Έρχεται ο πραγματικός χειμώνας από 20/1 – Τέρμα τα «ψέματα»

 

Πλησιάζουν οι μέρες που έρχεται ο πραγματικός χειμώνας. Αυτό που είδαμε μέχρι τώρα με τον καιρό, προφανώς δεν είναι τίποτα. Λίγη βροχούλα, λίγες καταιγίδες και μετά βίας χιόνια στα ορεινά. Ακόμα αναστενάζουν τα χιονοδρομικά για πέσει λίγο παραπάνω χιόνι για να ανοίξουν οι πίστες. Έχει, όμως, ο καιρός γυρίσματα.

Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να καταλάβουμε όλοι χειμώνα. Ή μάλλον για να θυμηθούμε πώς έχει ο χειμώνας, αφού μέχρι τώρα δεν μας ήρθε αλήθεια.

Ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου

Άστατος καιρός στο ανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη (12/1). Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα σημειωθούν καταιγίδες σε Λήμνο, Σποράδες, Χίο και στα Δωδεκάνησα αλλά και στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και από τη Θεσσαλονίκη και τα δυτικά θα έχουμε ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετά μπόρες θα έχουμε στις Σποράδες μέχρι και τα ΝΑ νησιωτικά θα έχουμε βροχές.

Στη δυτική Ελλάδα τα σύννεφα θα πυκνώνουν εκ νέου και θα έχουμε χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου πάνω από τα 1200 μέτρα. Ο καιρός το βράδυ; Ξαστεριά και άνεμοι ΒΔ 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 12 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 11 στα βόρεια και στους 14 στα νότια.

Ο καιρός στην Αττική: Ηλιοφάνεια από το πρωί και το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια από το πρωί και λίγα σύννεφα στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.

Ο καιρός την Παρασκευή 13/1: Σύννεφα θα παραμείνουν σε Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα όπου αναμένονται και μπόρες. Η θερμοκρασία στους 12 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 11 στα βόρεια και στους 14 στα νότια.

Ο καιρός το Σάββατο 14/1: Νέα σύννεφα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία στους 11 με 12 βαθμούς στα κεντρικά και στους 6 με 10 στα βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή 15/1: Ηλιοφάνεια και στο ΝΑ Αιγαίο με νέες μπόρες. Η θερμοκρασία στους 11 με 12 στα κεντρικά, στους 7 με 11 στα βόρεια και στους 13 στα νότια.

Την Δευτέρα, τοπικές βροχές θα έχουμε στα δυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 12 βαθμούς στα κεντρικά και στους 9 με 11 στα βόρεια.

Τελικά, 19 με 20 του Ιανουαρίου και κυρίως 21 με 22 αναμένονται ψυχρές αέριες μάζες που θα μας θυμίσουν ότι είμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

loading...