ΠΟΕΔΗΝ: Γεμίζουν με ράντζα παιδιατρικές κλινικές και νοσοκομεία

«Στις αργίες των εορτών που έχουμε μπροστά μας θα γίνει κόλαση αν δεν ληφθούν μέτρα…»

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα εφημερεύοντα παιδιατρικά Νοσοκομεία κοντεύει να «κατεβάσει ρολά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου τις νύχτες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες «τα παιδάκια ταλαιπωρούνται έως και 8 ώρες στην αναμονή για να εξετασθούν» ενώ την ίδια στιγμή «το λιγοστό προσωπικό τρέχει και δεν φθάνει».

Ο ίδιος κάνει λόγο για ράντζα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αττικό, καθώς εκτός των άλλων ελλείψεων, το εν λόγω νοσοκομείο φιλοξενούσε και 5 παιδιά με εισαγγελική εντολή, ενώ το ίδιο φαινόμενο καταγράφεται και σε άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία.

«Στις αργίες των εορτών που έχουμε μπροστά μας θα γίνει κόλαση αν δεν ληφθούν μέτρα. Η πρωτοβάθμια θα είναι με κατεβασμένα ρολά εκείνες τις ημέρες, θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των παιδιών άρα και μεγαλύτερη μετάδοση λοιμώξεων», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και καλεί τον υπουργό Υγείας να ενισχύσει τα παιδιατρικά νοσοκομεία με προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«Όταν κατεβάζει ρολά η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα εφημερεύοντα παιδιατρικά Νοσοκομεία επικρατεί πανικός.

Η κατάσταση είναι απελπιστική τις νύχτες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Δεν ξέρεις ποιον να πρωτολυπηθείς; Τα παιδάκια που ταλαιπωρούνται έως και 8 ώρες στην αναμονή να εξετασθούν ή το λιγοστό προσωπικό που τρέχει και δεν φθάνει.

Δεν επαρκεί το προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό να ανοίξουν περισσότερα ιατρεία στα εφημερεύοντα παιδιατρικά νοσοκομεία. Οι κλίνες νοσηλείας γέμισαν. Νοσηλεύονται παιδάκια σε ράντζα. Και όμως. Ακόμη και τώρα τα παιδιατρικά νοσοκομεία και οι παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων συνεχίζουν να φιλοξενούν κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή αν και λιγότερα, μάλλον συγκυριακά.

Είπαν για ράντζα στο Αττικό στη παιδιατρική κλινική. Ξέχασαν να πουν ότι το ΑΤΤΙΚΟ ένας λόγος που ανέπτυξε ράντζα στη παιδιατρική κλινική είναι γιατί φιλοξενούσε 5 παιδιά με εισαγγελική εντολή. Πριν από 20 ημέρες φιλοξενούσε 11 παιδιά με εισαγγελική εντολή. Επί μήνες.

Πώς να μην αναπτύσσει ράντζα. Στις αργίες των εορτών που έχουμε μπροστά μας θα γίνει κόλαση αν δεν ληφθούν μέτρα. Η πρωτοβάθμια θα είναι με κατεβασμένα ρολά εκείνες τις ημέρες, θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των παιδιών άρα και μεγαλύτερη μετάδοση λοιμώξεων.

Συγκεκριμένα ανά Παιδιατρικό Νοσοκομείο:

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού:

Εφημερεύει σήμερα. Η κίνηση τώρα ελεγχόμενη.

Το βράδυ προβλέπεται πανικός. Το βράδυ θα εφημερεύσουν δύο παιδιατρικές κλινικές, μία κάθε έξι ώρες. Ήδη, η μία έχει δύο παιδάκια σε ράντζα. Η άλλη είναι γεμάτη και ήδη έχουν έτοιμα ράντζα να υποδεχθούν τα παιδάκια.

Λειτουργούν τρία ιατρεία στην εφημερία για παιδιατρικά περιστατικά. Η αναμονή φθάνει τις 8 ώρες για εξέταση. Εάν υπήρχε προσωπικό μπορούσαν να λειτουργούν 5 ιατρεία ή και περισσότερα για τα παιδιατρικά περιστατικά με σαφώς λιγότερη ταλαιπωρία. Συνεχείς επιθετικές συμπεριφορές γονέων για τη ταλαιπωρία των παιδιών στα επείγοντα προς το προσωπικό που δεν φταίει σε τίποτα. Κλήσεις προς την αστυνομία που επεμβαίνει να ηρεμήσει τη κατάσταση. Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί να εξετάζονται ταυτόχρονα από τρία ιατρεία 150 παιδιά που είναι στην αναμονή.

Παίδων Αγία Σοφία

Λειτουργούν συνήθως 4 παιδιατρικά ιατρεία στην εφημερία. Και εδώ η ταλαιπωρία των παιδιών στα επείγοντα φθάνει τις 5 ώρες. Ράντζα δεν υπάρχουν. Παιδάκια όμως νοσηλεύονται στη διασπορά δηλαδή σε άλλες κλινικές από την κλινική χρέωσης.

Παιδιατρικό Πεντέλης

Είναι γεμάτο. Νοσηλεύει 98 παιδιά σήμερα.

Υπάρχουν αναμονές 2 ώρες στα επείγοντα πράγμα όχι τόσο συνηθισμένο για το Παίδων Πεντέλης. Εάν είχε κλείσει όπως επεδίωκαν αλλοίμονό μας τώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ.

Στις γιορτές θα γίνει κόλαση. Η πρωτοβάθμια κλείνει, τα παιδάκια κυκλοφορούν περισσότερο μεταδίδοντας λοιμώξεις.

Προσοχή στους ηλικιωμένους.

Η μετάδοση γρίπης ή κορονοϊού μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο τον ηλικιωμένο με υποκείμενα νοσήματα.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας, να ενισχύσει τα παιδιατρικά νοσοκομεία με προσωπικό. Να πάρει μέτρα για τη πρωτοβάθμια περίθαλψη να μην κατεβάσει ρολά τις γιορτές. Φορέστε μάσκα. Προσοχή στους ηλικιωμένους. Το λιγοστό προσωπικό βρίσκεται στις επάλξεις. Γιορτές, νύχτες, Σαββατοκύριακα. Βοηθήστε.»

loading...