Τα μυστικά του Ταντρικού σeks

 

Η παραδοσιακή τάντρα χωρίζεται σε κόκκινη και λευκή τάντρα. Το λευκό ταντρά είναι η σόλο πρακτική, η οποία περιλαμβάνει γιόγκα και διαλογισμό. Στον πυρήνα του, το tantra είναι να συνδεθείτε με τη δική σας ενέργεια για να δημιουργήσετε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας. 

ΈΝΑ μέρος αυτής της ενέργειας είναι σεξουαλική, δεν είναι όλη. Όπως και το μυστικό συστατικό τηςσυνταγής μηλόπιτας, η ακριβής προέλευση του Τάντρα είναι δύσκολο να εντοπιστεί.    Αμέτρητα ταντρικά κείμενα χάθηκαν κατά τη διάρκεια πολλών χρόνων κατά τη διάρκεια της ιστορίας, όταν η τάντρα οδηγήθηκε υπόγεια. Και άλλες διδασκαλίες Τάντρα δεν δεσμεύτηκαν ποτέ να γράψουν καθόλου και μεταδόθηκαν μόνο από στόμα σε στόμα. 

” Τι σχέση έχει αυτό με τη γιόγκα και άλλες πρακτικές διαλογισμού   Η γιόγκα είναι σανσκριτική για την «ενότητα» και είναι οτιδήποτε σας συνδέει με τον εαυτό σας. Επειδή η tantra έχει να κάνει με την επίγνωση και την ολοκλήρωση με τον εαυτό του, η tantra μπορεί να είναι γιόγκα, λέει. Η ταντρική γιόγκα συνδυάζει πολλές πρακτικές γιόγκας και διαλογισμού για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε όσο το δυνατόν βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας, ώστε να μπορείτε να αποδεχτείτε αυτόν τον εαυτό. Η γιόγκα Τάντρα μπορεί να περιλαμβάνει:  ψάλλοντας εργασία αναπνοής γιόγκα θέτει εργασία τσάκρα Διαλογισμός   

Σε τι διαφέρει αυτό από την τάντρα στη σεξουαλική δραστηριότητα Η ταντρική γιόγκα και το ταντρικό σεξ προέρχονται από δύο διαφορετικούς κλάδους του ταντρά. Η παραδοσιακή τάντρα χωρίζεται σε κόκκινη και λευκή τάντρα. Το λευκό ταντρά είναι η σόλο πρακτική, η οποία περιλαμβάνει γιόγκα και διαλογισμό. Το κόκκινο tantra είναι η σεξουαλική πρακτική. Ενώ και οι δύο χρησιμοποιούν σεξουαλική ενέργεια, ο στόχος των δύο πρακτικών είναι διαφορετικός. Ο στόχος του κόκκινου τάντρα είναι να δημιουργήσει έναν βαθύτερο δεσμό με έναν σύντροφο, ενώ το λευκό τάντρα αφορά τη δημιουργία ενός βαθύτερου δεσμού με τον εαυτό σου. Η ταντρική γιόγκα μπορεί ακόμα να σας κάνει έναν καλύτερο εραστή, η οποία έχει χρησιμοποιήσει ταντρική γιόγκα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την εξάρτηση από πορνό ή ερωτική, πρόωρη εκσπερμάτωση και στυτική δυσλειτουργία .

Η τέχνη του Τάντρα γεννήθηκε πριν από περίπου έξι χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και υποστηρίζει πως το σεξ είναι καθαρά θέμα απόλαυσης, μια δηλαδή συνεύρεση χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αλλά και χωρίς συγκεκριμένο στόχο, σε αντίθεση με τα όσα εφαρμόζουμε μέχρι τώρα ως προς την κορύφωση τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας.  Σε αυτού του τύπου την επαφή οι εραστές δίνουν έμφαση στην στιγμή, η έκσταση κρατά για ώρες και το αρσενικό δεν στοχεύει αποκλειστικά στην εκσπερμάτιση.  

