Η Ελλάδα χαρτί υπό διαπραγμάτευση στα χέρια της Δύσης

 

Η διαρκώς κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας εμπεριέχει τον κίνδυνο στρατιωτικού επεισοδίου μεγάλων συνεπειών ή γενικευμένης σύρραξης από κακό υπολογισμό, λάθος ή προβοκάτσια διεθνών κέντρων, υποστηρίζει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος σε συνέντευξή του στον Πάρι Καρβουνόπουλο για το Μilitaire.gr (20.3.2022).

Ο κίνδυνος αυτός δεν είναι πολύ μεγάλος, δεν είναι όμως και ανύπαρκτος, ιδίως στη διάρκεια των φετεινών προεκλογικών εκστρατειών. Γι’ αυτό και είναι σφάλμα η διεξαγωγή των ελληνικών εκλογών πριν τις τουρκικές της 14ης Μαίου, γιατί θα οδηγήσει σε σύμπτωση των προεκλογικών εκστρατειών.

Ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος αναλύει τους λόγους που περάσαμε από τα «ήρεμα νερά» της πρώτης 15ετίας Ερντογάν στη σημερινή κρίση, αλλά και στέκεται στα σοβαρά σφάλματα που έκανε η Ελλάδα καθ’ υπόδειξιν Αμερικανών και Ισραηλινών.

Υπογραμμίζει τους κινδύνους από τη μετατροπή της χώρας σε «πιόνι» των «προστατών» της – που δεν την προστατεύουν ! – και τονίζει την ανάγκη «ιθαγενούς σκέψης και στρατηγικής».

loading...