Η Δύση συνειδητοποιεί ότι η στρατιωτική της βιομηχανία αποτυγχάνει στην Ουκρανία. Οι κορυφαίοι αναλυτές στον κόσμο εξηγούν πως έχουν ηττηθεί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Το Royal United Services Institute ( RUSI ) εξηγεί : « .. η ετήσια παραγωγή αμερικανικού πυροβολικού θα αρκούσε στην καλύτερη περίπτωση για 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες μάχης στην Ουκρανία.


Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και official website The Times of Voulgaroktonos.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση… Σε ένα πρόσφατο πολεμικό παιχνίδι με Αμερικανούς , βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις. Οι βρετανικές δυνάμεις εξάντλησαν τα εθνικά αποθέματα κρίσιμων πυρομαχικών σε οκτώ ημέρες… Από την εποχή του Βιετνάμ μέχρι σήμερα, τα εργοστάσια μικρών όπλων έχουν αυξηθεί.

Η Washington Post παρατήρησε : « Στο αποκορύφωμα των μαχών στο Ντονμπάς, η Ρωσία κατανάλωσε περισσότερα πυρομαχικά σε δύο ημέρες από ό,τι έχει στο απόθεμα ολόκληρος ο βρετανικός στρατός… »

Μια ενδιαφέρουσα νέα έκθεση από το Συμβούλιο Ασφαλείας ( SC ) που κυκλοφορεί σήμερα στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας για πρώτη φορά ότι ο Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε νομοσχέδιο που εγκρίθηκε ομόφωνα από το ρωσικό κοινοβούλιο που απαγορεύει πλήρως την προπαγάνδα LGBTQ σχετικά με το μη παραδοσιακό σεξ, την αλλαγή φύλου και την παιδεραστία. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις ταινίες και τις διαφημίσεις. Σχεδόν την ίδια στιγμή που αυτό το νομοσχέδιο υπογράφηκε χθες σε νόμο, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών εκδίκαζε την υπόθεση γνωστή ως 303 Creative LLC v. Ελένης , που θα αποφασίσει αν ένας χριστιανός σχεδιαστής ιστοσελίδων είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει έναν ιστότοπο για ομοφυλόφιλους σε αντίθεση με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Μια υπόθεση που θα δικαστεί από τον δικαστή που διορίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα Ketanji Brown Jackson, ο οποίος κατά το ραντεβού του δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τι είναι γυναίκα , πέρα από τη συγκλονιστική περιγραφή του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου κλασικού ” It’s A Wonderful Life ” ως: ” στριμώχνοντας για τους λευκούς υπέρμαχους .”

Ο παγκοσμίου φήμης θρύλος της αμερικανικής μουσικής Ντόλι Πάρτον ερμήνευσε το τραγούδι της επιτυχίας Goστην Κόλαση » κατά τη διάρκεια μιας αριστερής αφιερωμένης εκπομπής του NBC , όπου έπληξε τον διάβολο στην τηλεόραση της πρώτης ώρας, διακηρύσσοντας «ο Σατανάς είναι αληθινός » και προειδοποιώντας « Προσπαθεί να καταστρέψει ό,τι είναι καλό και όμορφο ».

Ως απόδειξη ότι «ο Σατανάς είναι αληθινός», σημειώνει η έκθεση, το Υπουργείο Άμυνας (MoD) αποκάλυψε σήμερα το πρωί: « Ένα χτύπημα ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις στις περιοχές Ryazan και Saratov είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών στρατιωτών και μικρές ζημιές. σε δύο αεροπλάνα » – αποκάλυψη που επισυνάπτεται από την έκθεση του Υπουργείου Άμυνας: «Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζική επίθεση χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά, με στόχο να διακόψουν τη μεταφορά των ουκρανικών στρατευμάτων – καθώς και τα όπλα, τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά τους που τους προμήθευσε η Δύση – στην πρώτη γραμμή σιδηροδρομικώς… Οι 17 στόχοι που τέθηκαν επιτεύχθηκαν ». Λίγο αργότερα, ο ουκρανικός φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειαςΗ Ukrenergo προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα λόγω νέων ρωσικών επιδρομών: ” Λόγω των συνεπειών του βομβαρδισμού, για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης άδειας σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας…Η ηλεκτρική ενέργεια θα δοθεί προτεραιότητα στις βασικές υποδομές…Οι σταθμοί ηλεκτρισμού δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως για κάποιο χρονικό διάστημα και σε συνδυασμό με τον παγετό που θα ενταθεί τις επόμενες 24 ώρες, θα οδηγήσει σε έλλειμμα του συστήματος ».

