Βίκυ Σταμάτη για Άκη Τσοχατζόπουλο: «Υπέστη βασανιστήρια -Να δικαιωθεί ο άντρας µου µε κάθε τρόπο»

«Προνόησε και άφησε βαριά πνευµατική, πολιτική παρακαταθήκη» υποστηρίζει

Η Βίκυ Σταμάτη έναν χρόνο και τρεις μήνες, μετά τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου, «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε πρώτη φορά για την απώλεια του συζύγου της και το πένθος που βιώνει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τα συναισθήματά της και τον πόνο που βιώνει τον τελευταίο χρόνο.

«Το ψυχικό αποτύπωµα που προκάλεσαν o εγκλεισµός, οι συµφορές, τα βασανιστήρια, οι ασθένειες του Ακη, η εγκατάλειψη, η προδοσία και, τέλος, ο χαµός του ήταν και είναι η αιτία της διαιώνισης µιας δυσάρεστης συνθήκης, η οποία για όλο αυτό το διάστηµα ουσιαστικά µε είχε ακινητοποιήσει» ανέφερε αρχικά η Βίκυ Σταμάτη.

«Η στεναχώρια, ο φόβος, η αβεβαιότητα, η ανέχεια, η ευσυγκινησία, η διαταραχή στον ύπνο, η απόσυρση του εαυτού και πολλές απαισιόδοξες σκέψεις… Η αδυναµία µου να αποδεχτώ τη νέα πραγµατικότητα (την απώλεια-φυγή του άνδρα µου). Όλοι κάποια χρονική στιγµή στη ζωή µας θα βιώσουµε την απώλεια ενός αγαπηµένου προσώπου» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μιλώντας για το βαρύ συναισθηματικό τραύμα που της άφησε ο θάνατος του συζύγου της αποκάλυψε: «Το πένθος που βιώνω χαρακτηρίζεται από εκείνο το επώδυνο και βαρύ συναίσθηµα που επιµένει, ριζώνει και ανακυκλώνει έναν βαθύ ψυχικό πόνο. Πένθος µπορούµε να βιώσουµε ή να εκδηλώσουµε έπειτα από οποιαδήποτε δυσάρεστη απώλεια συµβεί στη ζωή µας η οποία σχετίζεται µε καταστάσεις στις οποίες έχουµε επενδύσει συναισθηµατικά…»

Μιλώντας για τα επόμενα στάδια του πένθους η Βίκυ Σταμάτη τόνισε: «Τα στάδια τα οποία βιώνουµε είναι η άρνηση της απώλειας, η οποία επιδρά και προστατευτικά ως προς τη διαδικασία να διαπραγµατευτούµε µόνο ό,τι αντέχουµε ως οικογένεια… Ο θυµός, ο οποίος µπορεί να στρέφεται είτε προς το πρόσωπο που χάθηκε είτε σε άλλους, απολύτως δικαιολογηµένα και τεκµηριωµένα, είναι επίσης ένα στάδιο του πένθους».

«Το τρίτο και σηµαντικότερο στάδιο για µένα έχει άµεση σχέση µε τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στην απώλεια του άντρα µου, στο µοιραίο – σχετικές πιθανές ενέργειες που θα µπορούσαν να έχουν αποτρέψει να λάβει χώρα, προκειµένου να αποτραπεί η εξόντωση-θάνατος. Υπάρχει πλέον η αναγνώριση της απώλειας και κυριαρχεί η επιθυµία στον υπερθετικό βαθµό να δικαιωθεί ο άντρας µου, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, µε κάθε τρόπο, σε όλα τα επίπεδα, διότι προνόησε και άφησε βαριά πνευµατική, πολιτική παρακαταθήκη µε όρους» εξομολογήθηκε η χήρα του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών, στις 26 Αυγούστου του 2021. Υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στις 11 Απριλίου 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή του να μειώνεται αργότερα σε 19 χρόνια. Επικαλούμενος προβλήματα υγείας αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουλίου 2018.

loading...