Τέλος το Ηνωμένο Βασίλειο ως χριστιανικό κράτος! Για πρώτη φορά οι Χριστιανοί λιγότεροι

 

Σοκαριστικά τα στοιχεία της απογραφής του 2021

Οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης από την μία και εκείνες της αποικιοκρατίας από την άλλη άρχισαν πλέον να δείχνουν τα αποτελέσματά τους στις χώρες της Δύσης και ειδικά σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο αναζήτησαν κατά περιόδους άνθρωποι από όλες τις πρώην αποικίες και όχι μόνο.

Αυτό που σε πρώτη φάση πλήττεται όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν είναι ο πληθυσμός των χριστιανών.

Σε μια χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο όπου ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας έχουν καταγωγή από την Ασία και ειδικά από χώρες όπου το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία, λέει πλέον πολλά για το μέλλον.

Η ερευνήτρια Φανούλα Αργυρού εντόπισε τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής του Ηνωμένου Βασιλείου του 2021 και τα όσα δημοσίευσε στην εφημερίδα Σημερινή της Κύπρου θα πρέπει σίγουρα να βάλουν σε σκέψεις πολλούς ακόμα και στην Ελλάδα…

Γράφει χαρακτηριστικά: «Tο Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (Office of National Statistics) δημοσιοποίησε σήμερα τα στοιχεία απογραφής του πληθυσμού που διενεργήθηκε το 2021 όσον αφορά το θρήσκευμα. Ακολουθούν τα στοιχεία σύμφωνα με την σύνοψη της Στατιστικής Υπηρεσίας.

«Για πρώτη φορά στην απογραφή του πληθυσμού για την Αγγλία και Ουαλία, κάτω από το μισό πληθυσμό (το 46.2%, δηλαδή 27.5εκ πολίτες) δήλωσαν ότι θεωρούν τους εαυτούς των «Χριστιανούς», ένα ποσοστό 13.1% λιγότερο από την προηγούμενη απογραφή του 2011, που οι Χριστιανοί ήταν 59.3%, (δηλαδή 33.3 εκατομμύρια).

Υπήρξε αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς των «Μουσουλμάνους» (3.9 εκατομμύρια ή 6.5% το 2021). Στην απογραφή του 2011 οι Μουσουλμάνοι ήταν 2.7 εκατομμύρια, δηλαδή το 4.9% του πληθυσμού. Οι «Ινδουιστές» («Hindu») ένα εκατομμύριο (1.7% του πληθυσμού). Το 2011, οι Ινδουιστές ήταν 1.5%.

Το Λονδίνο παραμένει η πιο θρησκευτικά διαφοροποιημένη περιοχή της Αγγλίας. «Χριστιανός» παραμένει ακόμα η πλέον κοινή απάντηση στο Λονδίνο (40.7%, 3.6 εκατομμύρια των συνήθη κατοίκων). Πέραν του ενός τέταρτου (25.3%, 2.2 εκατομμύρια) του πληθυσμού του Λονδίνου είναι άλλου, μη χριστιανικού θρησκεύματος. Δηλαδή, υπήρξε αύξηση από το 2011 που ήταν 22.6% (1.8 εκατομμύριο). Οι επόμενες πιο κοινές θρησκευόμενες ομάδες στο Λονδίνο είναι «Μουσουλμάνοι» 15.0%, (το 2011 ήταν 12.6%) και οι «Ινδουιστές» 5.1%, (το 2011 ήταν 5.0%).

Άθρησκοι σε Αγγλία και Ουαλία δηλώνουν σήμερα 22.2 εκατομμύρια πολίτες (ή 37,2%)».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Humanists UK Andrew Copson σε άρθρο στο BBC πρόσθεσε ότι τα στοιχεία θα πρέπει να είναι «ένα κάλεσμα αφύπνισης που προκαλεί νέες επανεξετάσεις του ρόλου της θρησκείας στην κοινωνία».

«Κανένα κράτος στην Ευρώπη δεν έχει τόσο συγκροτημένο θρησκευτικό σύστημα όσο εμείς όσον αφορά τη νομοθεσία και τη δημόσια πολιτική, ενώ ταυτόχρονα έχει έναν τόσο μη θρησκευόμενο πληθυσμό».

Η απογραφή διερευνά πώς διαμορφώνεται η βρετανική κοινωνία από τις απαντήσεις των ανθρώπων σε ερωτήσεις σχετικά με τον εαυτό τους, το νοικοκυριό τους και το σπίτι τους.

Τα αποτελέσματα βοηθούν τους οργανισμούς να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση δημόσιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης.

Η έρευνα του 2021, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου πέρυσι, συμπληρώθηκε από περισσότερα από 24 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία. Περισσότερα στοιχεία από την απογραφή πρόκειται να δημοσιευτούν σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια.

Η απογραφή της Σκωτίας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το 2021 αλλά καθυστέρησε κατά ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του Covid.

https://www.pentapostagma.gr/

loading...