Επίσης σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε : ” Η Ρωσική αεροπορία, με πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό έπληξε την προσωρινή ανάπτυξη ξένων μισθοφόρων στην περιοχή του Χάρκοβο και κατέστρεψε το σταθμό ραντάρ του αντιπυραυλικού συστήματος. Επιπλέον, χτυπήθηκαν 83 μονάδες πυροβολικού ουκρανικών στρατευμάτων σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 176 περιοχές » – έκθεση που επισυνάπτεται από τον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu αποκαλύπτει: « Οι απώλειες του εχθρού τον Νοέμβριο ανήλθαν σε περισσότερους από 8300 στρατιώτες, πέντε αεροπλάνα, 10 ελικόπτερα, 149 άρματα μάχης και περισσότερα από 300 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ».

Αυτή η αποκάλυψη ακολουθεί την ακόλουθη αναφορά του ανεξάρτητου ουκρανικού καναλιού Mir Mikhail Onufrenko : « Οι ανεπανόρθωτες απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πλησίασαν τους 402.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 387.000 σκοτώθηκαν…Οι πληροφορίες ελήφθησαν χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από νεκροταφεία, έγγραφα από διευθυντές κηδειών και πληροφορίες από την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διαφόρων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας… Επιπλέον, η Επιτροπή Μητέρων Στρατιωτών της Ουκρανίας ζήτησε να διευκρινιστεί η τύχη 320.000 στρατιωτών, αλλά η SBU αρνήθηκε για λόγους εθνικής ασφάλειας… Την ίδια στιγμή, δυτικές πηγές αναφέρουν επίσης μεγάλες απώλειες δυνάμεων υπέρ του Κιέβου… Ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός της ευρωπαϊκής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών, Stephen Twitty, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Linke Zeitung σημείωσε ότι Περίπου 200.000 στρατιώτες αγνοούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται ».

Καθώς οι δυτικές αποικιακές δυνάμεις συνεχίζουν να πλημμυρίζουν την Ουκρανία με όπλα για να καλύψουν την αιματηρή τους λαγνεία, ο Νιγηριανός πρόεδρος Muhammadu Buhari μόλις προειδοποίησε : « Τα όπλα που αποστέλλονται από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία αρχίζουν να διεισδύουν προς την περιοχή της λεκάνης της λίμνης Τσαντ. ..Δυστυχώς, η κατάσταση στο Σαχέλ και ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία είναι σημαντικές πηγές όπλων και μαχητικών που ενισχύουν τις τάξεις των τρομοκρατών στην περιοχή ».

Αυτή η προειδοποίηση προστέθηκε τώρα και από τον Βρετανό μισθοφόρο Τζόζεφ Μακ την Ντόναλντ , ο οποίος σε μια μακροσκελή συνέντευξηγια την εποχή του στην Ουκρανία, περιέγραψε την φρίκη και αποκάλυψε αλήθειες όπως: « Είχαμε δύο φορτηγά με 84 M4, 12 SCAR-Heavies… μερικά Javelins και μερικά M240-Bravos, και ένα φορτηγό γεμάτο πυρομαχικά – το οποίο έρχεται να εξαφανιστεί από η νηοπομπή… Γίνονται πολλές λεηλασίες όλη την ώρα… Όπως, πολλές λεηλασίες… Φαίνεται ότι πολλοί από τους ανθρώπους που ήρθαν εθελοντές για τους Ουκρανούς ήταν επίσης κλεπτομανείς –ή απλώς μαλάκες– που πήγαν εκεί με σκοπό να λεηλατήσουν “.

