Οι εφτα-7- Πυλες-Χαρες που -θα-περασει ο Ανθρωπος για να γινει ανθρωπος και που καθε μια ανοιγει μ’ενα χρυσο κλειδι ειναι οι εξης:…..

Η πρωτη Πυλη και το κλειδι που την ανοιγει ειναι: Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ…..ο ανθρωπος-ΜΑΘΗΤΗΣ πρεπει να γινει ο φορεας της ΑΓΑΠΗΣ χωρις να αποβλεπει στον καρπο των εργων…..

Η δευτερη Πυλη και το κλειδι που την ανοιγει ειναι η ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ εντος του ανθρωπου-μαθητη την Αιτια και το Αποτελεσμα και δεν αφηνει περιθωρια στην Καρμικη Δραση…..

Η τριτη Πυλη και το κλειδι που την ανοιγει ειναι η ΓΛΥΚΕΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ που τιποτα δεν μπορει να την κλονισει.Η Υπομονη ειναι εργον της ψυχης,ενω η Ανυπομονησια της Προσωπικοτητας…..”Περιμενε και θα δεις”…..

Η τεταρτη Πυλη και το κλειδι που την ανοιγει ειναι η ΑΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΥΠΗ.Ο ανθρωπος-μαθητης στη φαση αυτη αφαιρει την Αυταπατη,γιατι αρχιζει να βλεπει την ΑΛΗΘΕΙΑ.Η Χαρα και η Λυπη ειναι μια αντιθεση που συνθλιβει την ψυχη μας οπως οι συμπληγαδες πετρες την εποχη των Αργοναυτων…..

Η πεμπτη Πυλη και το κλειδι που την ανοιγει ειναι η ΑΚΑΤΑΔΑΜΑΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ,που οταν το σταδιο αυτο ενεργοποιηθει αποκαλυπτει στον ανθρωπο-μαθητη την Υπερφυσικη αληθεια,αυτην που ο νους και οι φυσικες αισθησεις δεν μπορουν να διακρινουν.Ετσι απομακρυνεται των γηινων ψευδων και ανερχεται σε αλλα πεδια γνωσης…..

Η εκτη Πυλη και το κλειδι που την ανοιγει ειναι ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ η ΟΡΑΣΗ Η εσωτερικη θεωρηση.Μεσω αυτης ο ανθρωπος-μαθητης εισερχεται στην βασιλεια,στην μοναδικη πραγματικοτητα,την Αιωνια και απολυτη Αληθεια…..

Η εβδομη Πυλη και το κλειδι που την ανοιγει ειναι η ΣΟΦΙΑ,Ο ΧΙΛΙΟΠΕΤΑΛΟΣ ΛΩΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ…..Η Σοφια αναβιβαζει την ψυχη στο επιπεδο που του χρειαζεται-ανθρωπου-μαθητη- μια ακομη ενσαρκωση επι της γης για ν’αποβει ενας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ…..

loading...