Η Προπαγανδα για τους ευαλωτους

Καθε τοσο ακουμε τις ανακοινωσεις των κυβερνωντων οτι θα δοθουν τοσα χρηματα για τους ευαλωτους,ο κοσμος που δεν ξερει και δεν νοιαζεται για αυτα νομιζει οτι οι ευαλωτοι μεσα σε εναν πληθυσμο περνανε ζωη και κοτα με τα πενιχρα επιδοματα που δινει η καθε συμμορια που κυβερναει,δεν μπαινει στην διαδικασια να διαβασει τους ορους με τους οποιους δινονται αυτα τα επιδοματα,πιστευει οτι ο καθενας μπορει να τα παρει και βλαστημαει που αυτος πληρωνει φορους για να τρωνε πλουσιοπαροχα καποιοι αχρηστοι που”δεν θελουν να δουλεψουν”μερικοι τεμπεληδες δηλαδη.

Αυτο βολευει τις συμμοριες που μοιραζουν τα επιδοματα αυτα,τις βολευει να μην ξερει ο κοσμος ποσο λιγοι τελικα θα επωφεληθουν απο αυτα,φυσικα σε καθε ευκαιρια μνημονευουν τους ευαλωτους και ποσο πολυ προσπαθουν να τους βοηθησουν με καθε μετρο που παιρνουν.

Ολη η αναλγησια και η κοροιδια μαζεμενη σε αυτες τις συμμοριες ειναι.

Παραδειγματα?

1

Προσφατα εγινε ολοκληρο θεμα με τις δηλωσεις Χατζηδακη…του γνωστου που τον παρακολουθει ο Κουλης αλλα το εκανε γαργαρα μην χασει το υπουργειο…οτι:

Ζαπλουτοι με πολλα ακινητα κοροιδευουν τον Οαεδ και παριστανουν τους ανεργους για να παιρνουν τα πλουσια επιδοματα που δινει αυτος ο τελειως αχρηστος οργανισμος.

Ο Χατζηδακης ξερει οτι αυτο που λεει ειναι ψεμα,ξερει επισης οτι οσοι..και ειναι πολλοι ….δεν ασχολουνται η δεν ξερουν τι ακριβως δινει ο Οαεδ και πως καποιοι μπορουν να παρουν π.χ. το επιδομα ανεργιας. ….

Θα πιστεψουν τον ανεπαγγελτο υπουργο και τα καναλια που το ειχαν πρωτο θεμα …λες και δεν μπορουσαν τα καναλια να κανουν ενα ρεπορταζ για να μαθουν τις διαδικασιες και να ξεφωνησουν τον ανεπαγγελτο υπουργο για τα ψευδη που λεει.

Του εστειλα λοιπον ενα email στο γραφειο του και του εξηγησα ποιοι παιρνουν επιδομα ανεργιας η επιδομα μακροχρονια ανεργου,με τι δικαιολογητικα και για ποσο χρονο,γιατι εχουν αφησει τον κοσμο να πιστευει οτι ο ανεργος επιδοτειται αιωνια και οχι μονο 12 μηνες το μαξιμουμ.

Το εχετε διαβασει σε καμια εφημεριδα η ακουσει σε κανενα καναλι αυτο?

ΟΧΙ

2

Ελάχιστο εγγυημενο εισοδημα

Εχουν βαλει τοσους περιορισμους που ενα πολυ μικρο ποσοστο ευαλωτου πληθυσμου μπορει να κανει αιτηση για να το λαβει…

Απεχθες ειναι οτι δεν το δινουν σε οσους φιλοξενουνται,δηλαδη…αν εισαι ανεργος,δεν εχεις κανενα εισοδημα,ΜΗΔΕΝ,και ζεις με την οικογενεια σου,σε φιλους η σε φιλοξενουν ακομα και αγνωστοι δεν εχεις δικαιωμα να παρεις αυτο το επιδομα,σας το εχουν πει σε ολους εσας που νομιζετε οτι ετσι ευκολα το δινουν?

Εχει υποχρεωση να σε ταιζει αυτος που σε φιλοξενει?

Αν ζει και ο ιδιος με ελαχιστα?

Αναγκες αλλες δεν εχεις?

Επισης ακομα και αν παιρνεις το επιδομα μακροχρονια ανεργου η το επιδομα ανεργιας,…πρεπει να περιμενεις 6 μηνες απο την τελευταια πληρωμη αυτου του επιδοματος για να μπορεσεις να κανεις αιτηση για το Ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα.

Καποιος δηλαδη που επαιρνε 200 ευρω επιδομα μακροχρονια ανεργου για 12 μηνες  και τελειωσε πρεπει να περιμενει 6 μηνες χωρις κανενα εισοδημα και μετα να κανει αιτηση για το Ε.Ε.Ε.

Τους εξι μηνες τι θα τρωει?Θα εχει αποταμιευσει απο τα 200 ευρω που επαιρνε τον μηνα? 

Ετσι ενδιαφερονται για τους ευαλωτους,εχουν την εντυπωση οτι ενας που επι ενα χρονο ζει με 200 ευρω τον μηνα (δεν ζει κανεις με τοσα εκτος αν τον βοηθαει καποιος αλλος οικονομικα) …μπορει να περιμενει 6 μηνες μετα το τελευταιο επιδομα για να κανει αιτηση για το επομενο.

Οι ανθρωποι αυτοι που σχεδιαζουν αυτα τα μετρα ειναι γελοιοι και επικινδυνοι.