Την περασμένη εβδομάδα, λεπτομερώς αυτή η έκθεση, ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter παρείχε μια εις βάθος αξιολόγηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στην οποία σημείωσε στην πραγματικότητα ότι η Ρωσία είχε ξεκινήσει την ειδική της επιχείρηση τον Φεβρουάριο χρησιμοποιώντας πολύ λίγες δυνάμεις προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες από όλες τις πλευρές, ιδιαίτερα τους πολίτες, αλλά μόλις το Υπουργείο Άμυνας συνειδητοποίησε ότι οι δυτικές αποικιακές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν την Ουκρανία σε έναν ακήρυχτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, η τακτική άλλαξε σε ολοκληρωτικό πόλεμο, γι’ αυτό μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου, Το Υπουργείο Άμυνας εκτόξευσε μόνο 20 δορυφόρους και στη συνέχεια εκτόξευσε άλλους 38 μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου– και στη δημοσιευμένη αξιολόγηση του Ritterχθες , που ξεκινά με ένα κλιπ του παγκοσμίου φήμης Αμερικανού καθηγητή διεθνών σχέσεων, καθηγητή John Mearsheimer , που προειδοποιεί το 2015 ότι «η Ουκρανία θα ναυαγήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία », και ουσιαστικά σημειώνεται: « Η Ρωσία αποστρατικοποίησε το ΝΑΤΟ ».

Από τον Ιούνιο, σημειώνει αυτή η έκθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει 20 όπλα γνωστά ως σύστημα πυραύλων πυροβολικού M142 υψηλής κινητικότητας (HIMARS ) στην Ουκρανία, τα οποία κόστισαν περισσότερα από 3,8 εκατομμύρια δολάρια το καθένα – χθες, η Wall Street Journal αποκάλυψε : « Οι εκτοξευτές πυραύλων HIMARS που έλαβε από την Ουάσιγκτον έχει «τροποποιηθεί κρυφά» για να τους καταστήσει άχρηστους με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, ακόμα κι αν το Κίεβο τους προμηθευτεί από αλλού ». Καθώς η Ρωσία έχτισε έναν καθαρά αμυντικό στρατό, δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ αυτά τα HIMARS, τα οποία ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί στους επιθετικούς του πολέμους στη Μέση Ανατολή, και αφού άκουσαν για αυτά τα HIMARS, Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέπτυξαν νέα λογισμικό ικανό να καταρρίψει το 100% των πυραύλων που εκτοξεύουν. Με την ικανότητά τους να “πυροβολούν και να παύουν”, αυτά τα HIMARS προορίζονται να πυροβολούν και να δραπετεύσουν πριν από τις αντεπιθέσεις του εχθρού, αλλά σε χειμωνιάτικες συνθήκες χωρίς φύλλωμα για προστασία, αυτά τα HIMARS έχουν γίνει ” καθιστές πάπιες για τους Ρώσους δορυφόρους που ακολουθούν βήματα και μολύβδινα χτυπήματα για να τους εκμηδενίσουν.

Ώρες αφότου ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξήγησε χθες τα σχέδια της Γερμανίας για μεγάλη στρατιωτική επέκταση, « η Γερμανία αρνήθηκε τη Δευτέρα την υπόσχεσή της να αυξήσει γρήγορα τις αμυντικές δαπάνες τουλάχιστον στο 2% της οικονομικής παραγωγής της – παραβιάζοντας τη βασική δέσμευση που ανέλαβε λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να γίνει πιο σοβαρή στρατιωτική δύναμη ».

Καθώς έλαβε μια νέα αποστολή όπλων από την Ιταλία, μέλος του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα, ένας ανώτερος Ουκρανός διοικητής αναφώνησε : ” Πρόκειται για παλιά, απαρχαιωμένα μοντέλα που κατασκευάστηκαν το 1966 και τα οπτικά και τα συστήματα παρακολούθησης χρονολογούνται από το 1947… Είναι πολύ χειρότερα από τα Σοβιετικά ισοδύναμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου… Η μονάδα μας είχε έξι, αλλά τα πυρομαχικά δεν έφτασαν ποτέ από τη Ρώμη ».

