Ράμα: «Χωρίς τον Πρόεδρο Ερντογάν, τα τείχη της Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να σταθούν»

 

O Ράμα τονίζοντας ότι η Τουρκία με την ευέλικτη και ρεαλιστική προσέγγισή της είναι μια χώρα που συμβάλλει στην Ευρώπη και την παγκόσμια ασφάλεια, επεσήμανε ότι η Τουρκία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ισχυρών και καλών συνεργασιών.

Ο Ράμα δήλωσε ότι η Τουρκία όπως φάνηκε πρόσφατα μπορεί να μεσολαβήσει σε πολλές διαμάχες σχετικά με αναδυόμενα ζητήματα ασφάλειας σε τομείς όπως η ενέργεια, ο εφοδιασμός τροφίμων και η μετανάστευση, καθώς και η παραδοσιακή ασφάλεια.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει το μεταναστευτικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω του πολέμου στη Συρία, ο Ράμα επέστησε την προσοχή στον ρόλο που έπαιξε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο θέμα των μεταναστών.

Ο Ράμα είπε πως ¨Η αξιοπρέπεια της Ευρώπης δεν θα διατηρούνταν χωρίς την Άγγελα Μέρκελ, αλλά χωρίς τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα τείχη της Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να σταθούν¨,

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα επεσήμανε ότι μια Ευρώπη που η Τουρκία δεν προστατεύει την πίσω πόρτα της, μπορεί να καταστραφεί με τρομερό τρόπο.

tourkikanea, eurokinissi

loading...