Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ…



Γράφει ο Adam Gabbatt 

Καθώς οι ΗΠΑ προσαρμόζονται σε έναν ολοένα και πιο άθρησκο πληθυσμό, χιλιάδες εκκλησίες κλείνουν κάθε χρόνο – πιθανώς αυτό επιταχύνεται

από τον Covid.

Περίπου το ένα τέταρτο των νεαρών ενηλίκων που εγκατέλειψαν την εκκλησία δήλωσαν ότι διαφωνούν με τη στάση της εκκλησίας τους σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Οι ναοί κλείνουν με ταχείς ρυθμούς στις ΗΠΑ, λένε οι ερευνητές, καθώς οι εκκλησίες μειώνονται σε όλη τη χώρα και μια νεότερη γενιά Αμερικανών εγκαταλείπει εντελώς τον Χριστιανισμό – ακόμη και όταν η πίστη συνεχίζει να κυριαρχεί στην αμερικανική πολιτική.

Καθώς οι ΗΠΑ προσαρμόζονται σε έναν ολοένα και πιο μη θρησκευτικό πληθυσμό, χιλιάδες εκκλησίες κλείνουν κάθε χρόνο στη χώρα – ένας αριθμός που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να έχει επιταχυνθεί από την πανδημία Covid-19.

Η κατάσταση σημαίνει κάποιες δύσκολες αποφάσεις για τους ποιμένες, οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν πότε μια φθίνουσα εκκλησία δεν είναι πλέον βιώσιμη. Αλλά έχει επίσης δημιουργήσει μια αγορά άνθησης για όσους θέλουν να αγοράσουν εκκλησίες, με τους πρώην οίκους λατρείας να βρίσκουν τώρα νέα ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...