Πόνοι που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε ποτέ.

Όταν νιώθετε πόνο στο κεφάλι, στο στομάχι ή στα πόδια, είναι φυσιολογικό να θέλετε να πάρετε ένα παυσίπονο ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας, χωρίς να του δίνετε τόση σημασία. Επίσης, είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να σας γίνονται αυτοί οι μικροί πόνοι εμμονή, ειδικά σε περίπτωση που δεν είναι συχνοί. Πρέπει μόνο να γνωρίζετε ποιοι είναι οι σημαντικοί πόνοι, τους οποίους θα σας παρουσιάσουμε στη συνέχεια.

Ο πόνος είναι πάντα σύμπτωμα κάποιου πράγματος, όπως κόπωσης, στρες, κακής διατροφής ή κάποιου είδους φλεγμονής. Δεν είναι όλοι οι πόνοι σοβαροί, υπάρχουν όμως συγκεκριμένες ενδείξεις, τις οποίες θα πρέπει να θυμάστε ώστε να μπορείτε να τους διαχωρίσετε. Το να καταφεύγετε στα παυσίπονα δεν είναι πάντα μια καλή ιδέα και γι αυτό το λόγο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τους πόνους στους οποίους πρέπει να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή.
Πόνοι που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε ποτέ.

Πόνος στην πλάτη

Αυτός ο πόνος δεν σχετίζεται με καταπονημένους μύες, ούτε είναι ο συνηθισμένος πόνος στην πλάτη που οφείλεται σε κακή στάση ή κόπωση. Είναι μια αυξημένη πίεση στην πλάτη σας, η οποία συνοδεύεται από ένα διαπεραστικό πόνο και ένα αίσθημα καύσου. Τι το προκαλεί; Οι ιατροί υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα αυτού του τύπου οφείλεται σε ανεύρυσμα θωρακικής αορτής, το οποίο προκαλείται από αθηροσκλήρωση. Οι αρτηρίες σας σκληραίνουν σιγά – σιγά και ενδέχεται να νιώσετε πόνο στο θώρακα αλλά και στην πλάτη.Ο πόνος στην πλάτη είναι πιθανό να προκαλείται και από πέτρα στα νεφρά, όμως σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα είναι χειρότερο και εντοπίζεται στο ένα μέρος της πλάτης σας.

Πόνοι που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε ποτέ: Διαξιφιστικός πόνος στην κοιλιά

 

Ο πόνος στο στομάχι είναι πολύ κοινός, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε πώς να εντοπίσετε τη διαφορά σε κάποια σοβαρή περίπτωση. Αρχικά, μετρήστε τη θερμοκρασία σας. Εάν έχετε πυρετό, ίσως να έχετε κάποια μόλυνση. Εάν ο πόνος είναι ιδιαίτερα διαξιφιστικός και στη δεξιά μεριά του στομάχου σας, τότε ίσως οφείλεται σε σκωληκοειδίτιδα. Ενδέχεται επίσης να πάσχετε από παγκρεατίτιδα ή κάποια φλεγμονή στη χοληδόχο κύστη.
Εάν νιώθετε πόνο κάτω από το στέρνο σας, τότε μάλλον πάσχετε από παγκρεατίτιδα. Σε κάθε περίπτωση, αυτός που είναι αρμόδιος για τη διάγνωση είναι ο ιατρός σας. Το μόνο για το οποίο σας ενημερώνουμε, είναι ότι ο πόνος στο στομάχι πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη.

Παροδικός θωρακικός πόνος

Νιώθετε δυνατό πόνο στο θώρακα, ξαφνικά, ο οποίος μεταδίδεται στον αυχένα σας, ακόμη και στα χέρια σας… Όλα αυτά είναι συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων, τα οποία θα πρέπει να έχετε υπόψη. Εάν νιώθετε κούραση με ελάχιστη άσκηση ή ναυτία όταν για παράδειγμα ανεβαίνετε σκάλες, αυτά είναι συμπτώματα στα οποία σας εφιστούμε την προσοχή.

Πόνοι που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε ποτέ: Πόνος κατά την Ούρηση

Σε περίπτωση που νιώθετε καυστικό πόνο κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, αυτό αποτελεί σύμπτωμα λοίμωξης. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού προκαλούν αυτού του είδους τη δυσφορία, καθώς επίσης και ένα μικρό αίσθημα κόπωσης, πυρετό και φούσκωμα στο στομάχι. Είναι πολύ συχνό να πάσχετε από κυστίτιδα, πρόβλημα στα νεφρά, ελαφρύ ερεθισμό ή πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη. Ο ιατρός σας είναι πάντα ο αρμόδιος για τη διάγνωση του προβλήματος σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να θορυβείστε με τον οποιονδήποτε πόνο. Όπως επισημάναμε στην αρχή του άρθρου, οι πιο κοινοί πόνοι δεν είναι ανησυχητικοί: ένας πονοκέφαλος επειδή δεν φάγατε καλά τη συγκεκριμένη μέρα, ο πόνος στην πλάτη λόγω κακής στάσης, ο πόνος στα πόδια λόγω μη επαρκούς κυκλοφορίας είναι συνήθεις ενοχλήσεις. Ωστόσο, ορισμένες φορές ένας πόνος είναι ένδειξη κάποιας ασθένειας που πρέπει να σας επιστήσει την προσοχή. Για παράδειγμα, μην αγνοείτε ποτέ τον πόνο στην κοιλιά ή στον θώρακα. Όποτε αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, επισκεφθείτε τον ιατρό σας ώστε να σας εξετάσει. Η υγεία σας αποτελεί, πάντα, προτεραιότητα.

loading...