Ο Star Economist, Nouriel Roubini, απασφάλισε: «Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ έχει ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ»

 Ο Nouriel Roubini  είναι ένας από τους πιο γνωστούς οικονομολόγους στον κόσμο!

Ο ομότιμος καθηγητής στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης προέβλεψε την οικονομική κρίση του 2008 καθώς και το κραχ  της παγκόσμιας οικονομίας ακριβώς στο την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού. Μεγάλωσε στην Τουρκία, το Ιράν, το Ισραήλ και την Ιταλία και τώρα είναι πολίτης των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL» ρωτήθηκε για τις απειλές του μέλλοντος και είπε  πως ουσιαστικά ο Τρίτος Παγκόσμιος έχει ξεκινήσει και μένει απλά να «ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ», αν δεν αλλάξουν θεαματικά τα πράγματα.

Όπως σημείωσε:

«Οι απειλές για τις οποίες γράφω είναι πραγματικές – κανείς δεν θα το αρνηθεί αυτό. Μεγάλωσα στην Ιταλία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Τότε, ποτέ δεν ανησυχούσα για έναν πόλεμο μεταξύ μεγάλων δυνάμεων ή για έναν πυρηνικό χειμώνα, καθώς είχαμε ύφεση μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Δύσης. Κανείς δεν ανησυχούσε μήπως τα ρομπότ θα αναλάβουν τις περισσότερες δουλειές. Είχαμε πιο ελεύθερο εμπόριο και παγκοσμιοποίηση, ζούσαμε σε σταθερές δημοκρατίες, ακόμα κι αν δεν ήταν τέλειες. Το χρέος ήταν πολύ χαμηλό, ο πληθυσμός δεν ήταν υπερηλικιωμένος, δεν υπήρχαν μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις από το συνταξιοδοτικό και το σύστημα υγείας. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο μεγάλωσα. Και τώρα πρέπει να ανησυχώ για όλα αυτά τα πράγματα – όπως και όλοι οι άλλοι.

Ήμουν στην Ουάσιγκτον στην συνεδρίαση του ΔΝΤ. Ο οικονομικός ιστορικός Niall Ferguson είπε σε μια ομιλία του εκεί ότι θα ήμασταν τυχεροί αν είχαμε μια οικονομική κρίση όπως τη δεκαετία του 1970 – και όχι έναν πόλεμο όπως τη δεκαετία του 1940. Οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας ανησυχούσαν για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και του Ιράν και του Ισραήλ που βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης. Και μόλις σήμερα το πρωί, διάβασα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει από την Κίνα να επιτεθεί στην Ταϊβάν νωρίτερα παρά αργότερα. Ειλικρινά, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ουσιαστικά ξεκινήσει, σίγουρα στην Ουκρανία (σ.σ. όπου ΝΑΤΟ και Ρωσία πολεμάνε ο ένας τον άλλον σε ένα πόλεμο μικρής κλίμακας, ο οποίος ναι μεν έχει συμφωνηθέντα όρια, αλλά ανά πάσα στιγμή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΣ) και στον κυβερνοχώρο.

loading...