Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου: Το Αιγαίο είναι εθνική υπόθεση! Το τουρκολιβυκό μνημόνιο θα καθορίσει τις ισορροπίες

Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, καθώς απευθυνόμενος στους Τούρκους βουλευτές δήλωσε ότι: «Το θέμα των νησιών του Αιγαίου είναι ζήτημα εθνικής μας πολιτικής. Μην κάνετε δηλώσεις και κριτική που θα ικανοποιήσουν την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπεία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα απάντησε στις ενέργειες της Ελλάδας για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, με «βήματα που στηρίζουν τη συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης».

Όπως είπε, «πάλι την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα, κατά περίεργο τρόπο, κατήγγειλε στον ΟΗΕ τη συμφωνία υδρογονανθράκων που υπογράψαμε με τη Λιβύη τον περασμένο Οκτώβριο». Και πρόσθεσε: «Κι εμείς με τους μόνιμούς αντιπροσώπους δώσαμε μαζί με τη Λιβύη την κοινή μας απάντηση».

Ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι ύστερα από την απόφαση της Ελλάδας να πραγματοποιήσει έρευνες γιαυδρογονάνθρακες στη νότια Κρήτη, την περασμένη εβδομάδα, η Λιβύη έλαβε μέτρα για να προστατεύσει τη Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας που υπέγραψε με την Τουρκία. «Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα παραπονέθηκε στον ΟΗΕ για τη Συμφωνία Υδρογονανθράκων που υπογράψαμε με τη Λιβύη τον Οκτώβριο. Εμείς, μαζί με τη Λιβύη, μεταφέραμε την κοινή μας απάντηση σε αυτήν την επιστολή στον ΟΗΕ αμέσως μετά», είπε.

«Εάν η ΕΕ θέλει να γίνει στρατηγικός παράγοντας θα πρέπει να πάψει να παίζει το παιχνίδι του διδύμου Ε/Κ- Ελλάδας και να κάνει τα απαραίτητα βήματα στις σχέσεις της με την Τουρκία,» είπε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε το ΕΔΑΔ για μεροληπτικές αποφάσεις.

«Μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και με την Ελλάδα; Στις συναντήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες λέμε ότι το ΕΔΑΔ έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά και ότι οι αποφάσεις του είναι πολιτικού χαρακτήρα», είπε.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι συζητήσεις στα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, υπήρξε αναφορά μέχρι και για εισβολή της Τουρκία, γιατί τα νησιά είναι… κάτω από τη μύτη της Άγκυρας.

«Όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κλείσει τον ανοιχτό λογαριασμό για τα νησιά. Όταν θα είναι έτοιμη η Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά; ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ σε εκπομπή στο CNN Turk.

«Δηλαδή τι λέτε πως η Τουρκία θα κάνει εισβολή στα νησιά;» ρώτησε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν.

«Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας;» απάντησε ο Γκιουλέρ.

loading...