ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Ως γνωστόν στις 28 Ιουλίου 2022 (απόφαση που ανακοινώθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2022) το Πρωτοδικείο Φλώρινας έκδωσε απόφαση υπέρ αναγνωρίσεως “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας”!

Ικανοποιώντας απόλυτα τα Σκόπια! Εξ ου και οι δηλώσεις του τότε Προέδρου Ζόραν Ζάεφ, πρωτεργάτη, μαζί με τον τότε ΥΠΕΞ του Νικόλα Ντιμιτρόφ και από ελληνικής πλευράς τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΥΠΕΞ του Νίκο Κοτζιά, της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, που συνομολογήθηκε στις 12 Ιουνίου 2018 αντικαταστώντας την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και καταργώντας την μέχρι τότε προσωρινή ονομασία “πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”, με την συνταγματική ονομασία: “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”!

Δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, στις οποίες εξυμνεί Μητσοτάκη και Τσίπρα για την παραχώρηση κυριαρχικών ελληνικών δικαιωμάτων στα Σκόπια:

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται γι΄ αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας»!

Η Βασιλική Θάνου κατακερματίζει την απόφαση περί “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας”…

Όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο, αυτή η απόφαση του Πρωτοδικείου της Φλώρινας ξεσήκωσε την ελληνική κοινωνία για άλλη μια φορά!

Οι αντιδράσεις λοιπόν πολλές, με περισσότερο φρέσκια, την αντίδραση της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργού, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το 2015, Βασιλική Θάνου, η οποία μεταξύ άλλων είπε:

«…Ανεξάρτητα από την άποψη που διατηρεί κάποιος για το σοβαρό αυτό ζήτημα, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδίκη Φλώρινας, με την οποία εγκρίθηκε η ίδρυση του Σωματείου “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα” είναι εσφαλμένη για τους λόγους που αναφέρονται κατωτέρω.

Στο άρθρο 4 παρ. 2 της Συμφωνίας των Πρεσπών ορίζεται ότι “έκαστο Μέρος δεσμεύεται να μην επιτρέπει οποιεσδήποτε αλυτρωτικές δηλώσεις και δεν θα υιοθετεί οποιεσδήποτε παρόμοιες δηλώσεις, από εκείνους που φέρονται να δρουν για λογαριασμό ή για το συμφέρον του Μέρους”!

Επίσης στο άρθρο 6 παρ. 3 της Συμφωνίας ορίζεται ότι «έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες, που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους.

Στο άρθρο 7 παρ. 4 ορίζεται ότι «η γλώσσα και άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της Βόρειας περιοχής του πρώτου Μέρους (της Ελλάδας)!

Στο άρθρο 8 παρ. 4 ορίζεται ότι έκαστο Μέρος δεσμεύεται “σε σχέση με τη χρήση των επίσημων γεωγραφικών ονομάτων και τοπωνυμίων στην επικράτεια του άλλου Μέρους, δίδοντας με αυτόν τον τρόπο προτεραιότητα στη χρήση των ενδονύμων έναντι εξωνύμων.

Με την υπ’αριθμ. 27/2022 Διάταξη του Ειρηνοδίκη Φλώρινας, εγκρίθηκε η ίδρυση Σωματείου, με την επωνυμία “ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” και μάλιστα με τη μορφή Μ.Κ.Ο, ώστε να δικαιούται και κρατικής επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με το καταστατικό του Σωματείου καταφανώς παραβιάζεται ο ως άνω Κυρωτικός Νόμος 4588/2019 , καθώς και όλοι οι προαναφερθέντες ουσιώδεις όροι της Συνθήκης των Πρεσπών, δεδομένου ότι σύμφωνα με το καταστατικό, πρωταρχικός σκοπός είναι η διατήρηση και καλλιέργεια της Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα… κτλ. κτλ…»!

Πόσο πιο σαφέστατη απόδειξη, πως αυτή η απόφαση κόλαφος για την Ελλάδα, εκεί όπου δρουν ανενόχλητες οι φιλοσκοπιανές οργανώσεις, σκοπό έχει να κατακερματίσει την Πατρίδα μας!