Η ταντρική θεωρία είναι το κλειδί για να γνωρίσεις τη σεξουαλική σου ενέργεια, τον εαυτό σου, το σώμα σου, αλλά και τον σύντροφό σου και όλα αυτά μέσα από μια τελετουργία που πρέπει να ακολουθήσεις σωστά και αφοσιωμένα.   Ο ταντρισμός είναι θεραπευτικός, μια εσωτερική υπόθεση, προσωπική, που εφαρμόζεται προκειμένου να δώσει μια διαφορετική οπτική στη σεξουαλική επαφή η οποία αποκτά περισσότερο την έννοια του ιερού έρωτα.  Στην ουσία η λέξη τάντρα σημαίνει αλληλοπλέξιμο και συνδέεται με την επαφή των δυο φύλων, που έχει αμοιβαία θετικά αποτελέσματα.  Οι σύντροφοι νοιάζονται πολύ για την μεταξύ τους σύνδεση αλλά και τη σύνδεση τους με τη συμπαντική ενέργεια.  

Η εκμετάλλευση, η εγωιστική κορύφωση, η ολοκλήρωση, και η προσωπική ηδονή δίνουν τη θέση τους στον αισθησιασμό, τον σεβασμό, στην παράταση της απόλαυσης, στην ένωση.  Στο ταντρικό σεξ ο ένας τιμά τον άλλον και τον νιώθει σαν θεό. Η γυναίκα είναι η Shakti ενώ ο άντρας ο Shiva. Το σεξ παύει να είναι ενοχικό και βρώμικο, αντιθέτως είναι ο δρόμος για την πνευματική ολοκλήρωση, την αυτογνωσία.  Στην τάντρα ο ένας σύντροφος αφήνεται-δινεται στον άλλον.  Η πιο σημαντική φάση στο ταντρικό σεξ είναι τα ερωτικά παιχνίδια (προκαταρκτικά,) τα οποία στο τάντρα θεωρούνται απολύτως υποχρεωτικά.  

Οι εραστές κλείνουν τα μάτια τους, με μαντίλια ή όχι, και ανακαλύπτουν ο ένας το σώμα του άλλου. Αγγίζουν και νιώθουν.  Ενα χαλαρωτικό και αργό παιχνίδι με αυξανόμενη ένταση βοηθά τους άντρες να ελέγξουν και να επιμηκύνουν την αντοχή τους στη διέγερση, και τις γυναίκες να διατηρήσουν τον ερωτικό τους ερεθισμό.  Οσο περισσότερο παρατείνεται αυτή η διαδικασία, θα εχουμε αυξηση της διαρκεια του ερωτα και κατά συνέπεια απόλαυση.  Στο πλαίσιο της ταντρικής προσέγγισης στο σεξ οι εραστες πρεπει να γνωριζουν τις ζώνες του ανδρικού και του γυναικείου σώματος, όπως και των αντίστοιχων γεννητικών οργάνων.  

Οι γυναίκες μαθαίνουν να κάνουν μασάζ σε ομοίωμα ανδρικού φαλλού.  Οσες ενδιαφέρονται να μυηθούν στο ταντρικό σεξ μπορουν να παρακολουθησουν σεμινάρια στο Durga’s Tiger School όπου διδάσκει η γκουρού της τάντρα, Γερμανίδα Ιρις Ντίσε.  Τίποτα δεν είναι ανήθικο στο σεξ.  Το μασάζ και η ανθρώπινη επαφή βοηθούν τα τσάκρας, δηλαδή τα ενεργειακά μας κέντρα να λειτουργησουν καλυτερα, και τοτε εμείς πλέον μένουμε απελευθερωμένοι να αφεθούμε στις αισθήσεις μας.  

Η ερωτική πράξη δεν είναι μέσο για την κορύφωση αλλά αυτοσκοπός.  Οι εραστές δεν σκέφτονται τίποτα και εστιάζουν στο παρόν. Βρίσκονται σε έκσταση που μπορεί να κρατήσει ώρες.  Στην τάντρα ο ανδρικός οργασμός δεν ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση. Τάντρα και αυγό  Η τάντρα είναι μια εσωτεριστική ινδική παράδοση, γνωστή στον ινδουισμό και τον βουδισμό από την αρχαιότητα.  Τάντρα σημαίνει συνέχεια, συνοχή και ένωση των δύο αντιθέτων σε ένα.  Η έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της φωτισμένης συνειδητότητας, της πνευματικής ενότητας και στην απαλλαγή από εμπόδια που αναστέλλουν την εσωτερική ακτινοβολία μας και την πορεία προς την τελειότητα.  Το ταντρικό σεξ έχει σκοπό την πνευματική ενότητα του ζευγαριού. Ονομάζεται “ιερό” σεξ και πραγματοποιείται με ένα είδος ιεροτελεστίας.  

