Έρχονται ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Τουρκία – Στο επίκεντρο η Κωνσταντινούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

 

Για πρώτη φορά συσπειρώθηκε ολόκληρη η κεμαλική αντιπολίτευση! Και στο βάθος… Πούτιν!!!

«Είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ Ατατούρκ», φώναζε το πλήθος στην Τουρκία που είναι κατά του Ερντογάν και θέλει την ανατροπή του από την κυβέρνηση.

Η απόφαση για ποινή φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία φέρνει αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, κάτι ετοιμάζεται στην γείτονα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι o δήμαρχος της Κωνσταντινόπουλος συσπείρωσε μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρη σχεδόν της Αντιπολίτευση στην Τουρκία ενώ χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν εκφράζοντας την οργή τους για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ερντογάν.

Πολλοί δεν κρύβουν τον φόβο τους για πιθανότητα κοινωνικής έκρηξης και αυτό ίσως εξαρτηθεί από το πόσο ομαλά θα γίνει η μετάβαση στην επόμενη μέρα για την Τουρκία και αν υπάρχει συμφωνία στο πολιτικό παρασκήνιο ή αν απλά επιχειρείται παρέμβαση, προκειμένου να «σπάσει» η όποια συνεργασία της Τουρκίας με τον Πούτιν.

Πάντως στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη 20 εκατομμυρίων η κατάσταση είναι έκρυθμη και θα κρίνει πολλά, καθώς όποια πολιτική παράταξη έχει την Πόλη, έχει την Τουρκία!

Το σίγουρο είναι πως αναμένονται εξελίξεις εν όψει εκλογών στην γειτονιά μας και μην ξεχνάτε πως οι εκλογές είναι σχεδόν ταυτόχρονες σε Ελλάδα και Τουρκία.

Όπως θα δείτε στο βίντεο οι κεμαλιστές έχουν συσπειρωθεί.

Ο Ιμάμογλου έστειλε σαφές μήνυμα στον τούρκο πρόεδρο λέγοντας χαρακτηριστικά. «Δεν φοβόμαστε! Δεν έχω δικαστές για να με προστατεύσουν αλλά έχω μαζί μου 16 εκατομμύρια Κωνσταντινουπολίτες και το έθνος μας», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του ότι «όσο σκαιή και αν είναι η καταστολή, θα την διαλύσουμε».

Στο πλευρό του Ιμάμογλου, βρέθηκαν οι ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον δήμαρχο της πόλης, τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης και σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν σε μια κοινή δημόσια κινητοποίηση αφότου συγκρότησαν την κοινή πλατφόρμα τους για να αντιπαρατεθούν στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2023.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού (CHP) και πιθανός κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία, κατήγγειλε «ένα πλήγμα της δικαιοσύνης στο έθνος» και υποσχέθηκε ότι «δεν θα υποχωρήσει ούτε χιλιοστό».

«Ζήτω η ελευθερία, κάτω η τυραννία», είπε στο πλήθος η ηγέτιδα του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ ενώ ο Γκιουλτεκίν Ουισάλ, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε ότι από την Κωνσταντινούπολη ξεκινάει σήμερα «ο μεγάλος αγώνας κατά του τυράννου».

Αναμένοντας τις εξελίξεις…

loading...