Περι αισχροκερδειας

Οταν η ακριβεια επηρεαζει πλεον τον καθεναν απο εμας η προσπαθεια να βρεθουν αλλες εναλλακτικες λυσεις σε προιοντα που χρειαζομαστε…αλλοι για λογους υγειας και αλλοι για λογους ευεξιας γινεται μια καθημερινη πραξη. 

Παραδειγμα παπουτσια που χρειαστηκα για το προβλημα με τα πελματα μου το αγορασα 42.50 ευρω στις εκπτωσεις του σαιτ του εξωτερικου  οταν εδω στην Ελληνικη αντιπροσωπεια κοστιζει 101 ευρω και δεν κατεβαινει παρα ελαχιστα στις εκπτωσεις ,τιμη πανω απο το διπλο.

Δεν θα αναφερθω σε πολλα προιοντα,ξερω ποσο φθηνοτερα πωλουνται ολα σε αλλες χωρες της Ε.Ε. γιατι εχοντας επισκεφθει κατα καιρους πολλες απο αυτες ειχα την δυνατοτητα να κανω συγκρισεις αρχιζοντας απο προιοντα των Σουπερ μαρκετ εκει μεχρι ειδη ενδυσης και υποδησης.

Ειχα ρωτησει μαλιστα Σουπερ μαρκετ που εχουμε και εδω γιατι στην Ιταλια ολα τα προιοντα του ειναι λιγοτερο απο την μιση τιμη απο την οποια τα πουλαει εδω και απαντησαν οτι λειτουργουν με βαση τις συνθηκες καθε χωρας,δηλαδη βρηκαν εδω και κατακλεβουν και δεν τους ελεγχει κανεις γιατι δεν μπορει να τρωει αλλη τροφη το κοτοπουλο π.χ. στην Ελλαδα και να ειναι τοσο ακριβοτερο απο την Ιταλια,η δεν μπορει οι σοκολατες Μιλκα οι τεραστιες να κοστιζαν 1,50 ευρω στην Γερμανια και 4-5 ευρω εδω.

Ενα προιον που χρειαζομαι για λογους υγειας ειναι η βιταμινη B Complex,οι βιταμινες αν και αποτελουν βοηθημα για πολλα προβληματα υγειας δεν καλυπτονται απο τον ασφαλιστικο φορεα του καθενος μας με αποτελεσμα να πληρωνουμε ολο το ποσον για να τις αγορασουμε.

Και ως εδω καλα παμε.

Οταν ερχεται ομως η ωρα να προμηθευτουμε με τα πενιχρα εισοδηματα μας ενα τετοιο προιον τοτε το διλημμα ειναι τεραστιο,αρκει να ριξει καποιος μια ματια στις τιμες στην χωρα μας για να καταλαβει το προβλημα,και ποια ειναι η λυση?

Αγοραστε απο το εξωτερικο 

Το συγκεκριμενο προιον περιεχει 365 χαπια βιταμινης B Complex,και το κοστος του ειναι 9.90 ευρω.

Καλυπτει τις αναγκες του οργανισμου για εναν χρονο.

Στην Ελλαδα δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο,κυριως συσκευασιες με περιεχομενο για 2-3 μηνες κυκλοφορουν και αυτες κοστιζουν το ελαχιστο 8 ευρω,πολλαπλασιαστε το επι 6 και βγαινει η ετησια δαπανη.

Και ερχομαστε στα μεταφορικα

Τεσσερα ευρω να ερθει το προιον απο Γερμανια,το ελαχιστο για να ερθει απο Νικαια π.χ ειναι 3 ευρω μεσω πλατφορμας γνωστης σε ολους.

 Αφηστε που ερχεται νωριτερα απο αυτο που θα ερθει απο την ιδια πολη που ζουμε.

Και τελικα το ακομα χειροτερο.

Υπαρχει διαφορα στον ΦΠΑ που πωλουνται οι βιταμινες στην Γερμανια με αυτον που μας υποχρεωνει το Ελληνικο κρατος να πληρωνουμε για το ιδιο προιον.

Οποτε ενα επιπλεον χρεος ανεβαζει την συνολικη τιμη μαζι με τα μεταφορικα στα 17 ευρω  ….

Φυσικα ακομα και ετσι ειναι κατα πολυ φθηνοτερο απο οποιοδηποτε παρομοιο σκευασμα που μας πουλανε οι ντοπιοι λησταρχοι,και δεν ειναι μονο σε αυτο το προιον αλλα σε ολα τα προιοντα που σχετιζονται με βιταμινες η π.χ. το Αλφα λιποικο οξυ.

Μα θα μου πειτε…εχουν τα μεταφορικα,τον φπα,τα εξοδα τους,κι εκει τα εχουν,το να κοστιζει κατι στην Γερμανια 10 ευρω για εναν χρονο και εδω το πενταπλασιο και παραπανω δεν δικαιολογει τιποτα απο αυτα.

Ακριβοτερα προιοντα.

Ακριβοτερα μεταφορικα

Ακριβοτερος ΦΠΑ

Ο Κλεψας του κλεψαντος.

Οταν πρωτο σε ληστευει το ιδιο το κρατος θα μεινουν αμετοχοι οι υπολοιποι?

Αγοραζω πλεον απο το εξωτερικο οπου βρω την καλυτερη τιμη.

Καντε το ιδιο.

https://harrytsopanos.blogspot.com/2023/01/blog-post_28.html

loading...