Προκαλεί ξανά ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεύτερη Άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

Κάθε ευκαιρία για να προκαλέσει την Ελλάδα αξιοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.

Την Κυριακή έβαλε στο στόχαστρό του την Αγία Σοφία με αφορμή την μετατροπή της σε τζαμί κάνοντας λόγο για «δεύτερη Άλωση» και μιλώντας για τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Οι προκλητικές αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν σε συνάντηση με νέους στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι ρίζες μας είναι στο παρελθόν, τα μάτια μας στο μέλλον» στην πόλη Βεζιράν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βίντεο που παρουσιάστηκε εμφανίστηκε να διαβάζει ένα «προφητικό» ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής.

Το ποίημα είχε ως εξής:

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν.

Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

loading...