Δυστυχώς είμαστε μία κοινωνία που το τι σημαίνει να μην έχεις πια ΕΣΥ θα το καταλάβεις μόνο όταν το χρειαστείς εσύ.

Νίκος Νικολόπουλος: 

Συντριβή και διάλυση του ΕΣΥ επέφερε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με θρασύτητα και εμμονή για το ξήλωμα του.Η κατεδάφιση της δωρεάν περίθαλψης είναι πια γεγονός.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς της χώρας που αντιτίθενται στις αλλαγές και τονίζουν ότι ήρθε το τέλος του δωρεάν ΕΣΥ!

Ακόμη και γαλάζιοι συνδικαλιστές, όλοι μα όλοι σε όλη την Ελλάδα, απορρίπτουν το άρθρο που δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του δημόσιου τομέα να ασκούν ιδιωτικό έργο, καθώς όπως εξηγούν, είναι λάθος για τη δημόσια υγεία, οι γιατροί του ΕΣΥ να έχουν τα δικά τους ιατρεία ή να συνεργάζονται με ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Ναι τους τελευταίους χρόνους η κοινωνία έχει «αλαλιάσει» με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχει δεχτεί.

Ναι μπορεί να δείχνει πως δεν νοιάζεται ο πολυβασανισμένος συμπατριώτης αλλά υγιής, για κάτι που δεν τον αφορά προσωπικά και άμεσα.

Όταν όμως όταν ασθενήσει ο ίδιος ή παιδί του, ή άλλος εκ του στενού περιβάλλοντος και δεν έχει κομπόδεμα, για ιδιωτικό νοσοκομείο ή για φακελάκι, τότε θα καταλάβει ότι έπρεπε πρωτίστως να αγωνίζεται και να διεκδικεί από τα κόμματα εξουσίας, να του εξασφαλίσουν τη ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο αγαθό της υγείας.

Και τώρα που ο Μητσοτάκης, από δημόσιο αγαθό μετατρέπει σε εμπόρευμα την υγεία, πρώτοι πρέπει να εξεγερθούν οι ψηφοφόροι και οι Βουλευτές της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ.

Πρώτοι οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ οφείλουν, να απαιτήσουν από τον ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους, ώστε όχι μόνο να μην καταστρέψει το ΕΣΥ αλλά και να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες περίθαλψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Να δημιουργηθούν Κέντρα Υγείας στις περιοχές της χώρας που βρίσκονταν εκτός αστικού ιστού και να εκσυγχρονιστούν τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Δυστυχώς αλλά ο Μητσοτάκης έχει ασπαστεί, τον κοινωνικό δαρβινισμό δηλ. «ότι μόνο ο ισχυρότερος θα επιβιώσει»!

Αποφάσισε να μετατρέψει το ΕΣΥ, σε «δεξαμενή πελατών» των ιδιωτικών κλινικών ώστε οι κλινικάρχες να κερδίζουν περισσότερα και να θησαυρίζουν.

Ο Μητσοτάκης και οι συνεργοί στη δολοφονία του ΕΣΥ, θα είναι δια βίου καταραμένοι, αφού για χάριν του πλουτισμού των ολίγων εμπόρων μεταπρατών και επίορκων, θα χαθούν χιλιάδες ζωές.

Αλλά και από της ψήφισης του αντιλαϊκού και αντικοινωνικού νόμου οι νοικοκυραίοι, θα χάνουν τις περιουσίες τους όταν θα απαιτείται να νοσηλευτούν και να χειρουργηθούν, αυτοί ή οι οικογένειες τους.

Η υγεία δεν είναι ένα αγαθό μόνον για τους έχοντες.

Το ιδεολογικά διεστραμμένο και πολιτικά διεφθαρμένο ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ που μας κυβερνά, ιδιωτικοποίησε την παιδεία, με αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες παιδιά εκτός ελληνικών πανεπιστημίων, την ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ΑΙΣΧΡΑ να πλουτίζουν οι ΑΕΡΙΟΥΧΟΙ 5 ΦΙΛΟΙ της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ και τώρα έρχονται, να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία αφήνοντας στο έλεος τους μη έχοντες.

