Ο (Ρώσος πλέον) Σνόουντεν για τη ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: “Σας το ‘λεγα και με λέγατε παρανοϊκό”

Ο πρώην πληροφοριοδότης της CIA και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν, ισχυρίστηκε τη δικαίωσή του μετά από αναφορά των ΜΜΕ που αποκάλυψε πώς τα εργαλεία ΕΛΕΓΧΟΥ που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του Covid-19 καταχρώνται τώρα από τις αρχές επιβολής του νόμου και άλλες αρχές.

«Μίλησα για αυτό στις αρχές του 2020 και απορρίφθηκα ως παρανοϊκός, όπως είναι η παράδοσή μας όταν κάποιος επισημαίνει την προβλέψιμη έκβαση μιας επικίνδυνης αλλά δημοφιλής νέας τάσης», είπε ο Σνόουντεν σε ανάρτηση στο Twitter την Παρασκευή.

Ο πρώην ανάδοχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ επικαλέστηκε το άρθρο του Associated Press αυτής της εβδομάδας σχετικά με το πώς ο Covid-19 είχε «επιταχύνει και ομαλοποιήσει» τη χρήση των εργαλείων κρατικής επιτήρησης και παρακολούθησης εναντίον απλών πολιτών και ακτιβιστών.

Ο Σνόουντεν συνδέθηκε με μια συνέντευξη του Απριλίου 2020 με τον ιδρυτή του Vice, Shane Smith, στην οποία προέβλεψε ότι τα έκτακτα μέτρα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης Covid-19 θα γίνουν ΜΟΝΙΜΑ και θα χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση των πολιτικών ελευθεριών.

Εκείνη την εποχή, οι φόβοι για την πανδημία ήταν στο αποκορύφωμά τους και πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επαινούνταν για τη χρήση εφαρμογών επιτήρησης αιχμής για την παρακολούθηση λοιμώξεων και την καραντίνα ατόμων που πιθανώς είχαν εκτεθεί στον ιό.

Θυμίζουμε πως μέσα στο 2022 ο Β. Πούτιν παραχώρησε και επίσημα ρωσική υπηκοότητα στον επικηρυγμένο από τις ΗΠΑ Σνόουντεν.

loading...