Οι Γάλλοι ”ακρωτηριάζουν” εδαφικά την Τουρκία! – Χάρτης με το Μ. Κουρδιστάν προκαλεί σοκ στην Άγκυρα

Το «France 24», ένα από τα πιο γνωστά ειδησεογραφικά κανάλια στη Γαλλία, προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο στη Τουρκία, δημοσιεύοντας έναν χάρτη που δείχνει μέρος της Τουρκίας ως το λεγόμενο Κουρδιστάν. Το γαλλικό κανάλι υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τους Κούρδους και ορίζει την περιοχή ως «Νοτιοανατολική Ανατολία».

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Στον χάρτη, οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας εμφανίζονταν εντός του λεγόμενου χάρτη του Κουρδιστάν.

Στην ενότητα που δημοσιεύτηκε χθες στην ενότητα για τη Μέση Ανατολή, υποστηρίχθηκε ότι το λεγόμενο κουρδικό πρόβλημα ξεκίνησε την Οθωμανική περίοδο και ότι το «δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», που προέκυψε με τις αρχές του Wilson μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν δόθηκε στους Κούρδους. Η είδηση περιλάμβανε επίσης τον ισχυρισμό ότι ο ιδρυτής της Δημοκρατίας, Ατατούρκ, καταπίεζε επίσης τους Κούρδους.

Στο δεύτερο μέρος της σκανδαλώδους εκπομπής, οι νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και του βορρά του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας εμφανίστηκαν ως «ενωμένο Κουρδιστάν». Το γαλλικό κανάλι υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τους Κούρδους και ορίζει την περιοχή ως «Νοτιοανατολική Ανατολία». Το γαλλικό κανάλι, που άλλαξε σκανδαλωδώς τα σύνορα της Τουρκίας, ανέφερε ότι μόνο η αυτόνομη διοίκηση στο βόρειο Ιράκ αναγνωρίζεται πολιτικά.”

Τα παραπάνω αποδεικνύουν αυτό που είναι ευρέως γνωστό, ότι οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ, της Βορείου Συρίας, του ΒΔ Ιράν και της Νοτιανατολικής Τουρκίας προσβλέπουν στη δημιουργία του δικού τους ανεξάρτητου κράτους. Η Τουρκία αυτό το ξέρει πολύ καλά, για αυτό και προσπαθεί με ”νύχια και με δόντια” να το αποφύγει. Για τον σκοπό αυτό διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του ΡΚΚ, με συνεχείς εισβολές και στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Β. Ιράκ , στη Συρία και στο έδαφός της στη ΝΑ Τουρκία, όπου ζούν σχεδόν αμιγώς Κουρδικοί πληθυσμοί.

loading...