Θα το επιτρέψουμε;

Η δημόσια υγεία δεν είναι πολυτέλεια αλλά αυτονόητο ανθρώπινο καθήκον .

Θα επιτρέψουμε το καθεστώς των ασθενών δύο και τριών ταχυτήτων;

Το νέο νομοσχέδιο Μητσοτάκη για την υγεία νομιμοποιεί το φακελάκι!

Είσαι άρρωστος και θες χειρουργείο, πλέον επίσημα μπορείς να παρακάμπτεις ουρές και αναμονές, αρκεί να έχεις να πληρώσεις και μπαίνεις πρώτος και με τον νόμο !!!

Απλά τα πράγματα!

Ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσε τις προάλλες ότι η αδελφή του, νοσεί με καρκίνο του μαστού.

Και μετά κατέβασε προς ψήφιση το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο όλες τις γυναίκες που δεν θα έχουν χρήματα να χειρουργηθούν εγκαίρως.

Αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης λέγεται αθλιότητα και αναισθησία, γιατί πρώτον εκθέτει το πρόβλημα της αδερφής του για ψηφοθηρικούς λόγους και δεύτερον, σαν αναίσθητος που είναι, διαλύει το ΕΣΥ.

Ο «φερτός» από το ΛΑ.Ο.Σ. Θαν. Πλεύρης εάν δεν είχε ξεχάσει πως όταν χαροπάλευε με σηψαιμία, τον μετέφεραν άρον-άρον από το Ιδιωτικό στο Δημόσιο Νοσοκομείο και τον ΕΣΩΣΑΝ, θα προτιμούσε να παραιτηθεί από υπουργός, παρά να μείνει στην ιστορία ως ο νεκροθάφτης του ΕΣΥ.

Με 156 ναι οι «ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΟΙ», έδωσαν την χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το τελειώνουν..

Το «ΕΣΥ» με τη κυβέρνηση Μητσοτάκη στα δημόσια νοσοκομεία, τα ραντεβού, οι εξετάσεις και οι συνταγές, όλα θα γίνονται με πληρωμή.

Ο νέος νόμος για την υγεία λέει με απλά λόγια: Θα πηγαίνεις στα επείγοντα, θα λαμβάνεις τις πρώτες βοήθειες για να γυρίσεις σπίτι σου, αλλά για οτιδήποτε χρειαστεί μετά, θα είσαι μπροστά στο δίλημμα ή δωρεάν κάποτε ή επί πληρωμή σε λίγες μέρες.

Πιο απλά η νεοφιλελεύθερη λογική που διατρέχει το νόμο είναι η εξής: «Νομιμοποιεί το φακελάκι με τα πληρωμένα απογευματινά χειρουργεία κατά προτεραιότητα & τα ιδιωτικά ιατρεία εντός Ε.Σ.Υ. γιατί ο Μητσοτάκης, δεν προσλαμβάνει γιατρούς & δεν θέλει, να αυξήσει ορθολογικά τις απολαβές τους».

Ενώ ταυτόχρονα οι Στάσηδες και οι Πάτσηδες κάνουν πάρτι με κρατικό χρήμα.

Οι στυλοβάτες του καθεστώτος, νεοφιλελεύθεροι και παλαιοσημητικοί, επέβαλαν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας ενώ οι ίδιοι, ζουν πλουσιοπάροχα από το δημόσιο χρήμα.

Όλοι όσοι ψήφισαν τον νέο νόμο για τη δευτεροβάθμια υγεία, είναι δεδομένο ότι έχουν ιστορική ευθύνη απέναντι στο ΕΣΥ, που είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης.

Τελικά, θα παραμείνει δημόσια μόνον το ΜΑΞΙΜΟΥ και οι ιδιωτικές τράπεζες που θα παραμένουν δημόσιες αλλά όχι και τα χρέη μας σε αυτές!

Μόνο τα δικά τους προς εμάς!

Το ΕΣΥ, θα έπρεπε να ενδυναμωθεί με περισσότερο προσωπικό και όχι να αποδυναμωθεί περαιτέρω, με την υπερεργασία των σκληρά εργαζόμενων και κακώς αμειβόμενων ιατρών του, είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) αλλά,…….

…….ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ.

loading...