ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ “ΓΥΜΝΟΣ” Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου * 

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές – παρακολουθήσεις πολιτικού αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος και δημοσιογράφων από τον Γ.Γ. του Πρωθυπουργού (ανιψιό του) Γρηγόρη Δημητριάδη και ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των πράξεών του, παραιτούμενος, προστατεύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον Πρωθυπουργό και προϊστάμενό του ήταν το θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη το βράδυ, που ανάγκασε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τη Βουλή ως “βρεγμένη γάτα”, μη αντέχοντας την κριτική των άλλων κομμάτων και την πιθανότητα νέων αποκαλύψεων!

Έφυγε ως λαγός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν τέθηκε το κρίσιμο ερώτημα: Υπήρξε ναι ή όχι τηλεφωνική παρακολούθηση των αρχηγών του ελληνικού στρατεύματος και δη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Έτσι απόδρασε από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας “στα κρύα του λουτρού” τους Βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ!

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Πρωθυπουργό…

Αυτό των τεραστίων διαστάσεων αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό σκάνδαλο, θεώρησε ο Πρωθυπουργός ότι θα έκλεινε με την παραίτηση του Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, εκλεκτός και αυτός του Πρωθυπουργού και ο οποίος για να τον τοποθετηθεί Διοικητής της ΕΥΠ, έπρεπε να γίνει θεσμική παρανομία, με την σχετική αλλαγή του υπάρχοντος νόμου!

Αυτό των τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο που δυναμιτίζει τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση θεσμικών οργάνων της ΕΕ! Έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες του εξωτερικού! Έχει δημιουργήσει συζητήσεις σε ξένα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια!

Δυστυχώς όμως, αυτός ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί και εκθέτει συνεχώς την Ελλάδα διεθνώς! Αφού ευρισκόμενος στη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27 (27η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών) που πραγματοποιήθηκε στο Σαρμ Ελ-Σέιχ (πόλη της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα), στις 7–8 Νοεμβρίου 2022 και όπου παραβρέθηκαν παγκόσμιοι ηγέτες, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg, όπου επικαλέστηκε πως τα παράνομα προγράμματα παρακολουθήσεων είναι “κοινό πρόβλημα της Ευρώπης”!

Τοποθετήθηκε όμως και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που θα πραγματοποιηθεί “με δημοσιονομική σύνεση”:

«Οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές!

Τα καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε υψηλή ανάπτυξη με λογική δημοσιονομική πολιτική! Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης»!

Αλήθεια σε ποιον κόσμο ζει ο κ. Μητσοτάκης; Δηλαδή, τι ακριβώς μας λέγει; Ότι τώρα τα λογισμικά υποκλοπών είναι νόμιμα;

Μα δεν είναι κακούργημα η υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων;

Τότε, γιατί είπε πως η υποκλοπή Νίκου Ανδρουλάκη είναι νομότυπη, αλλά απαράδεκτη; Και γιατί τότε η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ σε συστήματα νόμιμων “επισυνδέσεων” και δεν προμηθεύονται αυτά τα “νόμιμα” λογισμικά;

Όσον αφορά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που θα πραγματοποιηθεί “με δημοσιονομική σύνεση”, περίμενε ο κ. Μητσοτάκης 3 και πλέον χρόνια για να την πραγματοποιήσει στην εκπνοή της κυβερνητικής θητείας του; Με Υπουργό Ανάπτυξης τον Άδωνι Γεωργιάδη, που όλη η Ελλάδα γελάει με τα καμώματά του και έχει γίνει πρώτο θέμα σε σατυρικές τηλεοπτικές εκπομπές;

Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει πως απευθύνεται σε χαχόλους;

Αλήθεια θα μπορούσε να μας απαντήσει για ποιους λόγους αντικαταστάθηκαν παράνομα (αφού αντικατάσταση γίνεται μόνο αν υπάρχουν προσωπικοί λόγοι, του αιτούντος Βουλευτή, ή εάν το μέλος απουσιάζει συνεχώς αδικαιολόγητα από συνεδριάσεις) από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι Βουλευτές Κώστας Τζαβάρας, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Ανδρέας Κουτσούμπας; Μήπως επειδή τοποθετήθηκαν αυστηρά περί του μη απορρήτου των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων;

Παραβάτες του Συντάγματος ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του…

Αλλά πλέον αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ επικίνδυνη, αφού δεν σέβεται αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Όπως η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και για την οποία ο ανεκδιήγητος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μας είπε πως θα γίνει σεβαστή, ωστόσο την χαρακτήρισε ως “ήττα” για τη δημόσια υγεία, αποκαλύπτοντας έτσι, τον δικτατορίσκο που κρύβει μέσα του!

Αλλά πως ακριβώς γίνεται σεβαστή αυτή η απόφαση, όταν θα την επανεξετάσουν στον νέο χρόνο;

Με ποια λογική Μητσοτάκης – Πλεύρης υποβάλλουν σε rapid test τους εργαζόμενους μέχρι 31 Μαρτίου, όταν σε όλη την Ευρώπη ο Covid19 είναι πλέον μια γρίπη;

Αλλά τα “χαστούκια” κατά της κυβέρνησης συνεχίζονται!

