Σύλληψη Ε.Καϊλή: Σακούλες με χρήματα στο σπίτι της στις Βρυξέλλες και βαλίτσα με μετρητά στην κατοχή του πατέρα της!

Οι Βέλγοι έχουν «δέσει» την υπόθεση με ακράδαντα στοιχεία και προχώρησαν στην σύλληψή της

Οι βελγικές αρχές κατά την έφοδό τους στο σπίτι της Εύας Καϊλή εντόπισαν πολλές σακούλες με χρήματα ενώ έπιασαν και τον πατέρα της ευρωβουλευτού να βρίσκεται εν κινήσει με μία βαλίτσα με μετρητά!

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, κυκλοφόρησε η είδηση πως στην κατοχή της Εύας Καϊλή είχε βρεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά ακόμα υπάρχουν υπόνοιες ότι θα βρεθούν κι άλλα.

Η είδηση της σύλληψής της αλλά και τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της αλλά και η εμπλοκή του πατέρα της και του συζύγου της είναι πρωτοσέλιδα σε όλες τις εφημερίδες του εξωτερικού ενώ η βελγική L’ Echo αναφέρει πως πρόκειται για «Πραγματική βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Υπό ανάκριση, αναφέρει η L’ Echo, βρέθηκε και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος φέρεται ότι είχε «στην κατοχή του μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και βρισκόταν σε κίνηση, έχοντας ειδοποιηθεί από συνεργούς του, όπως πιστεύουν οι ερευνητές».

«Πραγματική βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» χαρακτηρίζει η βελγική εφημερίδα L’ Echo τις συλλήψεις πέντε ατόμων στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται για χρηματισμό από το Κατάρ.

«Τσάντες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, με φωτογραφία της Εύας Καϊλή και αναφέρει ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις στις Βρυξέλλες και άλλες δύο στην Ιταλία. Η έρευνα, αναφέρουν πηγές, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται η έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Η εφημερίδα ξεκαθαρίζει αυτό που έγραψε ήδη από χθες το pronews.gr, ότι η ευρωβουλευτής και εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ πέρασε το βράδυ της στο κρατητήριο.


loading...