Η δύναμη του σύνθετου τόκου.

Ο σκοπός αυτού του δοκιμίου είναι τριπλός: (1) να επιστήσει την προσοχή των αναγνωστών στην ύπαρξη μιας μακροχρόνιας συνωμοσίας σχετικά με τον προσδιορισμό του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο», (2) να απορρίψει την τρέχουσα λίστα υποψηφίων και (3) να αποδείξει ότι ένας μικρός αριθμός εβραϊκών τραπεζικών οικογενειών που δραστηριοποιούνται έξω από το Σίτι του Λονδίνου κατείχαν αυτά τα ρεκόρ πλούτου για γενιές με περιουσίες που ξεπερνούν κατά τάξεις μεγέθους οτιδήποτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και official website The Times of Voulgaroktonos.

Δεν ισχυρίζομαι ότι μπορώ να τεκμηριώσω αδιαμφισβήτητα όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε αυτό το δοκίμιο, ούτε να τεκμηριώσω οριστικά όλα τα συμπεράσματα που έγιναν. Το θέμα είναι τέτοιο που πάρα πολλά από τα απαραίτητα νομικά στοιχεία αποκρύπτονται ανεπανόρθωτα από τη δημόσια θέα και την προσβασιμότητα, και σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να βασιζόμαστε στη λογική και σε έμμεσες αποδείξεις για να υποστηρίξουμε τους ισχυρισμούς μας και τα συμπεράσματά μας. Αν και τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι τόσο περιεκτικά όσο θα ήθελε κανείς, αυτό το επίπεδο αποδεικτικής υποστήριξης είναι συχνά επαρκής, ειδικά όταν οι υποθέσεις μας ακολουθούν ένα καθορισμένο μοτίβο και έχουμε αυτού του τύπου συλλογισμούς και αποδεικτικά στοιχεία σε σωρούς. Οι περιγραφές και τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτό το δοκίμιο θα χρησιμεύσουν τουλάχιστον για να παρέχουν μια λογική βάση για κατανόηση και για να «επιστήσουν την προσοχή σε μερικές από τις μεγάλες δυνάμεις που έχουν διαμορφώσει τον κόσμο μας». Οι αριθμοί που παρουσιάζονται σε αυτό το δοκίμιο δεν είναι ακριβείς υπολογισμοί, αλλά έχουν σκοπό να κάνουν τους αναγνώστες να κατανοήσουν το μέγεθος των αριθμών και των ποσών με τα οποία έχουμε να κάνουμε.
Η δύναμη του σύνθετου τόκου

Μεγάλο μέρος αυτού του δοκιμίου στηρίζεται σε μια ενιαία, απλή θέση: όσοι έχουν τεράστιο πλούτο δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί αλλά τον χρησιμοποιούν συνεχώς «καλά». τα χρήματα είναι πάντα στη δουλειά. Δανείζεται για να χρηματοδοτήσει πολέμους και αποικισμούς, να αγοράσει νόμιμες επιχειρήσεις, να εδραιώσει τον έλεγχο των κυβερνήσεων και των εθνικών οικονομιών και πολλά άλλα.

Όσον αφορά τα επιτόκια για μακροπρόθεσμη συσσώρευση, τείνουμε να πιστεύουμε ότι τα ιστορικά επιτόκια ήταν πολύ χαμηλά, ίσως μόνο 1 ή 2%, αλλά αυτό συνέβαινε σπάνια. Ο λόγος που ο Αβραάμ Λίνκολν κατέφυγε στην εκτύπωση των «Πράσινων τραπεζογραμματίων» του ως νόμισμα ήταν επειδή ο Ρότσιλντ ζήτησε επιτόκιο 24% για να χρηματοδοτήσει την Ένωση στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα, καθώς η χρηματοδότηση πολέμων, ιδίως, συνοδεύεται από υψηλά επιτόκια. Τα ολλανδικά αέναα ομόλογα που εκδόθηκαν από Εβραίους είχαν αποδόσεις 10% και 12% στις δεκαετίες του 1500 και του 1600. Η Γένοβα εξέδωσε μεγάλο μέρος του χρέους της στο 9% τη δεκαετία του 1600. Έχω χρησιμοποιήσει ένα επιτόκιο 5% για υπολογισμούς σύνθετων τόκων σε αυτό το δοκίμιο, μια επιλογή σίγουρα αυθαίρετη αλλά που φαίνεται λογική και συντηρητική στο γενικό πλαίσιο. Τα γραφήματα της Τράπεζας της Αγγλίας που συνοδεύουν αυτό το κείμενο φαίνεται να δικαιολογούν αυτή την επιλογή1 ,2
Μερικές πληροφορίες για τις εταιρείες

Πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο ανήκουν και ελέγχονται από Εβραίους, πολλές από αυτές από τους λίγους προνομιούχους στο City του Λονδίνου, αλλά και έναν πολύ μεγάλο αριθμό εκτός αυτού του μικρού ομίλου. Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο ελέγχονται από εβραϊκά συμφέροντα, όπως και οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, πολλοί κατασκευαστές όπλων και αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, ένα συντριπτικό ποσό της παγκόσμιας ναυτιλιακής ικανότητας και πολλές άλλες βιομηχανίες που συνήθως δεν μας έρχονται στο μυαλό. Είναι αδύνατο να έχετε πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μαντέψετε ακόμη και την αξία των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν αυτά τα άτομα, αλλά να γνωρίζετε ότι σχεδόν όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και πολλά από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων ταινιών και βιβλίων, ανήκουν ή ελέγχονται από Εβραίους. Υπάρχουν διεθνείς επιχειρήσεις πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι εξ ολοκλήρου εβραϊκές. Nestlé, Sanofi, Monsanto, για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις εκατοντάδες. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο από όλα πηγαίνουν στους λίγους Εβραίους τραπεζίτες μας στο Σίτι του Λονδίνου, πόσα χρηματοδοτήθηκαν από αυτό το κέντρο και ελέγχονταν από εκεί, αλλά δεν είναι αμελητέο. Υπάρχουν διεθνείς επιχειρήσεις πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι εξ ολοκλήρου εβραϊκές. Nestlé, Sanofi, Monsanto, για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις εκατοντάδες. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο από όλα πηγαίνουν στους λίγους Εβραίους τραπεζίτες μας στο Σίτι του Λονδίνου, πόσα χρηματοδοτήθηκαν από αυτό το κέντρο και ελέγχονταν από εκεί, αλλά δεν είναι αμελητέο.

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Πολλές από τις μεγάλες περιουσίες του κόσμου έχουν χρηματοδοτηθεί από τους Rothschild ή άλλα μέλη αυτού του στενού κύκλου και επομένως υπάρχει μια κρυμμένη περιουσία που δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ. Διατρέχοντας ιστορικά αρχεία, μερικές φορές ανακαλύπτει κανείς ότι ένας πολύ πλούσιος άνδρας άφησε μια κληρονομιά μόνο μερικών εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν είναι μυστικό, αν και φαινομενικά ελάχιστα γνωστό, ότι ένας από τους Rothschild χρηματοδότησε τη δημιουργία της Standard Oil από τον Rockefeller, και έκανε το ίδιο με την αυτοκρατορία του χάλυβα του Andrew Carnegie και τις περιουσίες των Harriman Railroads στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων. Η χρηματοδότηση γινόταν συνήθως μέσω της JP Morgan, η οποία ήταν πράκτορας των Rothschild σε όλη την καριέρα του. και στην πραγματικότητα τα ίδια τα τραπεζικά συμφέροντα του Morgan ήταν πολύ περισσότερο ευρωπαϊκά εβραϊκά παρά αμερικανικά. Είναι χρήσιμο να επιστήσουμε την προσοχή των αναγνωστών σε αυτό το σημείο, καθώς φαίνεται ότι μεγάλο μέρος του πλούτου των διάσημων αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικογενειών μπορεί να μην ήταν πραγματικά δικός τους, αλλά μάλλον ανήκε στο απόλυτο Εβραίο χρηματοδότη. Σήμερα, Google, Facebook, Tesla, Amazon, Starbucks και πολλές άλλες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, εταιρείες που δεν θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στον βαθμό ελέγχου της αγοράς χωρίς σημαντική χρηματοδότηση και έντονο σχεδιασμό από κάπου αλλού. γιατί φαίνεται ότι μεγάλο μέρος του πλούτου των διάσημων αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικογενειών μπορεί να μην ήταν πραγματικά δικό τους, αλλά μάλλον ανήκε στους απόλυτους Εβραίους χρηματοδότες στο παρασκήνιο. Σήμερα, Google, Facebook, Tesla, Amazon, Starbucks και πολλές άλλες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, εταιρείες που δεν θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στον βαθμό ελέγχου της αγοράς χωρίς σημαντική χρηματοδότηση και έντονο σχεδιασμό από κάπου αλλού. γιατί φαίνεται ότι μεγάλο μέρος του πλούτου των διάσημων αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικογενειών μπορεί να μην ήταν πραγματικά δικό τους, αλλά μάλλον ανήκε στους απόλυτους Εβραίους χρηματοδότες στο παρασκήνιο. Σήμερα, Google, Facebook, Tesla, Amazon, Starbucks και πολλές άλλες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, εταιρείες που δεν θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στον βαθμό ελέγχου της αγοράς χωρίς σημαντική χρηματοδότηση και έντονο σχεδιασμό από κάπου αλλού.

