Μαζική παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων Tayfun εμβέλειας 1.000χλμ έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Αποφάσεις για μαζική παραγωγή διαφόρων πυρομαχικών ελήφθησαν στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν αλλά το πιο σημαντικό είναι η εντολή για μαζική παραγωγή των βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς (MRBM) τύπου Tayfun.

Αποφάσεις παραγωγής πυρομαχικών και εκσυγχρονισμού των F-16

Θυμίζουμε ότι η αρχική ανακοινωμένη εμβέλεια των νέων τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων ήταν στα 561χλμ. αλλα πλέον το βεληνεκές παραγωγής πηγαίνει στα 1.000χλμ!

Έτσι ασχέτως του μέλλοντος του τουρκικού αεροπορικού στόλου των μαχητικών η Άγκυρα επενδύει σε μαζικά πυραυλικά χτυπήματα και μάλιστα εξ αποστάσεως ώστε να μπορέσει να έχει ικανότητα πρώτου πλήγματος.

Στη ίδια σύσκεψη καταρτίστηκε και σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των F-16. 

«Στα εγχώρια και εθνικά μας συστήματα που χρησιμοποιούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και μονάδες ασφαλείας και ελήφθησαν αποφάσεις για 25 διαφορετικά έργα. Για την ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας μας. Έχουν ληφθεί αποφάσεις για νέα μαζική παραγωγή συστημάτων SİPER, HİSAR και SUNGUR.

Μαζί από τους πυραύλους TAYFUN, ATMACA, TRLG-230, KARAOK, GÖKDOĞAN και BOZDOĞAN, ελήφθησαν αποφάσεις για τη μαζική παραγωγή διαφόρων πυρομαχικών για την τορπίλη AKYA και διάφορες πλατφόρμες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 «Αξιολογήθηκε η τελευταία κατάσταση στο KIZILELMA, το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος μας, το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μένοντας στον αέρα για 5 ώρες, και συζητήθηκαν νέες δυνατότητες για τα UAV μας.

Έχουν επίσης αποφασιστεί διάφορα έργα για τον εκσυγχρονισμό των F-16 μας, νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ, διάφορες αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές πλατφόρμες, συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών, εξοπλισμός και εξοπλισμός, προσομοίωση, επιμελητεία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης ότι είναι απόλυτη ανάγκη για μια πλήρως ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.

loading...