Στόχος είναι η διοχέτευση της σεξουαλικής ενέργειας ώστε το ζευγάρι να βιώνει πιο έντονα συναισθήματα.  Η σεξουαλική πράξη επιμηκύνεται και πολλές φορές δεν υπάρχει ανδρικός οργασμός, αυξάνοντας την σεξουαλική ενέργεια και το βάθος της επαφής με την σύντροφo.  Οι ορμόνες του άγχους πέφτουν και η σεροτονίνη, η ορμόνη της χαράς, τελικά εκρήγνυται, απογειώνοντας τις αισθήσεις.  

Σε μια εποχή που ο κόσμος δείχνει μπλοκαρισμένος από τα προβλήματα που διαταράσσουν ακόμη και τη σεξουαλική του ζωή, η τάντρα γίνεται μόδα.  Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.  Το σεξ είναι πηγή ενέργειας και χαράς, είναι η ίδια η ζωή και κάποιοι που έχουν διδαχτεί τα μυστικά του -βασισμένα σε ινδουιστικές μεθόδους- έρχονται να μεταφέρουν τη γνώση, η τάντρα καταρχάς σε διδάσκει πώς να έχεις μια καλύτερη επαφή με το σώμα σου, σου δείχνει τον τρόπο να απελευθερώνεσαι.  Μόνο μέσα από μια τέτοιου είδους απελευθέρωση μπορείς να αγγίξεις την ευτυχία».   Μια μέθοδος βελτίωσης της ερωτικής εμπειρίας, διαφορετική μεν καθώς προέρχεται από την Κίνα αλλά συγγενής με το ταντρικό σεξ, είναι η άσκηση των κολπικών μυών με τη χρήση ενός πέτρινου αυγού από νεφρίτη ή ζαντ.  Εξαιτιας τής ιδιαίτερης προπόνησης των αναπαραγωγικών μας οργάνων εμεις οι γυναίκες παραμένουμε σεξουαλικά ενεργές ανεξαρτήτως της ηλικίας τους.  

Το μυστικό της άσκησης με το πέτρινο αυγό στην αρχαία Κίνα προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για το βασιλικό ζεύγος.  

Η χρήση του γινόταν στις ανακτορικές κρεβατοκάμαρες και διδασκόταν μόνο στη βασίλισσα και τις βασιλικές παλλακίδες για την τέρψη του αυτοκράτορα.  Η μέθοδος Jade Egg χαρίζει στο yoni την γενετήσια ζώνη, την αιώνια νεότητα και αφθαρσία.  Η σεξουαλική απόδοση βελτιώνεται και η ροή των σεξουαλικών ορμονών αυξάνει. Τόσο το «Jade Egg» όσο και το ταντρικό σεξ γνωρίζουν τεράστια διάδοση στις μέρες μας, κυρίως αφότου οι σταρ άρχισαν να μιλούν γι’ αυτά.  Η γιόγκα είναι μια πανάρχαια παγκόσμια κουλτούρα, οι ρίζες της οποίας χάνονται στα βάθη των αιώνων, πάνω από 5.000 πχ.  

Έχει αποδειχθεί με ευρήματα ότι υπήρξε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και διατηρήθηκε στην Ινδία μέχρι και σήμερα.   Είναι επιστήμη και μέσω των τεχνικών της μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τους προσωπικούς του περιορισμούς, να επιφέρει αρμονία και ισορροπία στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα και να αφυπνίσει το λανθάνον δυναμικό μέσα του.  Αρχικά με την τακτική άσκηση στην γιόγκα σε μια σχολή γιόγκα, μπορεί κανείς να αναπτύξει καλή υγεία, ζωτικότητα και ευεξία και σταδιακά να απομακρύνει την ένταση και το άγχος στο φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.  Στην συνέχεια, όταν η γιόγκα μεταφερθεί στην καθημερινή μας ζωή τότε αρχίζουμε να ζούμε πιο συνειδητά. Γινόμαστε πιο ικανοί να διατηρούμε την εσωτερική μας ισορροπία σε αντίξοες καταστάσεις, να διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά τα ανεβοκατεβάσματα της ζωής και τις προκλήσεις της καθημερινότητας.   