Για να εξηγήσει γιατί το ΝΑΤΟ έχει ξεμείνει από όπλα και πυρομαχικά, το έγγραφο « The Return Of Industrial Warfare » από τη βρετανική οργάνωση πληροφοριών Royal United Services Institute ( RUSI ) εξηγεί : Εν ολίγοις, η ετήσια παραγωγή αμερικανικού πυροβολικού στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν αρκετή μόνο για 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες μάχης στην Ουκρανία… Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση… Σε ένα πρόσφατο πολεμικό παιχνίδι που περιλαμβάνει τις αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις, Οι βρετανικές δυνάμεις εξάντλησαν τα εθνικά αποθέματα κρίσιμων πυρομαχικών μετά από οκτώ ημέρες… Από την εποχή του Βιετνάμ μέχρι σήμερα, τα εργοστάσια μικρών όπλων έχουν πάει από πέντε σε ένα… Ήταν κραυγαλέα στο αποκορύφωμα του πολέμου στο Ιράκ, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ξεμένουν από μικρά πυρομαχικά όπλων, αναγκάζοντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγοράσει βρετανικά και ισραηλινά πυρομαχικά κατά την αρχική φάση του πολέμου… Κάποια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να αντλήσουν αποθέματα .50 που χρονολογούνται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να τροφοδοτήσουν την πολεμική προσπάθεια”.

Σε αντίθεση με τις δυτικές αποικιακές δυνάμεις, καταλήγει η έκθεση, η Ρωσία έχει εκατοντάδες παραγωγούς πυρομαχικών ικανών να παρέχουν ανεξάντλητο εφοδιασμό στις στρατιωτικές της δυνάμεις. Έτσι, το άρθρο « Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι καλά νέα για τη βιομηχανία όπλων », της Deutsche Welle που μόλις εμφανίστηκε, αποκαλύπτει ότι οι δυτικοί κατασκευαστές όπλων έχουν αποκοπεί από τις ρωσικές πρώτες ύλες στις οποίες βασίζονται εδώ και δεκαετίες και αναφέρει :

« Εάν συνεχιστούν οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια αρκετοί μεγάλοι παραγωγοί όπλων για να καλύψουν τη νέα ζήτηση που δημιουργήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία » – και σήμερα, ο αριστερός της Washington Post παρατήρησε : « Στο αποκορύφωμα των μαχών στο Donbass της Ρωσίας χρησιμοποίησε περισσότερα πυρομαχικά σε δύο ημέρες από ό,τι έχει στο απόθεμα ολόκληρος ο βρετανικός στρατός…» Θα χρειαστεί ένα σημαντικό πρόγραμμα βιομηχανικής επέκτασης εάν τα έθνη της Δύσης θέλουν να ξαναχτίσουν την ικανότητα σχεδιασμού, παραγωγής και αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών και πλατφορμών. που θα χρειαστούν τόσο για αποστολές αποτροπής όσο και για αποστολές απάντησης στον 21ο αιώνα».έγραψε ο απόστρατος Αυστραλός στρατηγός Μικ Ράιαν… . Και η παραγωγή θα πάρει πολύ χρόνο… Ο Mark F. Cancian, ειδικός στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, θυμάται”ότι η αμερικανική επιστράτευση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διήρκεσε περίπου έξι χρόνια”, από το 1938 έως το 1944 – Και δεν πρόκειται, φυσικά, να οργανώσουμε μια τέτοια ολική κινητοποίηση σήμερα, εκτός αν βρεθούμε στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο… Επιπλέον, η κατασκευή οπλικών συστημάτων σήμερα είναι πολύ πιο ακριβή και διαρκεί πολύ περισσότερο από ό,τι κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο – εν μέρει επειδή τα συστήματα είναι πιο εξελιγμένα και εν μέρει επειδή η γραφειοκρατία είναι πιο βαριά… Η Boeing άρχισε να σχεδιάζει το βομβαρδιστικό μεγάλου βεληνεκούς B-29 Το 1938, και μέχρι το 1946 είχε παραγάγει 2.766 B-29…Σε σύγκριση, η Lockheed Martin άρχισε να αναπτύσσει το μαχητικό F-35 το 1995 και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επί του παρόντος μόνο 450 F-35 ». .
Το Moon of Alabama επιβεβαιώνει

