Nέες απειλές για «casus belli» από τον Χ.Ακάρ: «Αν κάνετε οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων θα έχουμε πόλεμο»

«Ο λάθος λογαριασμός θα επιστραφεί από την Άγκυρα»

Με νέες πολεμικές δηλώσεις στην εφημερίδα Χουριέτ ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία δε θα δεχτεί οποιαδήποτε και οπουδήποτε επέκταση των χωρικών της υδάτων κατηγορώντας την Ελλάδα για αλαζονική συμπεριφορά και κλιμάκωση της έντασης επειδή θέλει να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της!

Σε σχέση με την επέκταση των χωρικών υδάτων, είπε «δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση. Μιλάτε για την Τουρκία με μια ακτογραμμή 1800 χλμ και η Τουρκία θα μπει σε διεθνή ύδατα με την άδειά σας. Ποιος θα το δεχόταν αυτό; Λέμε στην Ελλάδα, «ο λάθος λογαριασμός θα επιστραφεί από την Άγκυρα».

Ήδη από χθες ο Χ.Ακάρ είχε απειλήσει με casus belli ακόμα και για επέκταση χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης, σήμερα είπε πως η Τουρκία «δεν θα ανεχτεί καμία επέκταση».

Η Άγκυρα βλέποντας πως δεν λαμβάνει δυναμική απάντηση στο τέλος θα θέσει αξιώσεις να μην γίνει επέκταση χωρικών υδάτων ούτε στην… Πελοπόνησο και το Ιόνιο.

«Πάντα δηλώναμε πως σεβόμαστε τα σύνορα, το δίκαιο και τους νόμους των γειτόνων μας, και προσδοκούμε ειρήνη, φιλία, διάλογο, καλή γειτονία και συνεργασία.

Παρά τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, η Ελλάδα συνεχίζει την παράνομη στάση και τις προκλήσεις για να κλιμακώσει την ένταση», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η Ελλάδα παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας, που συμμετείχαν στην σχεδιασμένη άσκηση του ΝΑΤΟ, δις, ενώ όλοι οι σύμμαχοι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων. Η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζόνας που παραβλέπει τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ», είπε μεταξύ άλλων ο Ακάρ, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει την «κακομαθημένη» Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, σχετικά με τον επεκτατισμό της Τουρκίας, ο Ακάρ συνέχισε σε προκλητικό τόνο, λέγοντας πως δεν θα κάνει σχόλιο, κάτι βέβαια που έκανε σημειώνοντας: «Ποιος ήταν επεκτατιστής; Η Ελλάδα, που τριπλασίασε την επικράτειά της από τη στιγμή ίδρυσης του κράτους της ή η Τουρκία, που σέβεται την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της;».

Με λίγα λόγια θεωρεί τα παλιά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως… τουρκικά.

Το θράσος του Χ.Ακάρ όπως και των υπολοίπων από την τουρκική κυβέρνηση το εκπαίδευσε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση η οποία καθημερινά απαντά παθητικά και φοβικά.

Αυτή την εικόνα δίνει και στον έξω κόσμο.

Στην Αθήνα πότε θα καταλάβουν πως πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά;

H Aθήνα για παράδειγμα δεν προβάλει διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας, σε ότι αφορά την παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης για το καθεστώς αυτονομίας Ίμβρου και Τενέδου.

Είναι μία θέση την οποία στηρίζει εδώ και χρόνια το pronews.gr το οποίο ζητούσε ανέκαθεν από το ελληνικό ΥΠΕΞ να προβάλει διεκδικήσεις έναντι της Άγκυρας για τις καταφανέστατες τουρκικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λοζάνης, όχι μόνο σε ότι αφορά το καθεστώς αυτονομίας Ίμβρου-Τενέδου και την εκδίωξη των ελληνικών πληθυσμών, αλλά και την εκδίωξη του ελληνικού πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης με τέσσερις αλλεπάλληλους διωγμούς, το 1945, το 1955, το 1963 και το 1974.

Πλέον μία κοινότητα που αριθμούσε περισσότερα από 150.000 άτομα έχει απομείνει με μόλις… 3.000 ενώ με βάση την Συνθήκη η Άγκυρα όφειλε να την προστατέψει και να εξασφαλίσει την ευημερία της.

Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση και η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να τα ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ καθημερινά και να τα αντιτάσσει έναντι των ανύπαρκτων ζητημάτων που ανακινεί καθημερινά η Τουρκία για δήθεν ελληνικές παραβιάσεις της Συνθήκης με τα οποία ζητάει κιόλας να αυτο-αφοπλιστεί η Ελλάδα και να μην προνοεί για την άμυνα των ελληνικών νησιών!

Το θράσος πρέπει να απαντηθεί σε ανάλογη κλίμακα και όχι με ανακοινώσεις του τύπου «Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και η Διεθνής Κοινότητα είναι μαζί μας, μπλα, μπλα».

loading...