Η VANGUARD ΚΑΙ Η BLACKROCK ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΩΝ
Γράφει ο Gary D. Barnett
Μετάφραση: Απολλόδωρος
«Ξεχάστε τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί τοποθετούνται εκεί για να σας δώσουν την ιδέα ότι έχετε ελευθερία επιλογής. Δεν έχετε. Δεν έχετε καμία επιλογή. Έχετε ιδιοκτήτες. Αυτοί σας κατέχουν. Τους ανήκουν τα πάντα. 

Τους ανήκει όλη η σημαντική γη, τους ανήκουν και ελέγχουν τις εταιρείες που έχουν από καιρό εξαγοράσει και πληρώσει, τη Γερουσία, το Κογκρέσο, τα πολιτειακά σπίτια, τα δημαρχεία, έχουν τους δικαστές στο τσεπάκι τους, και τους ανήκουν όλες οι μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης, ώστε να ελέγχουν σχεδόν όλες τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που ακούτε. 

Σας κρατάνε από τα αρχίδια. Ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να ασκούν πιέσεις για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Λοιπόν, ξέρουμε τι θέλουν. Θέλουν περισσότερα για τους εαυτούς τους και λιγότερα για όλους τους άλλους. 

Αλλά θα σας πω τι δεν θέλουν. Δεν θέλουν έναν πληθυσμό πολιτών ικανών να σκέφτονται κριτικά. Δεν θέλουν καλά πληροφορημένους, καλά μορφωμένους ανθρώπους ικανούς να σκέφτονται κριτικά. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Αυτό δεν τους βοηθάει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...