Τον Στρατό σαν τα μάτια μας!


Νικόλαος Ταμουρίδης  Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ *  

Οι ειδήσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας  σχετικά με την παρακολούθηση της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβέρνηση, μέσω της ΕΥΠ, προβληματίζουν ιδιαίτερα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας. 

Η κατάσταση γενικά με τις παρακολουθήσεις πληθώρας Ελλήνων πολιτικών και λοιπών αξιωματούχων, έγινε πλέον μη ελέγξιμη και οι κυβερνώντες μοιάζουν να τα έχουν χαμένα. Διακατεχόμενοι είτε από το σύνδρομο της επταετίας είτε από πολιτική ανοησία, δείχνουν να μην εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια εποχή που αυτές είναι το μοναδικό στήριγμά μας απέναντι στην διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική απειλή. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως αυτή την εποχή, αποτελούν τον πιο βασικό πυλώνα ισχύος του Έθνους! Οι άλλοι βασικοί πυλώνες, δηλαδή η Πολιτική και η Οικονομία είναι υπό πτώχευση. Η απαξίωση επομένως των Ενόπλων μας Δυνάμεων με τέτοιου είδους ενέργειες, αποτελεί πράξη ιδιαίτερα επικίνδυνη, εμετικά προκλητική και ευθέως προσβλητική! 

Υπενθυμίζω την τεράστια θεσμική ευθύνη που έχουν αναλάβει οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την σημαντικότατη αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Χώρας, εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και η υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων, όπως καθορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας.

Η κυβέρνηση επομένως επιβάλλεται άμεσα να διευκρινίσει το θέμα, να σοβαρευτεί, ξεχνώντας τυχόν αλλόκοτες πολιτικές σκέψεις που μπορεί να έχει στο μυαλό της και να αποκαταστήσει την «ακαταστασία» που έχει δημιουργηθεί. Πολύ δε περισσότερο, να προσέξει να μην επηρεάσει αρνητικά το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και να  μην κλονίσει την εμπιστοσύνη της Ελληνικής κοινωνίας προς αυτές! 

Η αποδοχή των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Ελληνικό λαό αποτελεί σημαντικότατο κέντρο βάρους της ύπαρξης και επιβίωσης του Έθνους μας. 

Επομένως: «Προσέχουμε τον Στρατό σαν τα μάτια μας»!

Νικόλαος Ταμουρίδης  Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

loading...