ΕΠΟΣ! Ο «φιλάνθρωπος» Bill Gates σώζει τον πλανήτη από τα…αέρια των αγελάδων, vid

 

Η επενδυτική εταιρεία Breakthrough Energy Ventures ή BEV, του Bill Gates, επένδυσε 12εκατ. δολάρια σε μια αυστραλιανή εταιρεία κλιματικής τεχνολογίας που εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, όπως αυτές από τις αγελάδες.

Η Rumin8, μια startup με έδρα το Περθ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι έκλεισε έναν κύκλο χρηματοδότησης αρχικής φάσης 2, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της στα 25 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας ή 17,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία αναπτύσσει μια τροφή με βάση τα φύκια που θα μειώσει το μεθάνιο – ένα υποπροϊόν της διαδικασίας πέψης των τροφίμων – από τις εκπομπές των ζώων.

Η Rumin8 σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα 12 εκατομμύρια δολάρια για δραστηριότητες όπως εμπορικές δοκιμές και την ανάπτυξη ενός πιλοτικού εργοστασίου παραγωγής.

«Η ζήτηση για βιώσιμη πρωτεΐνη δεν ήταν ποτέ πιο εμφανής, γι’ αυτό η BEV ενδιαφέρεται έντονα για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου από το βόειο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα», δήλωσε ο Carmichael Roberts, επιχειρηματίας στην Επιτροπή Επενδύσεων της BEV, σε δελτίο τύπου.

loading...