Ο Υιός του Θεού ήρθε στη γη «ἵνα ἐπαναγάγῃ πᾶσαν τὴν ἀνθρωπότητα εἰς ἑαυτόν».

Έρχονται Χριστούγεννα και το μήνυμα της αγάπης, της ειρήνης και της αδελφοσύνης θα αντηχήσει πάλι σ’ όλο τον κόσμο. Σε έναν κόσμο όμως, που υποφέρει και παλεύει, ιδιαίτερα στις μέρες μας, λόγω των πολέμων, του μίσους και της τρομοκρατίας, που συγκλονίζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι καιρός όλοι να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και να αγωνιστούμε, για να μετουσιώσουμε σε πράξη το μήνυμα που εκπέμπει η Βηθλεέμ για «εἰρήνη» στη γη και «εὐδοκία» ανάμεσα στους ανθρώπους.

Τα Χριστούγεννα είναι η υπέρβαση του αδύνατου και η εκπλήρωση του θαύματος. Μας οδηγεί στην εμπειρική ψηλάφηση της ερμηνείας του γεγονότος. Ενσαρκώνεται ο Θεός. Δεν αποθεώνεται ο άνθρωπος. Η όλη Θεότητα ενώνεται, στο πρόσωπο του νεογέννητου Χριστού, με την όλη ανθρωπότητα. Η Γέννησή Του είναι μυστήριο αγάπης.

Ας γιορτάσουμε με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, με ασφάλεια και υπευθυνότητα προστατεύοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας, προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, ανοίγοντας τις καρδιές μας στην αγάπη και την ελπίδα.

Για να βιώσουμε μαζί με τη γέννηση Εκείνου και τη δική μας προσωπική και συλλογική Αναγέννηση!

Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας φωτίζει τα σκοτάδια των ψυχών μας και ας αναγεννάει την ελπίδα της Θέωσης, ευχές  σε όλους από καρδιάς για καλά Χριστούγεννα!

Φωτάκης Φ. Βασιλειος

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αγρινίου

Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

loading...