Γιατί η Κίναρος μπήκε στο μάτι των Τούρκων; Ούτε στρατεύματα υπάρχουν σε αυτό, ούτε βάσεις, ούτε καν ένα όπλο

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι πάνω στον 25ο Μεσημβρινό και από νήσο ΘΑΣΟ- ΚΙΝΑΡΟ – ΚΡΗΤΗ καθορίζουν τη Γαλάζια Πατρίδα της μαξιμαλιστικής επιτακτικής πολιτικής των Ισλαμιστών οπαδών ανασύστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας..

Αυτή είναι η υλοποίηση της MAVI VATAN, που επιδιώκει η Άγκυρα να να πετύχει επίσημα και με χάρτες του ΤΠΝ μέσω Έρευνας Διάσωσης..

Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το μικρό νησί με την μία και μοναδική κάτοικο, την κυρία Ρηνιώ Κατσοτούρχη;
Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο, με την Κίναρο να μπαίνει για πολλοστή φορά στο επίκεντρο των παραβιάσεων της Άγκυρας. Δεν είναι μόνον τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είναι και τα F-16 που κάνουν υπερπτήσεις στην Κίναρο ακόμα και στα 15.000 πόδια, παραβιάζοντας παράλληλα τον εθνικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με την στήλη “Βηματοδότης” της γνωστής εφημερίδας “το Βήμα”.
Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το μικρό νησί με την μία και μοναδική κάτοικο, την κυρία Ρηνιώ  Κατσοτούρχη; Ούτε στρατεύματα υπάρχουν σε αυτό, ούτε βάσεις, ούτε καν ένα όπλο.
Γιατί λοιπόν η Κίναρος μπήκε στο μάτι των Τούρκων;
Κατά μία εκδοχή αυτή η προκλητική δραστηριότητα των Τούρκων οφείλεται σε… λεονταρισμούς. Θέλουν να αποδείξουν ότι με τα πτητικά μέσα που διαθέτουν μπορούν να προκαλούν. Κατά μία άλλη εκδοχή θέλουν να δουν την αντίδραση της ελληνικής αεράμυνας, δηλαδή εάν τους λοκάρουν τα αντιαεροπορικά συστήματα (ίσως και οι S-300  από την Κρήτη) και πόσο χρόνο θέλουν τα συστήματα αυτά για να εγκλωβίσουν στους στόχους τους τα τουρκικά αεροπλάνα.
Κατά μία τρίτη εκδοχή η Κίναρος (και τα πλησιέστερα σε αυτήν νησιά) αποτελούν για την Άγκυρα γκρίζες ζώνες και η κυριαρχία τους δεν αποτυπώνεται στις συνθήκες. Τέλος κατά μία άλλη εκδοχή ίσως να ήταν αντίδραση των Τούρκων στις δηλώσεις Μενέντεζ.
Όπως και νάχει το πράγμα οι τουρκικοί λεονταρισμοί δεν περνάνε, αφού η ελληνική αεράμυνα έχει τα μέσα και τις δυνατότητες να αποκρούσει εάν χρειαστεί κάθε πρόκληση. Και να σκεφτείτε ότι συνεχώς ανανεώνεται με σύγχρονα μέσα αεραμύνης.
Ο Μενέντεζ εκνεύρισε τους τούρκους που ξέσπασαν σε παραβιάσεις
Μετά  την μετωπική επίθεση Μενέντεζ σε Ερντογάν που του είπε ευθέως «Να σταματήσει όλες τις υπερπτήσεις» και ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να του δώσουν F-16, οι Τούρκοι ξεχείλισαν από οργή. Έστειλαν χθες 20 μαχητικά αεροσκάφη, ορισμένα από αυτά οπλισμένα, να παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο, να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησάκια και μάλιστα σε ύψος που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, αλλά βρήκαν τον μπελά τους. Τους σταμάτησαν στις εικονικές αερομαχίες οι Έλληνες πιλότοι που απογειώθηκαν αμέσως και τους έδειξαν τον δρόμο για να αποχωρήσουν από το FIR Αθηνών». 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x