Ένας αριθμός μελετών έχει γίνει για τη διαπλοκή εταιρικής ιδιοκτησίας και ελέγχου, με σταθερά ευρήματα ότι μόνο 400 εταιρείες, και πιθανώς μόνο 250 εταιρείες, κατέχουν άμεσα ή τουλάχιστον ελέγχουν περισσότερο από το 40% της συνολικής αξίας που είναι εισηγμένη σε όλα τα χρηματιστήρια παγκοσμίως3 ,4 ,5

Αλλά πίσω από αυτές τις 400 ή 250 εταιρείες βρίσκεται ο ίδιος αριθμός ανδρών που ελέγχουν αυτές τις εταιρείες. Παρόλο που οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες διαπραγματεύονται δημόσια, μερικές φορές με εκατοντάδες εκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο πραγματικός έλεγχος. Όλο και περισσότερο, πολλές μετοχές κατέχονται από πληρεξούσιους όπως η Blackrock ή η Blackstone ή άλλοι επενδυτικοί όμιλοι, και δεν έχουμε πληροφορίες για ταξινομήσεις μετοχών ή άλλους περιορισμούς στην ψήφο και τον έλεγχο.

Το ευρύ κοινό δεν διαθέτει επίσης πληροφορίες σχετικά με τους αλληλεξαρτώμενους διαχειριστές που ασκούν απόλυτο καθημερινό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων όλων των οικονομικών αποφάσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε μια πλειάδα μετοχών εάν ελέγχετε το διοικητικό συμβούλιο ή εάν διαβάζουν το ίδιο σενάριο. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εξαντλήσουν τις ταμειακές ροές μιας εταιρείας για να πληρώσουν απεριόριστα αφορολόγητα μερίσματα μέσω ενός φορολογικού παραδείσου, χωρίς καν να προσελκύσουν τη φασαρία των απλών μετόχων που σπάνια έχουν καλή κατανόηση αυτών των θεμάτων.

Πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν σε Εβραίους και ελέγχονται αυστηρά. Οι μερικές δεκάδες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως η HSBC, η BNP Paribas, η Lloyd’s, έχουν κεφαλαιοποίηση πολλών τρισεκατομμυρίων και μια περιουσιακή βάση άνω των 30.000 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μεγάλες τράπεζες της Βόρειας Αμερικής, όπως η Goldman Sachs, η Citigroup, η Wells Fargo, επίσης εβραϊκής ιδιοκτησίας, έχουν κεφαλαιοποιήσεις αγοράς πολύ πάνω από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια και ταιριαστά περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον, έχουμε κυριολεκτικά εκατοντάδες εβραϊκές τράπεζες στην Ελβετία και σε άλλες χώρες που δεν περιλαμβάνονται σε καμία λίστα.

Πολλές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο είναι εβραϊκής ιδιοκτησίας, με συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία σε τρισεκατομμύρια, και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί η αξία του Lloyd’s του Λονδίνου, μιας πλατφόρμας για παγκόσμια ασφάλιση που είναι σχεδόν ανεκτίμητη. Μετά είναι οι εταιρείες πετρελαίου. Μόνο η Royal Dutch Shell έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και υπάρχουν πολλά από αυτά, που ελέγχονται από Εβραίους, αρκετά για να ελέγξουν την τιμή του πετρελαίου σε όλο τον κόσμο, όπως θα δούμε.