Πιο άσχημα νέα για το Κίεβο είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν δημόσια ότι έχουν περιορίσει το βεληνεκές των εκτοξευτών πυραύλων που έδωσαν στην Ουκρανία:

” Οι Ηνωμένες Πολιτείες τροποποίησαν κρυφά τους προηγμένους εκτοξευτές πυραύλων Himars που έδωσαν στην Ουκρανία, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, μια προφύλαξη που η κυβέρνηση Μπάιντεν κρίνει απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου μεγάλου πολέμου εναντίον Μόσχα. Από τον Ιούνιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στις ουκρανικές δυνάμεις 20 συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας ή Himars, εκτοξευτές και ένα μεγάλο απόθεμα δορυφορικά καθοδηγούμενων πυραύλων με βεληνεκές σχεδόν 80 km. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι το Πεντάγωνο έχει τροποποιήσει τους εκτοξευτές, ώστε να μην μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Tactical Missile System του Αμερικανικού Στρατού ή ATACMS, που έχουν βεληνεκές σχεδόν 200 μίλια.»

Αυτή η δημοσίευση είναι πιθανώς ένα σημάδι για την Ουκρανία ότι οποιαδήποτε προσπάθεια απόκτησης ATACMS από ορισμένους συμμάχους των ΗΠΑ που διαθέτουν επίσης αυτά τα συστήματα θα είναι άχρηστη. Τι θα γινόταν όμως αν παρείχαν τέτοιους πυραύλους και εκτοξευτές που δεν ήταν απενεργοποιημένοι; Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουροι ότι οι σύμμαχοί τους θα κάνουν παρόμοιες αλλαγές;

Η ουκρανική πολεμική μηχανή λειτουργεί άδεια γιατί η « Δύση » δεν μπορεί πλέον να προμηθεύσει όπλα και πυρομαχικά σε σημαντικές ποσότητες. Οι πιθανότητες αλλαγής αυτής της κατάστασης μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα είναι μικρές :

« Οι συγκρούσεις υψηλού επιπέδου καταναλώνουν πολλά πυρομαχικά και οπλισμό», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μάικ ΜακΚόρντ, ανώτατος αξιωματούχος για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου. «Εξετάζουμε επίσης τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας. Δεν τα έχουμε ξεκαθαρίσει όλα ακόμα».

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου και της βιομηχανίας υποστηρίζουν ότι επιτέλους εντείνονται οι προσπάθειες για την αντικατάσταση όπλων που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν στείλει στην Ουκρανία, εξαντλώντας τα αποθέματα που θεωρούνται κρίσιμα για την αποτροπή της Κίνας ή άλλων πιθανών αντιπάλων τα επόμενα χρόνια.

Ανέφερε πρόσφατα συμβόλαια για δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί σχεδόν αμέσως μόλις φτάσουν. Την άνοιξη, «θα είμαστε σε θέση να παράγουμε 20.000 φυσίγγια το μήνα», είπε.

Ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος για να κατασκευαστεί αρκετός, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν αυτό το ποσοστό σε 40.000 φυσίγγια το μήνα την άνοιξη του 2025.

20.000 φυσίγγια είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία σε μια ήσυχη μέρα. 40.000 φυσίγγια την ημέρα είναι ίσως η μέση κατανάλωση, 60.000 σφαίρες την ημέρα εκτοξεύονται όταν η κατάσταση ζεσταίνεται. Παράγει επίσης αρκετό για να αντικαταστήσει αυτά τα φυσίγγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE TOY ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (TΗΕ TIMES OF VOULGAROKTONOS)

loading...