Spiegel: Στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου ΕΕ και ΗΠΑ!

 

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός εμπορικού πολέμου λόγω της άρνησης της Ουάσιγκτον να επιτρέψει στους ευρωπαίους κατασκευαστές να συμμετάσχουν στο αμερικανικό πρόγραμμα ενίσχυσης των βιομηχανιών έναντι της κλιματικής αλλαγής.

Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας του άρθρου, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε «πράσινες» τεχνολογίες, με το αντίστοιχο νομοσχέδιο να εγκρίνεται από το Κογκρέσο το περασμένο καλοκαίρι.

«Μόνο μετά την ψήφιση του όμως οι Ευρωπαίοι συνειδητοποίησαν ότι μόνο όσοι κατασκευάζουν προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα λαμβάνουν επιδοτήσεις»!

Τα προστατευτικά μέτρα των Αμερικανών μπορούν να οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη, σύμφωνα με το Spiegel…

Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, επεσήμανε επίσης τις άδικες διατάξεις του αμερικανικού νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο…

Πρόκειται για την απόλυτη ειρωνεία. Η Ευρώπη καταστρέφεται λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει κατά της Ρωσίας με πρόσχημα την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και τώρα δέχεται χτύπημα από την υποτιθέμενη σύμμαχο, τις ΗΠΑ, οι οποίες με τη σειρά τους παραβιάζουν το διεθνές δίκιο εις βάρος της Ευρώπης!

loading...