Ε.Καϊλή: «Γνώριζα για το κύκλωμα του Αντόνιο Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα χρήματα»

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Αντόνιο Παντσέρι και δύο ακόμη ευρωβουλευτές

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι είχε γνώση για το κύκλωμα που είχε δημιουργήσει ο Αντόνιο Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα χρήματα μετά την σύλληψή όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει τίτλο «QatarGate, η ομολογία της Εύας Καϊλή» και υπότιτλο τη δήλωση:

«Ήξερα για τις δραστηριότητες του Panzeri και τις βαλίτσες με τα χρήματα».

Κατά την εφημερίδα η κα Καϊλή μετά την σύλληψη του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι προσπάθησε να προειδοποιήσει άλλους, τόσο τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, όσο και δύο ακόμη ευρωβουλευτές.

Αυτή η ενέργεια θεωρήθηκε απόδειξη άμεσης εμπλοκής στο κύκλωμα και αποφασίστηκε η σύλληψή της, σύμφωνα με τα έγγραφα των βελγικών Αρχών που επικαλείται η εφημερίδα. 

Στη συνέχεια, «μπροστά στον Βέλγο δικαστή Μισέλ Κλεζ η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε πως γνώριζε για τις δωροδοκίες, στις οποίες ενεπλάκη ο σύζυγός της, Φρατσέσκο Τζιόρτζιο και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι».

Η εφημερίδα μάλιστα υποστηρίζει ότι η κα Καϊλή έχει καταγραφεί να είπε ευθέως ότι «είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι. Ήξερα πως στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες με χρήματα».

Κατά την Repubblica, ήταν επίσης η ίδια η κα Καϊλή αυτή που έδωσε εντολή στον πατέρα της να απομακρύνει τα χρήματα από την κατοικία του ζευγαριού, ωστόσο η προσπάθεια του τελευταίου έληξε άδοξα με την σύλληψή του από τις βελγικές Αρχές έξω από κεντρικό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του περιοδικού Knack και της βελγικής εφημερίδας Soir ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, δείχνει τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ως αποδέκτη «δώρων» από το Κατάρ.

Σημειώνεται ότι η επίσημη απολογία της κας Καϊλή για τα αδικήματα που περιγράφονται στην σχηματισθείσα εναντίον της δικογραφία αναμένεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η ίδια παραμένει κρατούμενη στο Βέλγιο.

https://www.pronews.gr/

loading...