτη-μέλη που θα την υπογράψουν, να ακολουθούν όλες τις προβλέψεις της και τα άρθρα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις.

Η πρώτη διεθνής συνθήκη για τους κανόνες υγείας (IHR) υπογράφηκε το 2005. Τώρα ο ΠΟΥ πιέζει προκειμένου να συμπεριλάβει στην συνθήκη αυτή νέες προβλέψεις και να αποκτήσει τη δυνατότητα να τις επιβάλλει τα κράτη μέλη του μόλις η νέα πανδημία κτυπήσει.

Στόχος της νέας συνθήκης είναι η επιβολή ενός καθεστώτος πλήρους ελέγχου μέσω του «ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού» με το οποίο θα ελέγχονται όλες οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι προ των πυλών όπως εμτιμάται, δεδομένου ότι τουλάχιστον 122 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο για τον COVID-19. Αυτό σημαίνει απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων για τις φαρμακευτικές εταιρείες αφού τεράστια ποσά δόσεων έχουν μείνει αδιάθετα. Προφανώς κάποιοι θέλουν να εξαλείψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην επόμενη πανδημία.

loading...