Έτσι, οι Σκοπιανοί δημιουργούν στην Ελλάδα κέντρο διδασκαλίας μιας ανύπαρκτης “μακεδονικής” γλώσσας! Μια βουλγαρική διάλεκτο, που θα εγγραφεί ως ευρωπαϊκή γλώσσα! Που προαιρετικά θα αποτελεί μάθημα στα δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα! Δηλαδή θα διδάσκεται στην Μακεδονίας μας και την Θράκη μας!

Έτσι όμως η “Μακεδονική γλώσσα” θα είναι η επίσημη γλώσσα των Σκοπιανών και πάει περίπατο το “Βόρεια Μακεδονία”, αφού άλλωστε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί παντού επιδεικνύουν το όνομα “Μακεδονία” και μόνο!

Υπόλογοι στο λαό μας και την ιστορία Τσίπρας – Μητσοτάκης…

Βέβαια, οι Πρωθυπουργοί Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι υπόλογοι στην Ιστορία και θα πρέπει να έχουν κατά νου, πως έχουν διαπράξει το ατιμωτικό αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας!

Παραβιάζοντας τις αποφάσεις προηγούμενων Πρωθυπουργών, πολύ υψηλότεροι πολιτικού αναστήματος από το δικό τους!

Έτσι είναι χρήσιμο να θυμηθούμε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, με χαρακτηριστικό στόμφο και ιδιαίτερη ανησυχία, δήλωνε:

«Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, είναι ένα όπλο μακροπρόθεσμης δημιουργίας ενός κράτους Μακεδονικού, που θα έχει τα Σκόπια, την Μακεδονία του Πιρίν και την Βόρεια Ελλάδα! Γι΄ αυτό δεν είναι θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου της χώρας μας επί μακρόν…»!

Στις 4 Δεκεμβρίου 1991 το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καταλήγει σε τρεις όρους για την αναγνώριση της τότε πΓΔΜ:

α) Να αλλάξει η ονομασία “Μακεδονία”

β) Να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας, και

γ) Να αναγνωρίσουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”!

Στις 18 Φεβρουαρίου 1992 είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα και Μαρία Δαμανάκη και με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, συμφώνησαν για κοινή γραμμή πλεύσης, σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη “Μακεδονία” ή όποια παράγωγά της!

Σήμερα τι ακριβώς βιώνει ο ελληνικός λαός και η Πατρίδα μας;

Στις 12 Ιουνίου 2018, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν ως “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” μέσω της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αντίστοιχη Σκοπιανή κυβέρνηση!

Αυτή η Συμφωνία αντικατέστησε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και κατήργησε την προσωρινή ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ισχυριζόταν, πως αυτή η Συμφωνία είναι μια αντεθνική Συμφωνία και πως όταν γίνει Πρωθυπουργός θα την επαναδιαπραγματευτεί, δυστυχώς δεν έκανε τίποτε, αλλά απεναντίας έδωσε την συγκατάθεσή του προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές συζητήσεις για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ!

Πέραν αυτού, επί της δικής του κυβερνήσεως το Δικαστήριο της Φλώρινας αναγνώρισε στα Σκόπια την ύπαρξη «Κέντρου ‘‘Μακεδονικής’’ Γλώσσας στην Ελλάδα»!

Άρα επιδέχεται να έχουν διαπράξει Εσχάτη Προδοσία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι κυβερνήσεις τους;

Έχουμε Πρωθυπουργό ή ΟΧΙ;

Βέβαια αυτής της ενδοτικής “Συμφωνίας των Πρεσπών”, πρωτεργάτες ήταν ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ επί σειρά δεκαετιών!

Ωστόσο περίμεναν εκείνους, που δεν είχαν ούτε ελάχιστα ψήγματα πατριωτισμού, για να υλοποιήσουν τα ανθελληνικά σχέδιά τους στην περιοχή μας!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μας προτρέπουν, τις όποιες διαφωνίες έχουμε με την Τουρκία να τις επιλύσουμε με διπλωματικό τρόπο!

