Βαδίζουμε προς την αναλαμπή της Ορθοδοξίας ή προς τη μεγάλη αποστασία;

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε σε χρόνια αποκαλυπτικά. Έχουμε εισέλθει στους εσχάτους καιρούς, πορευμένοι προς την λεγόμενη “Νέα Εποχή” που θα είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική και ταυτόχρονα αρκετά σκληρή με αυτά που θα ζήσει η ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Από τη δεκαετία του ’80 έχουμε μιλήσει με σαφήνεια για τον ερχομό του αντιχρίστου, τη Δεύτερη Παρουσία του Κυρίου μας, το τι θα ζήσουμε, το τι θα μας βρει ως κράτος ή ως ανθρωπότητα, αλλά ταυτόχρονα και το πως θα μπορέσουμε να προστατευτούμε.

Υπάρχουν φωτισμένες μορφές της Εκκλησίας μας που κατά καιρούς έχουν μιλήσει για την αναλαμπή της Ορθοδοξίας, για την περίοδο δηλαδή όπου η Ορθοδοξία θα λάμψει παντού. Αυτή η περίοδος τελικά υπάρχει; Βαδίζουμε προς την αναλαμπή της Ορθοδοξίας ναι ή όχι; Πρόκειται να γίνει αναλαμπή της Ορθοδοξίας ή πορευόμαστε προς τη μεγάλη αποστασία; Ζούμε στην εποχή των θηρίων της Αποκάλυψης; Τα γεγονότα που βιώνει η ανθρωπότητα και η σύγχρονη κοινωνία που οδηγούν; Είμαστε χριστιανοί που είμαστε ζωντανοί ή νεκροί; Πώς βιώνουμε και τι κάνουμε για να προστατευτούμε απ’ όλα αυτά τα γεγονότα που οδηγούν στη νέκρωση του ανθρώπου;

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...