Οι δύο κορυφαίες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, η Unilever και η P&G, και οι δύο εβραϊκής καταγωγής, έχουν συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων. Εταιρείες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο όπως η Google, η Meta, η Amazon, η Dell, η Oracle, επίσης όλες εβραϊκές, έχουν συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς σχεδόν 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οίκοι μόδας και εταιρείες κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο, που ανήκουν ή ελέγχονται ως επί το πλείστον από Εβραίους, όπως οι Swarovski, YSL, LVMH, Cartier, Hermès, Estee Lauder, L’Oréal, έχουν κεφαλαιοποίηση άνω των 1.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις κοσμημάτων, διαμαντοκόπτες και έμποροι, έμποροι χρυσού, που λειτουργούν στα παρασκήνια,

Οι μεγάλοι κατασκευαστές όπλων και όπλων, που είχαν πάντα υψηλό ποσοστό εβραϊκής ιδιοκτησίας και ελέγχου, έχουν επίσης κεφαλαιοποίηση περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες τροφίμων, που ανήκουν επίσης κατά πλειοψηφία σε Εβραίους. Η Nestlé, μια εξ ολοκλήρου εβραϊκή εταιρεία, κατέχει περισσότερες από 2.000 μάρκες τροφίμων, με χρηματιστηριακή αξία μόνο περίπου 1/3 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η Pepsico είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, με εκατοντάδες μεγάλες μάρκες, και πολλές άλλες όπως οι Kraft Heinz, Mondelez, Danone, Anheuser-Busch Inbev, Coca-Cola, Diageo, Starbucks, έχουν συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς τουλάχιστον 1,5 $ τρισεκατομμύριο.

Οι μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Αμερικής (όλες είναι εβραϊκής ιδιοκτησίας) έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, με μεγαλύτερους αριθμούς για τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης που ανήκουν επίσης σε μεγάλο βαθμό σε Εβραίους και σχεδόν όλα ελέγχονται από Εβραίους. Και αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τα μέσα ενημέρωσης τους στη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Και υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες εταιρείες εβραϊκής ιδιοκτησίας που δεν ταιριάζουν εύκολα στις παραπάνω κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των πάντων, από H&R Block μέχρι Mattel και Hasbro, Monsanto, Ben και Jerry’s. Η λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη. Η λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη. Συλλογικά, η αξία και η επιρροή τους είναι τεράστια.
Αληθινή Δύναμη: Οικογενειακές Δυναστείες

Όταν ακούμε για έναν Μπιλ Γκέιτς ή έναν Γουόρεν Μπάφετ, τείνουμε να σκεφτόμαστε με απλούς όρους κάποιον που ξεκινά μια εταιρεία με μια υπέροχη ιδέα και στη διάρκεια της ζωής του χτίζει μια τεράστια εταιρεία που αξίζει δισεκατομμύρια σήμερα. Αλλά αυτός ο συλλογισμός είναι απλοϊκός γιατί περιορίζουμε τις σκέψεις μας σε μια μόνο γενιά. Οι άνθρωποι για τους οποίους μιλάμε εδώ είναι οικογενειακές δυναστείες που συσσωρεύουν τον πλούτο τους εδώ και δέκα ή και είκοσι γενιές. Με τους Rothschild, τους Sassoons και τόσους άλλους, επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1600 και του 1700, με οικογενειακές δυναστείες που αναπτύχθηκαν πάρα πολύ με τους αιώνες και διατήρησαν τον έλεγχο του αυξανόμενου πλούτου τους αποφεύγοντας τα κληρονομικά δικαιώματα, κάνοντας άκαμπτους μικτούς γάμους και κοινές προθέσεις.