Ο διαλογισμός είναι μια φυσική κατάσταση, όπως είναι η χαλάρωση. Όπως η χαλάρωση είναι για όλους, έτσι και ο διαλογισμός.  Ο διαλογισμός είναι εκ γενετής δικαίωμα όλων μας. Στην Ελλάδα της κρίσης, οι άνθρωποι μπορούν να βοηθηθούν με την φιλοσοφία της γιόγκα .  

Οι Έλληνες αυτήν την περίοδο βιωνουμε ένα υψηλό επίπεδο στρες, που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω μιας ορθής μεθόδου σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής χαλάρωσης. Λόγω αυτής της έντασης σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό, οι άνθρωποι επιζητούν μια γρήγορη λύση για να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους.  Με αυτό το δεδομένο, η γιόγκα μπορεί να μας δώσει τα επιστημονικά και μεθοδικά εργαλεία για να διαχειριστούν την αγωνία τους και να μπορέσουν να διαχειριστούν την απογοήτευσή τους και να πάρουν τις σωστές  Τα οφέλη της γιόγκα είναι πολλά και ανάμεσά τους είναι και η αύξηση της διάθεσης για σεξ.  

Οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα εξασφαλίζουν ισορροπία, ελαστικότητα, αντοχή και σαφέστατα τονώνονται οι μύες τους.  Εμεiς οι γυναίκες επιλέγουμε την γιόγκα ως εκγύμναση με σκοπό την σεξουαλική ανάταση.  Για οσες δεν γνωριζουν εχει δημιουργήθει η yogasm, μέσω της οποίας επιτυγχάνει μία γυναίκα τον οργασμό. Έχει γίνει πια τάση και συζητιέται, αλλά και προτείνεται.  Ο οργασμός επιτυγχάνεται μέσα από συγκεκριμένες στάσεις.  Δεν εiναι λίγες οι φορες που οι πελάτισσές μου αναφερουν ότι απολαμβάνουν το μάθημά, πλησιάζοντας στον οργασμό ή φτάνοντας κανονικά στην κορύφωση.  Ο ερεθισμός σε εμας τις γυναίκες προκαλείται από τις ασκήσεις που απελευθερώνουν και βοηθούν στην επικέντρωση στο σώμα και σε συνδυασμό με τις κινήσεις μας ενεργοποιούνται συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, με αυτούς τους τροπους οδηγείται μία γυναίκα στον οργασμό.  

Έρευνα έδειξε ότι το 40% των γυναικών έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά οργασμό την ώρα που κάνουν γυμναστική.  Πέρα από τις ασκήσεις της γιόγκα, οι κοιλιακοί- τα ροκανίσματα- το σκαρφάλωμα σε σχοινί, η ποδηλασία, τα βαράκια και το τρέξιμο βοηθούν ιδιαίτερα  Εαν θέλουμε μια ήπια μορφή άσκησης που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, επιλέγουμε τη Χάθα Γιόγκα (η γιόγκα της εξάσκησης του σώματος). Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για άτομα με δύσκαμπτο σώμα. Όταν έχουμε πολύ άγχος χρειαζόμαστε τις τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού.  Οταν επιθυμούμε να αναπτύξουμε την ικανότητα της παρατήρησης και της συγκέντρωσης, τότε επιλέγουμε τις πρακτικές διαλογισμού  

Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή νοητικές στάσεις συμπεριφοράς, προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους, τότε είναι κατάλληλη η Ράτζα Γιόγκα (γιόγκα της διαχείρισης του νου)  Αν θέλουμε να εκφράσουμε την δημιουργικότητα και το δυναμισμό που έχουμε μέσα μας, επιλέγουμε τεχνικές από την Κουνταλίνι/ Τσάκρα Γιόγκα (γιόγκα της αφύπνισης του δυναμικού μας).  Μπορειτε φυσικά να κάνετε και τους ανάλογους συνδυασμούς, ώστε να ταιριάζει με τα θέλω, τις ανάγκες και την προσωπικότητά μας.  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ  Για ενα τέλειο γυμνασμένο γυναίκειο σώμα χρειάζεται πολύωρος ύπνος, σωστή διατροφή, χωρiς σουβλάκια, πίτσες, αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, κάπνισμα κλπ.  Με δύο λόγια χρειάζονται θυσίες. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει σε όλους τους τομείς.  

