Λέσβος: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που έβαζε φωτιά σε επιχειρήσεις και σπίτια – Ζημιές 200.000 ευρώ

Ο πιο εκτεταμένος εμπρησμός έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στον χώρο στάθμευσης ενός ξενοδοχείου όπου κάηκαν 18 αυτοκίνητα

Η αξιοποίηση του οπτικού υλικού που κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος από τους ειδικούς του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Αιγαίου, οδήγησε στην ταυτοποίηση και την σύλληψη του “Νέρωνα” που “χτυπούσε” τα βράδια σε επιχειρήσεις και σπίτια στην Άναξο της δυτικής Λέσβου, προκαλώντας ζημιές συνολικού ύψους άνω των 200.000 ευρώ.

Μετά από έρευνα της Ασφαλείας Μυτιλήνης και του αστυνομικού τμήματος Καλλονής, εξιχνιάστηκαν άμεσα οι πέντε εμπρηστικές ενέργειες και συνελήφθη την Κυριακή στη Μυτιλήνη ένας Άγγλος με βαριά ψυχολογικά προβλήματα, που διατηρεί σπίτι στην περιοχή της Στύψης αλλά δεν είχε επισκεφτεί το νησί τα τελευταία χρόνια. Τους τελευταίους δύο μήνες, ήρθε στη Λέσβο, αλλά δεν έμεινε στο σπίτι του και τον φιλοξενούσε μια φίλη του στην περιοχή του Βαφειού.

Έτσι, παρά τα μέτρα προφύλαξης που έπαιρνε, αποδείχθηκε ότι αυτός προκάλεσε τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στους χώρους τριών επιχειρήσεων και δύο σπιτιών χρησιμοποιώντας με εύφλεκτη ύλη. Ο πιο εκτεταμένος εμπρησμός έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στον χώρο στάθμευσης ενός ξενοδοχείου ιδιοκτησίας του επιχειρηματία στον οποίον ανήκει και μια εταιρεία ενοικίασης με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε 18 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς 13.

Λίγο αργότερα, ο εμπρηστής πυρπόλησε δυο μοτοποδήλατα μέσα σε ένα συνεργείο στην Πέτρα, αλλά και ένα μηχάνημα έργων bob cat και ένα λάστιχο ποτίσματος, στο δρόμο από την Πέτρα προς τον Μόλυβο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν τα ρούχα και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποίησε. Σε βάρος του Άγγλου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμούς και φθορές ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος διέταξε να εξεταστεί από ψυχίατρο.

loading...