Έτσι θα αφαιρέσουν την όποια εθνική κυριαρχία – Ετοιμάζουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

 

Μιλώντας πρόσφατα στο The Defender, ο Francis Boyle, JD, Ph.D., ειδικός στα βιοόπλα και καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, είπε ότι οι τελευταίες προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ενδέχεται να παραβιάζουν το ίδιο διεθνές δίκαιο και καταλύουν την εθνική κυριαρχία, δίνοντας πεδίο διεθνούς παρέμβασης και επιβολής καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, παρακάμπτοντας τις κυβερνήσεις.. Ο Μπόιλ κάλεσε τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις των ΗΠΑ να αποχωρήσουν αμέσως από τον ΠΟΥ και σίγουρα το ίδιο θα ισχύει και για χώρες, όπως η Ελλάδα!!!

Όπως γράφει το άρθρο:

Μυστικές διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν στην Γενεύη της Ελβετίας, για να συζητηθούν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHR-ΔΚΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που θεωρούνται δεσμευτικό μέσο του διεθνούς δικαίου.

Παρόμοιες διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα για τη σύνταξη μιας νέας συνθήκης για την πανδημία του ΠΟΥ .

Αν και τα δύο συχνά συγχέονται, οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του ΔΚΥ και η προτεινόμενη συνθήκη για την πανδημία αντιπροσωπεύουν δύο ξεχωριστές αλλά σχετιζόμενες σειρές προτάσεων που θα άλλαζαν θεμελιωδώς την ικανότητα του ΠΟΥ να ανταποκρίνεται σε «έκτακτες καταστάσεις δημόσιας υγείας» σε όλο τον κόσμο — και, όπως προειδοποιούν οι επικριτές, απογυμνώνουν σημαντικά τα έθνη από την κυριαρχία τους.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα και ερευνητή James Roguski , αυτές οι δύο προτάσεις θα μετατρέψουν τον ΠΟΥ από συμβουλευτικό οργανισμό σε παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο του οποίου οι πολιτικές θα είναι νομικά δεσμευτικές.

Θα διεύρυναν επίσης σε μεγάλο βαθμό το πεδίο και την εμβέλεια του ΔΚΥ, θα καθιερώσουν ένα σύστημα παγκόσμιων πιστοποιητικών υγείας και «διαβατηρίων» και θα επέτρεπαν στον ΠΟΥ να επιβάλλει ιατρικές εξετάσεις, καραντίνα και θεραπεία.

Ο Roguski είπε ότι τα προτεινόμενα έγγραφα θα δώσουν στον ΠΟΥ εξουσία πάνω στα μέσα παραγωγής κατά την διάρκεια μιας κηρυγμένης πανδημίας, θα ζητήσουν την ανάπτυξη υποδομής IHR σε «σημεία εισόδου» (όπως τα εθνικά σύνορα), θα ανακατευθύνουν δισεκατομμύρια δολάρια στο «Φαρμακευτικό Νοσοκομείο Έκτακτης Ανάγκης»!

Ο Francis Boyle, JD, Ph.D., καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, είπε ότι τα προτεινόμενα έγγραφα ενδέχεται επίσης να αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.

Ο Boyle, συγγραφέας πολλών εγχειριδίων διεθνούς δικαίου και ειδικός στα βιοόπλα που συνέταξε τον Νόμο για τα Biological Weapons Anti-Terrorism Act του 1989 , μίλησε πρόσφατα με τον Defender για τους κινδύνους — και την πιθανή παρανομία — αυτών των δύο προτεινόμενων εγγράφων!

Άλλοι εξέχοντες αναλυτές έκρουσαν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι προτάσεις θα δημιουργήσουν «παγκόσμιο ολοκληρωτικό ιατρικό και επιστημονικό αστυνομικό κράτος»

Σε συνεδρίασή της στην Γενεύη μεταξύ 9 και 13 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Αναθεώρησης ΔΥΚ του ΠΟΥ εργάστηκε για να αναπτύξει «τεχνικές συστάσεις προς τον Γενικό Διευθυντή [του ΠΟΥ] σχετικά με τις τροποποιήσεις που πρότειναν τα Κράτη Μέρη του ΔΥΑ», σύμφωνα με έγγραφο του ΠΟΥ.

