Εύα Καϊλή: Κάνει την «ανήξερη» – «Τα χρήματα ανήκαν σε άλλο πρόσωπο και θα του τα πήγαινε ο πατέρας μου» «Έχω εξηγήσεις για όλα»!

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή ισχυρίστηκε διαμέσου του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι τα 900.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της και στην βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της «ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπο»!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Εύα Καϊλή «δείχνει» τον σύζυγό της ως το βασικό πρόσωπο που θα πρέπει να στοχοποιήσουν οι βελγικές αρχές και ότι το «άλλο πρόσωπο» είναι άνθρωπος κοντά στον σύντροφό της.

Εκείνη απλώς «φιλοξένησε» τα χρήματα, δηλαδή έκανε μία «εξυπηρέτηση» για χάρη του συντρόφου της.

Αυτή θα είναι η βασική υπερασπιστική γραμμή που έχει επιλέξει μαζί με τον δικηγόρο της.

Συγκεκριμένα ο Μ.Δημητρακόπουλος είπε: «Η θέση της είναι ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τα έφερε ο σύντροφός της και δεν είχε καμία ιδέα και όταν η ίδια το έμαθε, ρώτησε ποιανού είναι, πήρε την απάντηση είπε ότι ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπό, το οποίο δεν μπορώ να κατονομάσω λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, και ζήτησε να απομακρυνθούν από το σπίτι».

«Σε αυτή την προσπάθεια της απομάκρυνσης τα χρήματα δόθηκαν στον πατέρα, αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή ήταν στο σπίτι» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο ίδιος επέμεινε ότι «τα ποσά δεν είναι αυτά που δημοσιεύονται. Η φωτογραφία είναι το σύνολο των χρημάτων που κατασχέθηκε. Το ποσό που αφορά την κυρία Καϊλή και τον σύζυγό της δεν έχει ανακοινωθεί. Η θέση της είναι πως είναι αθώα και δεν έχει σχέση με τα χρήματα».

Κατά την εκτίμηση, τέλος, του δικηγόρου της Εύας Καϊλή «αν κριθεί και αξιολογηθεί με νομικούς όρους και προϋποθέσεις πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, αν επικρατήσουν πολιτικές σκοπιμότητες κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος».

«Όταν έχει κάποιος τόσα χρήματα μπορεί και να μην είναι ύποπτο. Θα κριθεί από τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσει, δημιουργούνται όμως σκέψεις και γι’ αυτό κρατείται. Κανείς δεν έχει πει ότι προέρχονται από το Κατάρ, δεν έχουν μυρωδιά, μπορεί να είναι και από το Κατάρ και από άλλη πηγή.

Εάν είναι από το Κατάρ και συνδέονται με την κοινοβουλευτίκή δραστηριότητα της Καϊλή είναι δωροδοκία, εάν δεν συνδέονται δεν είναι ποινικό αδίκημα, δεν υπάρχει ξέπλυμα και άρα δεν υπάρχει κατηγορία» πρόσθεσε ο δικηγόρος της κυρίας Καϊλή.

Επανερχόμενος στο θέμα των χρημάτων ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι «εκείνη την ημέρα (σ.σ. στις 9 Δεκεμβρίου όταν έγινε η επιχείρηση των βελγικών αρχών) έμαθε για τα χρήματα. Ο πατέρας της απομάκρυνε τα χρήματα και εκεί θα ερχόταν ο τελικός αποδέκτης αλλά μέχρι να συμβει αυτό, τον συνέλαβε η αστυνομία. Ο αποδέκτης νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, αλλά με επιφύλαξη, κρατείται. Τα χρήματα, το αν είναι δηλωμένα ή όχι θα προκύψει από την έρευνα».

Χρησιμοποίησε μάλιστα τη φράση «σε όλα υπάρχουν απαντήσεις» ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή περιγράφοντας την υπερασπιστική γραμμή της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Σχετικά με τη σημερινή διαδικασία για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι η Εύα Καϊλή σημείωσε ότι «υπάρχει απεργία στις Βρυξέλλες και δεν υπάρχει προσωπικό προκειμένου να πάει η Εύα Καϊλή στο δικαστικό μέγαρο. Οι Βέλγοι δικηγόροι της είπαν ότι μπορεί και χωρίς την παρουσία της να γίνει η διαδικασία αλλά εγώ της ότι δεν είναι σωστό αφού εξαρτάται η προσωπική σου ελευθερία να είσαι απούσα».

Στο πλαίσιο αυτό είπε, ακόμα, ότι «εγώ πρότεινα να ζητήσουμε αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη. Έστειλα μήνυμα στους δικηγόρους της στο Βέλγιο ότι η γνώμη μου είναι να μην γίνει το δικαστήριο χωρίς την παρουσία της. Πρέπει να βλέπει τον δικαστή στα μάτια και να του λέει τα επιχειρήματά της».

loading...