Βάζοντας στο ίδιο ζύγι Ελλάδα και Τουρκία! Λες και η Ελλάδα μιλάει για “γαλάζια πατρίδα” και όχι η Τουρκία! Λες και η Ελλάδα επιδεικνύει στον ΟΗΕ χάρτες, όπου η μισή Ελλάδα της ανήκει! Λες και η Ελλάδα χρησιμοποιεί καθημερινά επιθετική ρητορική κατά μέλους – χώρας του ΝΑΤΟ! Λες και η Ελλάδα κρατάει πάντα στο τραπέζι των συζητήσεων το “casus belli”!

Τι μας είπε όμως κατάμουτρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράς, προ ολίγων ημερών;

«Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, είναι σημαντικός σύμμαχος για την ασφάλεια. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αμυντικές μας δυνατότητες είναι ενσωματωμένες και ότι η Τουρκία έχει ότι χρειάζεται να αντιμετωπίσει την τρομερή απειλή που υφίσταται. Κανένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ δεν έχει αντιμετωπίσει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός του από τους Τούρκους συμμάχους μας. Οπότε η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας είναι μεγίστης σημασίας για εμάς. Αυτό ήταν ένα θέμα που συζήτησαν οι δύο πρόεδροι όταν συναντήθηκαν το καλοκαίρι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη. Έχει επίσης συζητηθεί και σε χαμηλότερο επίπεδο. Είναι μια συζήτηση που είχαμε με το Κογκρέσο και φυσικά έχουμε έναν συνεχιζόμενο διάλογο με το Κογκρέσο για αυτό το θέμα αλλά δεν έχω κάτι νεότερο να πω δημοσίως»!

Οι δηλώσεις όμως του εκπρόσωπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις,

ταυτίζονται απόλυτα με τα συμφέροντα της Τουρκίας, την ίδια ώρα που αποφασίζεται στις ΗΠΑ να δοθούν τα μαχητικά αεροπλάνα F-16 στην Τουρκία!

Μπορεί να μας πει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως αυτά τα αεροπλάνα δεν θα στραφούν κατά της Ελλάδος;

Αλήθεια ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα όσα συζήτησαν ΗΠΑ και Τουρκία στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, δεν πήρε μυρουδιά;

Αποδέχεται αυτές τις εχθρικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ;

Ή θα κωφεύσει για άλλη μια φορά; Θα μας μείνουν τελικά τα χειροκροτήματα στο Κογκρέσο, της εκεί παρουσίας του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Έχουμε τελικά Πρωθυπουργό ή ΟΧΙ;

Εσχάτη προδοσία οι παρακολουθήσεις στρατιωτικών επικοινωνιών…

Σε αυτό το αδύναμο διπλωματικό και πολιτικό τοπίο ήττας, που οδήγησαν την Ελλάδα – κυρίως – οι κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, επί της σημερινής κυβερνήσεως το βαρέλι δεν έχει πάτο!

Αφού στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων – υποκλοπών, όπου τελικά παρακολουθούσε η ΕΥΠ της κυβέρνησης Μητσοτάκη την μισή Ελλάδα, ήταν και το τηλέφωνο του Αρχηγού του ελληνικού Στρατεύματος Κωνσταντίνου Φλώρου!

Για την οποία επαίσχυντη αυτή πράξη, είπε ο Στρατηγός ε.α και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Γεώργιος Καμπάς, στο Kontra24, προ λίγων ημερών:

«Σε ποια χέρια μπορεί να έφτασαν οι υποκλαπείσες συνομιλίες των στρατηγών; Μέσα στην αποστολή της δεν είναι και η αντικατασκοπεία; Δηλαδή η προσπάθεια και δράσις έτσι ώστε να προστατεύονται όλοι οι θεσμοί και οι παράγοντες και οι διοικητικοί παράγοντες του Κράτους, από τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες ξένων κρατών;

Σε περίοδο πολέμου εάν συλληφθεί κάποιος ο οποίος παρακολουθεί τις στρατιωτικές επικοινωνίες ή τις επικοινωνίες των διοικητών των μειζόνων σχηματισμών και των Αρχηγών, ξέρετε ότι στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα είναι εσχάτη προδοσία; Πενήντα χρόνια μετά, ξαναζούμε παρακολουθήσεις στρατηγών και πράγματα για τα οποία κάποτε γελούσαμε»!!

loading...