Ο IHR θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2005, στον απόηχο του SARS-CoV-1 , και τέθηκε σε ισχύ το 2007 . Αποτελούν μία από τις δύο μόνο νομικά δεσμευτικές συνθήκες που έχει συνάψει ο ΠΟΥ από την έναρξή του το 1948 — η άλλη είναι η Σύμβαση Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού .

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το The Defender , το πλαίσιο IHR επιτρέπει ήδη στον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε οποιαδήποτε χώρα, χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης αυτής της χώρας, αν και το πλαίσιο απαιτεί από τις δύο πλευρές να προσπαθήσουν πρώτα να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο του ΠΟΥ, οι συστάσεις της Επιτροπής Αναθεώρησης του ΔΚΥ και της Ομάδας Εργασίας των κρατών μελών για τις Τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (2005) (WGIHR) θα κοινοποιηθούν στον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus ενόψει της 76ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας του ΠΟΥ στα τέλη Μαΐου.

Ο Μπόιλ είπε ότι αμφισβήτησε την νομιμότητα των παραπάνω εγγράφων, αναφέροντας για παράδειγμα το γεγονός ότι «η προτεινόμενη συνθήκη ΠΟΥ παραβιάζει την Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών », η οποία επικυρώθηκε το 1969 και την οποία ο Μπόιλ περιέγραψε ως «το διεθνές δίκαιο των συνθηκών για κάθε κράτος στον κόσμο».

Ο Boyle εξήγησε τη διαφορά μεταξύ της τελευταίας συνθήκης για την πανδημία και των προτάσεων του IHR. «Η συνθήκη του ΠΟΥ θα δημιουργούσε έναν ξεχωριστό διεθνή οργανισμό, ενώ οι προτεινόμενοι κανονισμοί θα λειτουργούσαν στο πλαίσιο του ΠΟΥ που έχουμε σήμερα».

Ωστόσο, είπε, «Έχοντας διαβάσει και τα δύο, είναι μια διάκριση χωρίς διαφορά». 

Όπως εξήγησε:

«Είτε ο ένας είτε και οι δύο θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό ιατρικό και επιστημονικό αστυνομικό κράτος υπό τον έλεγχο του Tedros και του ΠΟΥ, που είναι βασικά μια βιτρίνα για τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), την Big Pharma, τον Bill Gates, την βιομηχανία βιοπολέμου και την κινεζική κομμουνιστική κυβέρνηση που πληρώνει ένα μεγάλο μέρος των λογαριασμών τους.

Ο Boyle, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για το διεθνές δίκαιο και έχει υποστηρίξει υποθέσεις για λογαριασμό της Παλαιστίνης και της Βοσνίας στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης , είπε στον Defender ότι «δεν έχει διαβάσει ποτέ συνθήκες και σχέδια διεθνών οργανισμών που είναι τόσο ολοκληρωτικά ολοκληρωτικά όσο οι κανονισμοί του ΔΥΑ και ο η Συνθήκη του ΠΟΥ», προσθέτοντας:

«Είτε ο ένας είτε και οι δύο θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωτικό ιατρικό και επιστημονικό αστυνομικό κράτος που θα είναι πέρα ​​από τον έλεγχο των εθνικών, κρατικών και τοπικών αρχών.

Τόσο οι κανονισμοί IHR όσο και η συνθήκη του ΠΟΥ, απ’ όσο μπορώ να καταλάβω διαβάζοντάς τους, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρακάμπτουν τις εθνικές, πολιτειακές και τοπικές αρχές όσον αφορά τις πανδημίες, την θεραπεία για πανδημίες και επίσης την συμπερίληψη εμβολίων. ”

Οι συνομιλίες τόσο για την προτεινόμενη συνθήκη για την πανδημία όσο και για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του ΔΚΥ φαίνεται να ακολουθούν παρόμοιο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να υποβληθούν προς εξέταση κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας του ΠΟΥ στις 21-30 Μαΐου.