Ασχετοι με την πραγματικοτητα.

Σας το εχει πει κανενα καναλι αυτο?

Οσοι ειναι ανω των 60 ετων,που λογικα θα επαιρναν συνταξη πριν οι εγκληματιες ανεβασουν το οριο ηλικιας στα 67 αναγκαζονται να ζουν με 200 ευρω Ε.Ε.Ε.εχοντας να δωσουν εκτος απο τροφιμα και λογαριασμους αρκετα χρηματα σε φαρμακα,ποιος νοιαζεται?

Αυτες τις μερες δινουν το επιδομα ακριβειας,θα σκεφτεστε ολοι εσεις που εργαζεστε οτι σας βγαινει η πιστη ενω αλλοι καθονται και περνανε τελεια παιρνοντας επιδοματα,ετσι θελουν να πιστευετε.

Κι ετσι θα παρουν 250 ευρω αναμεσα σε αλλους και οσοι ειναι εως 24 μηνων ανεργοι.

Οσοι ειναι πανω απο 24 μηνες 

Η δεν τρωνε Η δεν ζουν η κατι τρεχει με αυτους.

Δηλαδη…μια γυναικα με 2 παιδια…παραδειγμα

Ανεργη χωρις εισοδημα δεν θα το παρει επειδη ειναι 25 μηνες χωρις δουλεια,οποτε δεν παιρνει ουτε επιδομα ανεργιας ουτε μακροχρονια ανεργου,αν τα επαιρνε και αυτα,διοτι τις περισσοτερες φορες οταν καποιος απολυεται δεν δικαιουται επιδομα ανεργιας η δικαιουται λιγοτερους μηνες λογω προυπηρεσιας.

Και δεν θα το παρει επισης γιατι παιρνει επιδομα παιδιων,αυτα τα ελαχιστα ψίχουλα που δινουν στις οικογενειες με παιδια και νομιζουν οτι με αυτα μοορει να ζησει και να μεγαλωσει ενα παιδι.

Να διευκρινησω οτι αναφερομαι σε ατομα που ειλικρινως ειναι ευαλωτα γιατι ξερω οτι δεκαδες και εργαζονται μαυρα και παιρνουν τα διαφορα επιδοματα,τους συναντησα στις ουρες που καναμε για την πρωτη αιτηση του ΚΕΑ,τοτε που ο Συριζα ξεφτιλισε καθε ανθρωπινη αξιοπρεπεια με το συστημα που ειχε δημιουργησει.

Αυτα ειναι ελαχιστα παραδειγματα,οι υποσημειωσεις μεσα σε καθε αποφαση βοηθειας σε ευαλωτους ειναι δεκαδες,τοσες που να αποκλειουν την πλειοψηφια και να δινουν τελικα την βοηθεια αυτη σε ελαχιστους απο οσους την εχουν αναγκη,και δεν ειναι θεμα αριστερης η δεξιας συμμοριας αυτο,και τα δυο κομματα εχουν την ιδια φιλοσοφια,μην σας πω οτι ο Συριζα που θελει να πιστευει οτι ειναι αριστερο κομμα ειναι χειροτερος απο την δεξια του Κουλη.

Αυτες ειναι λιγες απο τις περιπτωσεις που δεν αναφερονται στα καναλια,στα σαιτ και τις εφημεριδες,που καποιος δεν θα μπει στον κοπο να τις ψαξει,εκτος αν ειναι ευαλωτος,και να τις ψαξει τι θα γινει?

Τιποτα,σου λενε αυτο αναφερει η αποφαση και δεν μπορεις να πεις και κατι,εδω υπαρχει ο Γενικος γραμματεας για την καταπολεμηση της φτωχειας στο Υπουργειο εργασιας που δεν ξερει οτι για να παρει καποιος τροφιμα που μοιραζει το ΤΕΒΑ πρεπει να ειναι γραμμενος στο Ε.Ε.Ε. και συμβουλευει οσους δεν ειναι να παρουν τροφιμα απο εκει για να ζησουν,οσο μπορει να ζησει καποιος με τα ελαχιστα που δινει το ΤΕΒΑ,μετα υπαρχουν οι καδοι απορριματων και στο τελος η κλεβει κανεις για να ζησει η πεθαινει ησυχα και ανωδυνα,γιαυτο οποτε ακουτε τυπους σαν την Μιχαηλιδου,τον Σταικουρα η οποιον αλλον απο την συμμορια του Κουλη να μιλαει για ευαλωτους και βοηθεια σε αυτους μην πιστευετε λεξη.

Ελαχιστοι θα ωφεληθουν αλλα εσεις θα νομιζετε οτι χιλιαδες αχρηστοι τεμπεληδες τρωνε απο τους φορους σας.

Και δεν ειναι ετσι.

Και θα το αναφερω ακομα μια φορα και εδω

Το bluetooth που αγορασε ο διοικητης του Οαεδ με 200 ευρω χρεωνοντας το στο κρατος

Ειναι ισοποσο με το μηνιαιο επιδομα ενος ευαλωτου για τον οποιον ολοι σφαζονται να βοηθησουν στην κυβερνησαρα του Κουλη.

Κι οι υπολοιποι της συμμοριας εχουν φαει με κουταλες δεκαπλασια,εκατονταπλασια.

https://harrytsopanos.blogspot.com/2022/12/blog-post_17.html

loading...