Λίγη ντροπή: Μια 25χρονη «βαπτίστηκε» από την κυβέρνηση «ειδική σύμβουλος» Δικαιοσύνης, Εσωτερικών & Ειδική Γραμματέας Αιγαίου!

Με μια πρωτοφανή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη διορίζεται Ειδική Γραμματέας του υπουργείου με αρμοδιότητα όλο το Αιγαίο, μια… 25χρονη!

Επίσημη ανακοίνωση: «Έχει υπάρξει μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Νομικός Σύμβουλος στον υπουργό Εσωτερικών και τώρα… Ειδική Γραμματέας Αιγαίου»!

Η οποία πρέπει να είναι παιδί-θαύμα (του «κομματικού σωλήνα») , καθώς σε αυτή την ηλικία «Έχει υπάρξει μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Νομικού Συμβούλου στον Υπουργό Εσωτερικών, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση νομοθετικών δραστηριοτήτων καθώς και στην προετοιμασία νομικών και νομοθετικών κειμένων»!

Δηλαδή πότε αποφοίτησε, πότε έκανε το μεταπτυχιακό της και πότε απέκτησε εμπειρία και νομοπαρασκευαστική κατάρτιση;

Και πότε απέκτησε την εμπειρία για να γίνει Ειδική Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών με αρμοδιότητα την πλέον ευαίσθητη, από όλες τις απόψεις, περιοχή του Αιγαίου;

Και έγινε «μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης» (!!!) και «Νομική Σύμβουλος στον Υπουργό Εσωτερικών»;

Και πλέον της δίνουν… όλο το Αιγαίο για να ξετυλίξει τα προσόντα της!

Ναι, πλέον αρμοδιότητά της, βάσει της απόφασης του Μ.Βορίδη, είναι όλο το Αιγαίο!

Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Β.Αιγαίο, πλέον θα έχουν την συγκεκριμένη 25χρονη ως εκπρόσωπο της κρατικής διοίκησης ηγούμενη φορέας εκατοντάδων στελεχών του δημοσίου και με νευραλγικές αρμοδιότητες όπως ο έλεγχος τήρησης της νομιμότητας των ΟΤΑ ή των αδειοδοτήσεων μονάδων ενέργειας ή ξενοδοχείων για παράδειγμα, έλεγχο του αιγιαλού και πλήθος άλλων!

Δηλαδή κατά το σκεπτικό του Μ.Βορίδη, χιλιάδες στελέχη με εμπειρία ετών και σπουδών είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα κρίνονται ότι δεν έχουν τις ικανότητες, αλλά υπάρχουν αυτές οι «σπάνιες» ικανότητες στο πρόσωπο μιας 25χρονης κοπέλας, με ένα μικρομεσαίο επίπεδο σπουδών (και τι άλλο να προλάβει να κάνει στην ηλικία των 25 ετών, βέβαια…)

Σε μια χώρα με εκατομμύρια ανέργους όπως η Ελλάδα, αυτή η 25χρονη πέτυχε με δύο χρόνια καριέρας, ότι άλλοι το πετυχαίνουν ακόμα και σε χώρες -όπως η Φινλανδία που έχει μια 35χρονη για πρωθυπουργό- σε ηλικίες σίγουρα άνω των 30 ετών, απλώς γιατί δεν έχουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

Στην Ελλάδα βέβαια δεν ισχύουν όλα αυτά, εκτός και αν είσαι φίλος του κόμματος ή φίλος, φίλων του κόμματος ή του υπουργού ή, ή, ή…

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «δίνεται χώρος σε μία 25χρονη νέα γυναίκα δικηγόρο με εξαιρετικό βιογραφικό (σ.σ.: Ενα απλό πτυχίο κι ένα μεταπτυχιακό μεσαίας κατηγορίας!), τη Μαριάννα Νικολαΐδου, γεγονός που μαρτυρά την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης τόσο στη νέα γενιά, όσο και στις γυναίκες».

Το βιογραφικό της Ειδικής Γραμματέως όπως περιγράφεται στην σελίδα του ΥΠΕΣ:

Μαριάννα Νικολαΐδου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

«Η Μαριάννα Νικολαΐδου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στο «Δίκαιο και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει υπάρξει μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Νομικού Συμβούλου στον Υπουργό Εσωτερικών, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση νομοθετικών δραστηριοτήτων καθώς και στην προετοιμασία νομικών και νομοθετικών κειμένων. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά».

Ξέρουμε τουλάχιστον 50 βιογραφικά κλάσεις ανώτερα σε επίπεδο σπουδών. Βέβαια, δεν έγιναν από το «νηπιαγωγείο» νομικοί και ειδικοί σύμβουλοι, αλλά σίγουρα έχουν καλύτερες σπουδές και τυπικά προσόντα.

Τι δεν έχουν; Κομματικά προσόντα…

loading...