«Είναι σαφές για μένα ότι προετοιμάζουν τόσο τους κανονισμούς όσο και την συνθήκη για έγκριση από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας τον Μάιο του 2023», είπε ο Μπόιλ. «Εκεί βρισκόμαστε αυτή την στιγμή όπως το βλέπω».

Boyle: Η προτεινόμενη νομικά δεσμευτική συνθήκη πανδημίας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Ο Μπόιλ προειδοποίησε ότι η συνθήκη και οι προτεινόμενοι κανονισμοί ΔΚΥ προχωρούν ακόμη περισσότερο στο να φέρουν χούντα: «Ο ΠΟΥ, ο οποίος είναι μια σάπια, διεφθαρμένη, εγκληματική, κατάπτυστη οργάνωση, θα μπορεί να εκδώσει εντολές στον γιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψής σας για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεστε σε περίπτωση που κηρύξουν πανδημία».

Επιπλέον, είπε ο Μπόιλ, η συνθήκη για την πανδημία θα ήταν σε αντίθεση με πολλές άλλες διεθνείς συμφωνίες στο ότι θα τεθεί σε άμεση ισχύ. 

Είπε στον Defender:

«Αν διαβάσετε τη Συνθήκη του ΠΟΥ, στο τέλος, λέει ξεκάθαρα ότι θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή.

Αυτό παραβιάζει τις συνήθεις διαδικασίες για την επικύρωση των συνθηκών διεθνώς σύμφωνα με την Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, καθώς και σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, που απαιτεί από την Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών να δώσει την συμβουλή και την συγκατάθεσή της στους όρους της συνθήκης κατά τα δύο τρίτα ψήφων.»

Πράγματι, το άρθρο 32 της προτεινόμενης συνθήκης σχετικά με την «Προσωρινή εφαρμογή» της ορίζει:

«Η [συνθήκη] μπορεί να εφαρμοστεί προσωρινά από ένα συμβαλλόμενο μέρος που συναινεί στην προσωρινή εφαρμογή της, ειδοποιώντας έτσι εγγράφως τον Θεματοφύλακα κατά την στιγμή της υπογραφής ή κατάθεσης του εγγράφου επικύρωσης, αποδοχής, έγκρισης, επίσημης επιβεβαίωσης ή προσχώρησης. Η προσωρινή αυτή εφαρμογή τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία παραλαβής της κοινοποίησης από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών».

«Όποιος το συνέταξε ήξερε ακριβώς τι έκαναν για να το θέσει σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή του», είπε ο Μπόιλ. «Αν υποθέσουμε ότι η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας εγκρίνει τη συνθήκη τον Μάιο, ο Μπάιντεν (σ.σ. ή ο επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός) μπορεί απλώς να διατάξει τον Φάουτσι ή όποιον εκπρόσωπό του βρίσκεται εκεί να υπογράψει την συνθήκη και θα τεθεί αμέσως σε ισχύ σε προσωρινή βάση», πρόσθεσε.

«Είναι εντελώς ύπουλο», υπογράμμισε.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στο ΔΚΥ χαρακτηρίζονται ως «αρπαγή εξουσίας» του ΠΟΥ

Σύμφωνα με τον συγγραφέα και ερευνητή James Roguski,  ο οποίος είπε ότι ο ΠΟΥ «επιχειρεί να αρπάξει την εξουσία», οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον ΔΚΥ μπορεί να είναι ακόμη πιο ανησυχητικές από την συνθήκη για την πανδημία.

Ο Roguski έγραψε ότι ενώ πιστεύει ότι η συνθήκη για την πανδημία είναι «ένα σημαντικό ζήτημα», πιστεύει επίσης ότι «λειτουργεί ως ένα δόλωμα που έχει σχεδιαστεί για να αποσπά την προσοχή των ανθρώπων από την πολύ μεγαλύτερη και πιο άμεση απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, που προτείνονται στις τροποποιήσεις στον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό».

