12 ναυτικά μίλια!!! Άνοιξε για τα καλά το θέμα!!! ΒΙΝΤΕΟ από την τουρκική ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση

 

Είναι ξεκάθαρο!!! Την ώρα που υπάρχει πλειάδα δημοσιευμάτων για ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ Μητσοτάκη-Ερντογάν για το Αιγαίο, το θέμα των 12 μιλίων έχει ανοίξει για τα καλά.

Έχει γίνει αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης ένθεν και ένθεν και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος.

Η νέα είδηση είναι πως στον «χορό» μπήκε και η τουρκική κρατική τηλεόραση, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα!

Ο νεαρός δημοσιογράφος στο κρατικό TRT μιλά για τα 12 μίλια στο Αιγαίο και φυσικά εκφράζει την  γραμμή του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια , θα αλλάξει την ισορροπία συμφερόντων στο Αιγαίο, με τρόπο  δυσανάλογο σε βάρος Τουρκίας. Αυτή την στιγμή λόγω διαφόρων λόγων, τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας καταλαμβάνουν το 40% του Αιγαίου. Σε περίπτωση που τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επεκταθούν στα 12 μίλια, το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο 70%.

Σε εκείνη την περίπτωση το μέγεθος των ανοικτών θαλασσών πέφτει από το 51% στο 19%, ενώ τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας θα περιοριστούν σε κάτι λιγότερο από το 10% του Αιγαίου. Η επιμονή της κυβέρνησης της Αθήνας στα 12 μίλια, όχι μόνο περιορίζει την Τουρκία στο Αιγαίο, αλλά αποτελεί τμήμα μιας προσπάθειας για περιορισμό της Τουρκίας σε μία στενή θαλάσσια λωρίδα  στην Ανατολική Μεσόγειο και για στέρηση πόρων. Η προσπάθειά της Ελλάδας να εμποδίσει την έξοδο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο,  άρχισε το 2010 με τον εντοπισμό πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Η Αθήνα αν και επιχειρεί συνεργασία με διάφορες χώρες, τα βήματα της Τουρκίας για εξομάλυνση των σχέσεων της  με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Συρία, προκάλεσαν απογοήτευση στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αντιλαμβανόμενη πώς έχασε τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας αντιτουρκικής πρωτοβουλίας ενάντια στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, τώρα με τις συνήθειες που είχε από τον 19ο και 20ο αιώνα, προσπαθεί προκαλώντας την Τουρκία να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σύγκρουσης και να ελκύσει στο Αιγαίο ισχυρές χώρες. Αλλά με τα ρεαλιστικά βήματα που έκανε η Τουρκία στην εξωτερική πολιτική, λέει στην Αθήνα πώς πρέπει να ξυπνήσει από τα όνειρά της».

Μένει να φανεί, αν όλα αυτά προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το τι θα αποφασισθεί στον μυστικό διάλογο, παράλληλα με τον προεκλογικό θόρυβο προς άγραν ψήφων ένθεν κακείθεν, ή αν το όλον θέμα θα ξεφύγει εκτός πολιτικού ελέγχου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

loading...