Eμεiς οι γυναίκες χάνουμε το λίπος πιο αργά από τους άνδρες και η καρδιά μας χτυπά πιο γρήγορα από των ανδρών.  Γυναίκες και Άθληση. Αποκτήσετε τέλεια εμφάνιση με ολα τα ενδιαφέροντα αθλήματα όπως εiναι τα ομαδικά, ο στiβος και το mountain bike και η Tantric Yoga.  Οι γυναίκες πρέπει να γυμναζόμαστε συστηματικά.  Η άθληση συμβάλει στην βελτίωση της εμφάνισης και της γενικής μας υγείας. Συμβάλει η άσκηση στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας σε όλες τις φάσεις της ζωής μας.  Μην ξεχνάτε ότι η άσκηση δίνει σε εμας τις γυναίκες την αίσθηση της ολοκλήρωσης, η οποία σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση μας.  Πέρα από τα οφέλη στην υγεία που μας προσφέρει, είναι ένα σημαντικό συστατικό για την ποιότητα ζωής ολων τών γυναικών.  Η άσκηση εξατομικεύεται σύμφωνα με τους στόχους κάθε γυναίκας και ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει. Επίσης είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας τους διαφορετικούς παράγοντες κάθε γυναίκας, όπως την ηλικία, την ορμονική και διατροφική κατάσταση.  Διότι αυτα παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στον καθορισμό των προγραμμάτων.  Ποιο είναι το καλύτερο είδος άσκησης για εμας τις γυναίκες ; Ποια πρέπει να είναι η συχνότητα και η διάρκεια της άσκησης ;  Η γυμναστική βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;  Επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, η οποία έχει πληξει το φύλο μας, σύμφωνα με αρκετές μελέτες.  

Όσες γυμναόμαστε έχουμε απαλλαγεί από τις ενοχήλσεις πριν και κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.  Αυτό διότι κάνοντας γυμναστική, παράγει ο εγκέφαλος τις ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν το αίσθημα του πόνου, μας χαρίζουν ευφορία και καλή διάθεση, καθώς επίσης είναι αντιγηραντικές και αντι-στρες.  Διατηρούν την ψυχική και σωματική μας υγεία σε άριστη κατάσταση.  Οι ενδορφίνες εκκρίνονται στον οργανισμό μας έως και 500% μετά από 30 λεπτά αερόβιας άσκησης.  Οι γυναικείες ορμόνες (τα οιστρογόνα), βελτιώνουν την ψυχική μας διάθεση, αυξάνουν τον μεταβολισμό και την διάσπαση σωματικού λίπους κατά τη διάρκεια των ασκησεων.  Αυξάνεται μετά την άσκηση και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μέχρι και 4 ώρες μετά. Δυστυχώς, όμως, μειώνεται κατά την εμμηνόπαυση.  Προτιμήστε τα extreme sports για να αδυνατίσετε! και πολύ εμφανίσιμες  Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται στον οργανισμό με το αίσθημα του κινδύνου, μας προκαλεί την διάσπαση του λίπους και αυξάνει την απόδοση της καρδιακής λειτουργίας.  Δεν είναι τυχαίο που οι λάτρεις αυτών των σπορ είναι αδύνατοι καi πολύ καλά γυμνασμένοι .  Προσωπικά για να διατηρoύμαι σε τέλεια φόρμα καθώς κάνω Tantric Yoga. Η φύση μας δίνει Ποιότητα Ζωής και ενεργεια, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Μaria Kom Δασκάλα Tantric Yoga και μέλος της Ταntric Yoga Team

loading...