(…)

Σύμφωνα με τον Roguski, «Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα επιδιώξουν να αφαιρέσουν 3 πολύ σημαντικές πτυχές των υφιστάμενων κανονισμών», συμπεριλαμβανομένης της «αφαίρεσης του σεβασμού για την αξιοπρέπεια, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών»!!!!

«Ουσιαστικά, η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ θα έχει την εξουσία να παρακάμπτει τις ενέργειες που αναλαμβάνονται από κυρίαρχα έθνη», είπε ο Roguski.

(…)

Εάν εγκριθούν οι τροπολογίες, ο Ρογκούσκι είπε, «Ο ΠΟΥ δεν θα χρειάζεται πλέον να διαβουλεύεται με κανένα κυρίαρχο έθνος, για να αποφασίσει ότι υπάρχει Έκτακτη Ανάγκη για την Δημόσια Υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος εντός των συνόρων αυτού του έθνους (σ.σ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ».

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ θα μπορούσε επίσης να κηρύξει «ενδιάμεσες προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία», «Επείγουσες καταστάσεις για τη δημόσια υγεία περιφερειακού ενδιαφέροντος» και «Παγκόσμιες ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις απόκρισης», ενώ ο ΠΟΥ θα αναγνωριστεί «ως η αρχή καθοδήγησης και συντονισμού σε διεθνείς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Κατά την διάρκεια τέτοιων πραγματικών ή «δυνητικών» καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι τροποποιήσεις θα εξουσιοδοτήσουν τον ΠΟΥ να ανακοινώσει μια ποικιλία πολιτικών παγκοσμίως, οι οποίες θα ήταν νομικά δεσμευτικές για τα κράτη μέλη (σ.σ. ΑΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ).

(…)

Ο ΠΟΥ θα εξουσιοδοτηθεί επίσης να συμμετάσχει στη σύνταξη της εθνικής νομοθεσίας για την υγεία.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα έδιναν στον ΠΟΥ την εξουσία να αναπτύξει ένα «Σχέδιο Κατανομής», επιτρέποντάς του να διοικεί τα μέσα παραγωγής φαρμακευτικών και άλλων ειδών κατά τη διάρκεια μιας «έκτακτης ανάγκης» και θα υποχρεώσει τα ανεπτυγμένα έθνη να παρέχουν «βοήθεια» στα αναπτυσσόμενα έθνη.

«Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις … θα διευκολύνουν την ψηφιακή πρόσβαση στα ιδιωτικά αρχεία υγείας όλων», είπε ο Roguski (σ.σ. ΖΗΤΑΝΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ), και παρόμοια με τις προτάσεις στηΝ συνθήκη για την πανδημία, «θα διευκόλυνε επίσης τη λογοκρισία οποιωνδήποτε διαφορετικών απόψεων υπό το πρόσχημα της παραπληροφόρησης.»

Ο Ρογκούσκι είπε ότι οι προτάσεις γίνονται παρά την «έλλειψη συνεισφοράς από το ευρύ κοινό» από «άγνωστους αντιπροσώπους» χρησιμοποιώντας ασαφή και «απροσδιόριστη ορολογία» και ασαφή κριτήρια!

Είπε ότι οι προτάσεις θα «καταπατήσουν τα δικαιώματά μας και θα περιορίσουν τις ελευθερίες μας», συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή, της επιλογής ή της άρνησης θεραπείας, της έκφρασης γνώμης, της προστασίας των παιδιών, του να είμαστε με την οικογένεια και τους φίλους μας και να είμαστε απαλλαγμένοι από διακρίσεις. συμπεριλαμβανομένης της διάκρισης με βάση το καθεστώς εμβολιασμού κάποιου.

«Το οριστικό των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης» που προβλέπεται από τις τροπολογίες «θα ήταν μια άμεση επίθεση στην εθνική κυριαρχία», κατέληξε ο Ρογκούσκι.

https://www.el.gr/nea-taxh/apokleistiko-etsi-tha-afairesoyn-tin-o/

loading...