Οι μεγαλύτερες από όλες τις οικογενειακές δυναστείες είναι κρυμμένες, καθαρισμένες από τα μέσα ενημέρωσης, σβησμένες από τα βιβλία της ιστορίας και σχεδόν ποτέ δεν έρχονται στη δημοσιότητα. Όλοι τους είναι Εβραίοι – Rothschild, Sassoon, Sebag-Montefiori, Warburg, Lehman, Goldman, και τόσα πολλά ονόματα που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ. Ακολουθεί μια λίστα με μερικούς από τους Εβραίους τραπεζίτες, που αντιπροσωπεύουν ίσως μόνο το 25% από αυτούς, οι περισσότεροι έχοντας ξεκινήσει τις τραπεζικές, χρηματοοικονομικές και βιομηχανικές τους δραστηριότητες στις αρχές ή τα μέσα του 19ου αιώνα, κατά μέσο όρο σχεδόν 200 ετών, και πολλοί από αυτούς δημιουργώντας εβραϊκές οικογενειακές δυναστείες που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, εντελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Rothschild, Sassoon, Warburg, Moses Montefiori, Sebag-Montefiori, Kadoorie, Lehman, Israel Moses Seif, Kuhn Loeb, Goldman Sachs, Salomon, Schiff, Joseph Hambro, J. Henry Schroder, Samuel Montagu, Emile and Isaac Pérethers, Lazard Αδέρφια Speyer, αδέρφια Seligman, αδέρφια Stern, Barnato Brothers, Ernest Oppenheimer, Abraham Oppenheim, Carl Fuerstenberg, Jacob Goldschmidt, Oskar Wassermann, Hirsch, Raphael Jonathan Bischoffsheim, Hambro, Isaac Glückstadt, Markinhalt, Levy. Dunkelsbueler, Eugen Gutmann, Herbert Gutman, Wagg and Co, οικογένεια Mèdici, Speyer, Speyer-Elissen, Emile Erlanger, S. Japhet, Ernest Cassel, Carl Meyer, Achille Fould, Luigi Luzzatti, Wertheimer and Gompertz, Lippman6 ,7 ,8

Έχω ένα γράφημα στον υπολογιστή μου που δείχνει τις εκμεταλλεύσεις της δυναστείας των Ρότσιλντ, που είναι κάπως διατεταγμένο σαν διάγραμμα ροής με μικρά κουτάκια που υποδεικνύουν τις εκμεταλλεύσεις και γραμμές σε όλη την έκταση που υποδεικνύουν την ιδιοκτησία και τον έλεγχο. Είναι τόσο μεγάλο που για να το εκτυπώσετε με τον μικρότερο ευανάγνωστο τύπο θα απαιτούσε ένα φύλλο χαρτιού μισού μέτρου. Ο Ρότσιλντ δημιούργησε πρόσφατα μια νέα τράπεζα μόνο για να διαχειριστεί τις κατασχεμένες γαίες της από φτωχές χώρες. Η απόκτηση ακριβών πληροφοριών είναι δύσκολη, καθώς πολλά από αυτά γίνονται μέσω ανώνυμων τραπεζών, πρακτόρων, συνδεδεμένων εταιρειών και αμέτρητων φορολογικών παραδείσων. Ο Rothschild κατέχει, μεταξύ άλλων, τη Sanofi Pharma της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 125 δισεκατομμύρια δολάρια, The Economist, και η IHS που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος πύργων κινητής τηλεφωνίας στην Αφρική9

Η Anglo American ιδρύθηκε από τον Ernest Oppenheimer, έναν Γερμανοεβραίο. Η έδρα της βρίσκεται στο City του Λονδίνου. Είναι μία από τις 250 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, που παράγει χρυσό, διαμάντια, άλλα μέταλλα και σχεδόν τη μισή πλατίνα στον κόσμο. Οι θυγατρικές και οι επενδύσεις της είναι πάρα πολλές για να απαριθμηθούν. Μετά το θάνατό του, τον Έρνεστ διαδέχθηκε ο γιος του Χάρι, ο οποίος έγινε επίσης πρόεδρος της De Beers. Έτσι μπορείτε να δείτε πώς οι οικογένειες ενσωματώνουν και εξορθολογίζουν τις εκμεταλλεύσεις τους.

Στη Σουηδία, οι Εβραίοι του Wallenberg δραστηριοποιούνται εδώ και 200 χρόνια και σήμερα κατέχουν τους περισσότερους από τους μεγάλους σουηδικούς βιομηχανικούς ομίλους όπως η Enskilda Bank, η Ericsson, η Electrolux, η ABB, η SAAB, η SAS Group, η SKF, η Atlas Copco και η Nasdaq. Ήδη πριν από 50 χρόνια, οι εταιρείες της οικογένειας Wallenberg απασχολούσαν το 40% του σουηδικού βιομηχανικού εργατικού δυναμικού και αντιπροσώπευαν το 40% της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας στη Στοκχόλμη. Η χρηματιστηριακή αξία μόλις δέκα από τις εταιρείες τους είναι κοντά στα 350 δισεκατομμύρια δολάρια και μεγάλο μέρος της έχει θαφτεί σε καταπιστεύματα και έχει κρυφτεί σε φορολογικούς παραδείσους. Μια άλλη εβραϊκή δυναστεία 150 ετών είναι η Swarovski, με το ψεύτικο «κρύσταλλό» της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE TOY AΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (THE TIMES OF VOULGAROKTONOS.

loading...