Αφού το ΣτΕ θεώρησε “Αντισυνταγματικές τις διατάξεις με τις οποίες παρακάμπτετε η απλή αναλογική στους δήμους” και με την οποία απόφαση ξηλώνονται Νόμοι του πρώην Κνίτη Υπουργού Εργασίας και νυν Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου!

Νόμοι που μετέφεραν αρμοδιότητες οικονομικού ενδιαφέροντος των δημοτικών συμβουλίων προς τις Οικονομικές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των Δήμων! Αλλοιώνοντας έτσι τους εκλογικούς συσχετισμούς της απλής αναλογικής! Έχοντας έτσι ως αποτέλεσμα να αποκτηθεί σε αυτές τις Επιτροπές, πλειοψηφίες των 3/5 της παράταξης των Δημάρχων.

Ως γνωστόν οι Νόμοι Θεοδωρικάκου ήταν από τους πρώτους που έφτιαξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι οποίοι πέρασαν αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 και στο μεσοδιάστημα ανάληψης καθηκόντων από τις νέες διοικήσεις των Δήμων!

Στη δε περίληψη της απόφασης του ΣτΕ αναφέρεται πως:

«Μετέβαλαν εκ των υστέρων το πλαίσιο ασκήσεως του κατοχυρωμένου στο Σύνταγμα δικαιώματος εκλογής των αρχών των ΟΤΑ»!

Άρα το ΣτΕ μιλάει για παραβίαση του Συντάγματος!

Αλλά αλήθεια, είναι δυνατόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παίζει με τους θεσμούς και το Σύνταγμα των Ελλήνων;

Είναι δυνατόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παίζει παιχνίδια με τη Δημοκρατία και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Βέβαια η απόφαση του ΣτΕ εμμέσως πλην σαφώς αφορά και τις Περιφέρειες στην Ελλάδα!

Αυτοί είναι κύριε Μητσοτάκη οι άριστοι Υπουργοί σας; Δυστυχώς μας ταράξατε στη νομιμότητα!

Γιάννης Σγουρός: Ράπισμα του ΣτΕ στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην αυτοδιοίκηση…

Ο Γιάννης Σγουρός υπήρξε 8 χρόνια Νομάρχης (2002-2010) και 4 χρόνια Περιφερειάρχης (2010-2014) μετά την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου Καλλικράτης το 2010!

Σε αυτά τα 12 χρόνια παρουσίασε τεράστιο έργο υπέρ της Περιφέρειας Αττικής, με χρηστή διοίκηση, αφήνοντας πακτωλό χρημάτων στη Διοίκηση Δούρου που τον διαδέχτηκε το 2014!

Από τότε ο Γιάννης Σγουρός δεν λιποτάχτησε από την Περιφέρεια Αττικής, παρ΄ ότι θα μπορούσε να είναι Βουλευτής και Υπουργός, μη αποδεχόμενος – όπως μπορούμε να γνωρίζουμε – προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ!

Έμεινε “εραστής” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Κάνοντας σκληρή, ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση στις διοικήσεις Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργου Πατούλη (ΝΔ)!

Ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε – πρώτος από όλους – την ανεξάρτητη κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, προκειμένου να διεκδικήσει την εκλογή του συνδυασμού του “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”!

Για την απόφαση του ΣτΕ ο Γιάννης Σγουρός μίλησε για “Ράπισμα του ΣτΕ στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην αυτοδιοίκηση”!

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αμέσως μετά την απόφαση κόλαφος του ΣτΕ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Διαβάστε για την πολιτική σπατάλης της διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής:

«Ηχηρό ράπισμα για την κυβέρνηση αποτελεί η ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (2377/2022) με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις για την αυτοδιοίκηση που ψήφισε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019.

Το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί μετά τη διενέργεια των εκλογών και ενώ οι πολίτες ψήφισαν έχοντας κατά νου την απλή αναλογική και χωρίς καν να έχει δοκιμαστεί το νέο σύστημα διοίκησης, η κυβέρνηση να έρχεται να το αλλάζει (τροποποιώντας τη σύνθεση και τις αρμοδιότητες Οικονομικών Επιτροπών) για να πριμοδοτήσει τους ημετέρους αιρετούς.

Το αποτέλεσμα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων στην αυτοδιοίκηση αντανακλάται πλήρως στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής, όπου η διοίκηση Πατούλη, πολιτικά και οικονομικά πλήρως ανέλεγκτη, εκμεταλλευόμενη ακριβώς αυτές τις αντισυνταγματικές διατάξεις που ψηφίστηκαν τόσο για τους δήμους όσο και για τις περιφέρειες, προέβη σχηματίζοντας εφήμερες πλειοψηφίες σε τρομακτική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, με δαπάνες χιλιάδων ευρώ σε φωτογραφίσεις, εκδηλώσεις, δεξιώσεις, επιχορηγήσεις, φωτογραφικούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και παραβιάζουν κατάφωρα την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” σημείωσε ότι:

“Οι ωμές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ, αποδεικνύουν ότι, η συντηρητική παράταξη δεν είχε και δεν έχει το παραμικρό όραμα και σχέδιο για την αυτοδιοίκηση πέραν της αφαίμαξης και χειραγώγησής της για μικροκομματικά και πολιτικά οφέλη.

Την αντισυνταγματική εκτροπή, ακολούθησε η θεσμική και πολιτική παρακμή και οικονομική παρεκτροπή στην Περιφέρεια Αττικής που καθημερινά βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση”.»!!

loading...