Για να φτιάξετε μπέικον στο σπίτι, θα πρέπει να ωριμάσετε τη χοιρινή κοιλιά χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό αλατιού, ζάχαρης και μπαχαρικών. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση του κρέατος και θα του δώσει τη χαρακτηριστική του γεύση και υφή. Αφού ωριμάσει η χοιρινή κοιλιά, μπορείτε να την κόψετε σε λεπτές λωρίδες και να τη μαγειρέψετε με τη μέθοδο που προτιμάτε (όπως τηγάνισμα, ψήσιμο στη σχάρα ή κάπνισμα). Ακολουθεί ένα γενικό περίγραμμα των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε μπέικον στο σπίτι:

Ξεκινήστε με την ωρίμανση της χοιρινής κοιλιάς. Για να το κάνετε αυτό, αναμείξτε ένα μείγμα ωρίμανσης από αλάτι, ζάχαρη και όποια μπαχαρικά ή βότανα θέλετε να χρησιμοποιήσετε (όπως μαύρο πιπέρι, σκόρδο ή δεντρολίβανο). Τρίψτε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της χοιρινής κοιλιάς, φροντίζοντας να την καλύψετε ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε τη χοιρινή κοιλιά σε ένα δοχείο ή μια σφραγιζόμενη σακούλα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα, γυρίζοντάς την περιστασιακά για να διασφαλίσετε ότι το μείγμα ωρίμανσης έχει κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Μετά από μία εβδομάδα, βγάλτε τη χοιρινή κοιλιά από το ψυγείο και ξεπλύνετε το μείγμα ωρίμανσης. Σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας.

Κόβετε την κοιλιά σε λεπτές λωρίδες, φροντίζοντας να κόβετε κατά μήκος του κόκκου για να επιτύχετε την επιθυμητή υφή.

Μαγειρέψτε το μπέικον με τη μέθοδο που προτιμάτε (όπως τηγάνισμα, ψήσιμο στη σχάρα ή κάπνισμα). Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μεταγενέστερη χρήση.

https://www.klasikiperiptosivlavis.gr

loading...