Επαγγελματίας πολιτικάντης, η αλλιώς Άδωνις Γεωργιάδης

 

Διαβάζουμε λοιπόν για αυτον τον πολιτικό αρουραίο στο pronews.gr ..Άδωνις Γεωργιάδης: Ο «ευεργέτης» της οικογένειας Καϊλή – Η κυπριακή εταιρία της αδερφής της

Ακόμα μια «χείρα βοηθείας» του Άδωνι Γεωργιάδη στην οικογένεια της Εύας Καϊλή έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα εκτός από τον πατέρα της προφυλακισμένης πλέον ευρωβουλευτού ο οποίος είχε διοριστεί σε ΔΣ νοσοκομείου αν και μηχανολογος,  επί υπουργίας Γεωργιάδη, τώρα έχουμε και την ενδιαφέρουσα περίπτωση του συζύγου της αδελφής της.

Το σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι η εμπλοκή μίας κυπριακής εταιρείας που φέρεται να εξαγοράζει τις μετοχές μιας νεοσύστατης ΙΚΕ συμφερόντων της οικογένειας, στην οποία ως διαχειρίστρια φαίνεται να είναι η αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα που θέλουν την ελληνική δικαιοσύνη να προβαίνει σε ενδελεχή έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας, είναι βέβαιο ότι και η VALBERRY ENTERPRISES LIMITED με έδρα τη Λευκωσία, θα τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών…

Ο Στέργιος Σουγιουτζόγλου επιλέχθηκε από την κα Αθηνά Χατζηπέτρου CEO της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως ένα εξαιρετικό στέλεχος και έλαβε την θέση του Γενικού Διευθυντή Χρηματοδοτικών Προϊόντων.

Τελικά τοποθετήθηκε στην θέση αυτή γιατί είχε καλό βιογραφικό ή γιατί είχε καλές διασυνδέσεις, αναρωτιέται το Radar.gr

Για να δούμε λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Σ. Σουγιουτζόγλου τοποθετήθηκε στην θέση αυτή την 24 Μαΐου 2021 και τυγχάνει να είναι σύζυγος της αδελφής της Εύας Καϊλή.

Στο μήνυμα της η CEO της Αναπτυξιακής Τράπεζας χρησιμοποιεί εξαιρετικά κολακευτικά λόγια για το βιογραφικό του.

Ας βάλουμε και στην παράμετρο ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης όπου ο αγαπητός κύριος Υπουργός είχε διορίσει και τον μπαμπά της κυρίας Εύας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ως Πρόεδρο του ΔΣ.

Ο εξαιρετικός κύριος Σουγιουτζόγλου σύστησε εταιρεία μαζί με άλλους δύο εταίρους η οποία ονομάζεται KSK CAPITAL Ι.Κ.Ε. μόλις την 2η Φεβρουαρίου 2021 (3 μήνες πριν προσληφθεί στην Αναπτυξιακή).

Το καταστατικό της έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ και μπορεί εύκολα όποιος ενδιαφέρεται να βρει τις σχετικές πληροφορίες στο site του ΓΕΜΗ.

Την 23η Ιουνίου 2022 όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΓΕΜΗ μεταβιβάζεται το σύνολο των εταιρικών μεριδίων στην κυπριακή εταιρεία με την ονομασία VALBERRY ENTERPRISES LIMITED και μόλις την 26η Αυγούστου 2022 πάλι από την ανακοίνωση του ΓΕΜΗ ότι εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας είναι ο κος Σουγιουτζόγλου και διαχειριστής η γυναίκα του κα Μανταλένα Καϊλή.

Το ερώτημα που θέτει το Radar.gr είναι εάν μπορεί κάποιος που ανήκει στην υψηλότερη ιεραρχική πυραμίδα της Αναπτυξιακής Τράπεζας να απασχολείται και σε διπλανά εταιρικά σχήματα;

Προφανέστατα υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος γιατί η Αναπτυξιακή Τράπεζα λειτουργεί και ως χρηματοδοτικό εργαλείο και οι σχέσεις αυτές δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι επιτρεπτές.

Ωστόσο ο κανονισμός λειτουργίας βάζει και άλλες απαιτήσεις στο άρθρο 61 «Κατά την εξέταση της χορήγησης άδειας, η λειτουργία συμμόρφωσης λαμβάνει υπόψη διάφορες πτυχές, συμπεριλαμβανομένων: της φύσης της δραστηριότητας, της οντότητας για την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα, του κατά πόσον υπάρχει δυνητικό όφελος για τον όμιλο EAT, του κατά πόσον η εξωτερική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση καθηκόντων ή κινδύνου φήμης για τον όμιλο EAT, της διάρκειας και της έντασης των υπηρεσιών, της συμβατότητας όσον αφορά το χρόνο και την προσπάθεια που συνδέεται με τα επαγγελματικά καθήκοντα, του κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας και, σε περίπτωση αμειβόμενης δραστηριότητας, του ποσού της αμοιβής».

Σημειωτέων ότι η KSK Capital IKE έχει λάβει άδεια από την ΡΑΕ για υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο του 2021 ενώ αν και δηλώνει web site αυτό είναι ανύπαρκτο.

Αναμένουμε λοιπόν τόσο από τον κ. Σουγιουτζόγλου, όσο και από την CEO της Αναπτυξιακής και τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσουν προς τα ανωτέρω ερωτήματα του radar δεόντως για τις παράλληλες δραστηριότητες κορυφαίου στελέχους μίας Δημόσιας Τράπεζας.

https://www.pronews.gr/

loading...