Η Ρωσία αυξάνει το στρατιωτικό της προσωπικό σε 1,5 εκατομμύριο άτομα: «Γιατί μας πολεμά συλλογικά η Δύση»

 

Αλλαγές μεγάλης κλίμακας, με σημαντικότερη την ποσοτική του αύξηση, αναμένονται στον ρωσικό στρατό την περίοδο 2023-2026, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας μετά από συνεδρίαση, της οποίας ηγήθηκε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των Ενόπλων Δυνάμεων σε 1,5 εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό. Η διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας του κράτους και η προστασία νέων υποκειμένων και κρίσιμων αντικειμένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι εγγυημενη μόνο με την ενίσχυση των βασικών δομικών στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων» σημείωσε σχετικά ο Σοϊγκού.

Για την απόφαση αυτή, ρωτήθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων και ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αποδίδοντάς την στις απειλές που δέχεται η Ρωσία από τη Δύση.

«Αυτό οφείλεται στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον μας οι χώρες της συλλογικής Δύσης, έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία έμμεσης συμμετοχής στις εχθροπραξίες και στοιχεία οικονομικού πολέμου.

Με αυτά τα δεδομένα, η ασφάλεια της χώρας μας πρέπει να διασφαλιστεί άνευ όρων και σε αυτή την περίπτωση το Υπουργείο Άμυνας εκπληρώνει το ρόλο του», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το υπουργείο Άμυνας, τον Δεκέμβριο τάχθηκε υπέρ της αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού στο 1,5 εκατομμύριο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σόγκιου προήδρευσε σύσκεψης για την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αυξήσει τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού και ανέφερε τις αποφάσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν τα έτη 2023-2026:

Τη δημιουργία δύο νέων διυπηρεσιακών στρατηγικών διοικητικών τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων των στρατιωτικών περιοχών Μόσχας και Λένινγκραντ, καθώς και «αυτοδύναμων ομαδοποιήσεων» δυνάμεων στα ουκρανικά εδάφη που σήμερα κατέχονται από τη Ρωσία.

Η συγκρότηση σώματος στρατού στη Δημοκρατία της Καρελίας, η δημιουργία τριών τμημάτων μηχανοκίνητου πεζικού εντός των δυνάμεων εδάφους και δύο τμημάτων αεροπορικής επίθεσης εντός των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων

Η αναδιοργάνωση επτά ταξιαρχιών  σε τμήματα μηχανοκίνητου πεζικού στις Δυτικές, Κεντρικές, Ανατολικές στρατιωτικές περιοχές και στην Κοινή Στρατηγική Διοίκηση του Βόρειου Στόλου.

Η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (πυρηνικά).

Ο Shoigu δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

– Η πρόσληψη στρατιωτικού προσωπικού με συμβάσεις έργου.

– Η έγκαιρη προμήθεια στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού και άλλου υλικού σε κέντρα, σχηματισμούς και στρατιωτικές μονάδες.

– Η αύξηση του αριθμού των πεδίων εκπαίδευσης σε στρατιωτικές περιοχές και στα ουκρανικά εδάφη που κατέχονται σήμερα από τη Ρωσία.

– Ο καθορισμός του όγκου εκπαίδευσης φοιτητών και φοιτητών στα ΑΕΙ του Υπουργείου Άμυνας.

– Ο αυξημένος όγκος εκπαίδευσης των ειδικών εκπαιδευτών στα κέντρα εκπαίδευσης σε συνάρτηση με την αυξημένη ανάγκη για στρατεύματα με τη βελτίωση της ικανότητας των υφιστάμενων κέντρων εκπαίδευσης και τη δημιουργία νέων.

loading...