Β.Πούτιν μετά την ομολογία της Α.Μέρκελ για την «εξαπάτηση του Μινσκ»: «Η εμπιστοσύνη προς την Δύση έπεσε στο μηδέν»

«Πώς θα διαπραγματευτούμε ξανά μαζί τους;»

Μετά την παραδοχή της πρώην Γερμανίδας Καγκελάριου Α.Μέρκελ πως οι συμφωνίες του Μινσκ έγιναν για να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία ώστε να εξοπλιστεί και να γίνει ισχυρότερη, ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε ότι «η εμπιστοσύνη προς την Δύση πλέον έχει πέσει στο μηδέν».

Συγκεκριμένα είπε «Για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα αυτό. Ήταν απογοητευτικό. Η εμπιστοσύνη έπεσε σχεδόν στο μηδέν. Πώς να διαπραγματευτούμε; Και είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε μαζί τους; Πού θα βρίσκονται οι εγγυήσεις;»

Την θέση πως η Δύση με τις συμφωνίες του Μινσκ έδωσε χρόνο στην Ουκρανία προκειμένου να καταστεί ισχυρότερη διατύπωσε πριν από είκοσι ημέρες η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία υποστήριξε πως η σύγκρουση είχε απλά «παγώσει» και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί.

«Η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία.

Αυτή χρησιμοποίησε τον χρόνο αυτό για να καταστεί πιο ισχυρή, κάτι που μπορεί να δει κανείς σήμερα.

Η Ουκρανία του 2014 – 2015 δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Ουκρανία» υποστήριξε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit η Merkel.

Επί της ουσίας η πρώην καγκελάριος παραδέχεται πως η Δύση εξαπάτησε τους Ρώσους και πως δεν υπήρχε κανένας σκοπός εξαρχής για να υπάρξει μία ειρηνική επίλυση του ουκρανικού προβλήματος.

loading...