ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΝΑΣ !

 

Εύα Καϊλή: Aπό τη φυλακή-κάστρο του Σεν Ζιλ στο «resort» Gevangenis Haren – Θα έχει πολλές «ανέσεις»

Θα είναι ακόμα πιο… θέρετρο

Στην φυλακή «ξενοδοχείο» (με όρους φυλακής) Gevangenis Haren έχει προφυλακιστεί η πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ε.Καϊλή και η διαμονή της εκεί θα περιλαμβάνει ανέσεις που πολλοί κρατούμενοι δεν θα έχουν ποτέ την δυνατότητα να τις ζήσουν.

Ενώ όλη την ημέρα οι πληροφορίες επέμεναν ότι κρατείται στη φυλακή-κάστρο Σεν Ζιλ, το βράδυ πληροφορίες υποστήριξαν ότι μεταφέρθηκε σε μία φυλακή-resort των Βρυξελλών, την Gevangenis Haren.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Από νωρίς χθες το πρωί διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η 44χρονη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα παραμείνει στη φυλακή Σεν Ζιλ των Βρυξελλών, η οποία μοιάζει με κάστρο, για πέντε ημέρες μέχρι να ξεκινήσει η δίκη της.

Πρόκειται για μία φυλακή που άρχισε να λειτουργεί το μακρινό 1884, με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών στις Βρυξέλλες, και μέχρι την περίοδο του Μεσοπολέμου στα κελιά της κρατούνταν αποκλειστικά κατάδικοι.

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ για να φυλακιστούν αντιστασιακοί, ενώ μετά τη λήξη του πολέμου χρησιμοποιήθηκε από τις βελγικές Αρχές για τη φυλάκιση όσων είχαν συνεργαστεί με τον στρατό του Χίτλερ.

Πλέον η φυλακή-κάστρο χρησιμεύει κυρίως για την κράτηση όσων αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες μέχρι την έναρξη της δίκης τους.

Οι κρατούμενοι δεν φορούν στολή φυλακισμένων, ενώ οι πόρτες των κελιών τους παραμένουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι κρατούμενοι μπορούν να γευματίσουν μαζί ή να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων διάφορα σπορ, η παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων. Μάλιστα, κάθε δεύτερη ημέρα μπορούν να περάσουν όλοι μαζί ή κατά ομάδες το βράδυ σε κοινόχρηστους χώρους.

Ίδιες και καλύτερες συνθήκες επικρατούν και στις φυλακές Gevangenis Haren, στο Χάρεν όπου μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή.

Πρόκειται για νέες φυλακές στο βορειοανατολικό τμήμα της περιφέρειας των Βρυξελλών, η κατασκευή των οποίων άρχισε το 2018.

Χαρακτηρίζονται από την άνεση των εσωτερικών χώρων, αλλά και τους γεμάτους πράσινο εξωτερικούς χώρους για τις βόλτες των φυλακισμένων, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και γήπεδα μπάσκετ!

Με λίγα λόγια πρόκειται για φυλακές με ακόμα μεγαλύτερες «ανέσεις» από τις ήδη «άνετες» φυλακές του Σεν Ζιλ.

loading...