O Ζελες και η παρεα του εχουν και ρευμα και ιντερνετ και κοκα…(κολα, που πηγε το μυαλο σας)

Στην εποχή των παγετώνων γυρίζουν το Κίεβο τα ρωσικά πλήγματα: Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και υποσχέσεις για 4 ώρες ρεύμα!

Για πρώτη φορά αντιπαράθεση Ζελένσκι με Κλίτσκο

 Τις γεννήτριες τίς πασάρουν σε δικούς τους και μερικές τις πουλάνε στήν μαύρη αγορά !

Ανάγκασαν με προεδρικό διάταγμα τράπεζες, καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και διάφορους άλλους να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ή να ενοικιάσουν γεννήτριες από κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες κατά το μεγαλύτερο μέρος !

Τούρκικες γεννήτριες έχουν γεμίσει την αγορά 2 μήνες, και ξαφνικά ενώ κόστιζαν από 150 δολλάρια τώρα ξεκινάνε από 500 και πάνω !

Όσο για τα καταφύγια, δέν έφτιαξαν ούτε ένα !

Τα περισσότερα αληθινά καταφύγια της χώρας έχουν κατασκευαστεί τήν δεκαετία του 1980 και η πλειοψηφία τους είναι απλά υπόγεια στά 1-2 μέτρα βάθος, χωρίς φίλτρα αέρα, χωρίς σωλήνες νερού, χωρίς κρεββάτια, χωρίς πόρτες, με διάφορες ζημιές και…οδηγίες στά Ρώσικα με εικόνες από το διαστημικό λεωφορείο τών ΗΠΑ να το περιγράφουν ώς σύστημα εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.

Αρκετά αληθινά καταφύγια έχουν καταπατηθεί από διάφορους που τα χρησιμοποιούν ώς αποθήκες ή έχουν γκρεμιστεί για τήν ανέγερση νέων κτιρίων. Ότι μεταλλικό υπήρχε μέσα σε αυτά έχει κλαπεί και πουληθεί ώς παλιοσίδερα (ακόμη και οι εξωτερικές πόρτες ! και οι κλίμακες εξόδου κινδύνου !)

Ονόμασαν “καταφύγια” υπόγεια σχολείων και μερικών κτιρίων, στά οποία μετέφεραν νερό και ξηρά τροφή και τα περισσότερα έξ’ αυτών είναι με κανονικά παράθυρα στό επίπεδο τής επιφανείας της γής !

Επίσης ονόμασαν “καταφύγια” διάφορα σούπερ-μάρκετ στά οποία υποχρεωτικά οι ιδιοκτήτες έβαλαν γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος ώστε με τίς διακοπές ρεύματος να μήν χαλάνε τα προϊόντα, και έβαλαν σε κάθε ένα από αυτά ένα κουτί με γάζες και διάφορα ελαφρυά φάρμακα !

Ίντερνετ διαθέτουν όλα τα σούπερ μάρκετ δωρεάν για να μπορεί ο κάθε πελάτης να χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά του κουπόνια !

Απλά κινήσεις θεατρινισμού για να δικαιολογήσουν ότι έφτιαξαν καταφύγια και να χρεώσουν κάποια χρήματα !

Επίσης δηλώνουν ψεύτικες χωρητικότητες καταφυγίων, παράδειγμα ένα ερείπιο τών 30 ατόμων τό έχουν δηλώσει για 1500 με αποτέλεσμα οι κάτοικοι τής περιοχής να μαλλώνουν για τό ποιός θα μπεί και ποιός θα μείνει απέ’ξω !

Τα δέ εφόδια ή αλλιώς “Διεθνής βοήθεια” έχουν θεαθεί να πωλούνται σε σούπερ-μάρκετ, παζάρια και μαύρη αγορά, μόνο κάτι γάζες και άλλα άχρηστα είδη διανέμονται στόν κόσμο (με αποκορύφωμα γυναικείες γόβες-στρίνγκ και φορέματα πρίν από μερικούς μήνες) !

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που λόγω προπαγάνδας-δημοσιογράφων, στήνουν διανομές με αρκετά είδη ώστε να κυκλοφορήσουν οι εικόνες διανομής στόν κόσμο…

Να αναφερθώ στόν Δήμαρχο του Κιέβου Κλιτσκό (πρώην πυγμάχος),

έχει σοβαρές κατηγορίες εις βάρος του για :

Εμπορία και χρήση ναρκωτικών

Εμπορία όπλων

Κατάχρηση κρατικών χρημάτων σε πουτάνες (έχουν ανοίξει και το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο)

Αλλά το κερασάκι στήν τούρτα είναι ή προχθεσινή του δήλωση : ” Δέν πειράζει που θα έχουμε διακοπές ρεύματος, θα βλέπουμε τηλεόραση στά σκοτεινά”

Προφανώς “έφαγε” χρήματα για τα καταφύγια χωρίς να δώσει ποσοστό στόν Ζελέ και παρεξηγήθηκε !

Για να καταλάβετε το πνευματικό του επίπεδο, φανταστείτε τήν Άντζελα Δημητρίου Δήμαρχο αλλά 100 φορές χειρότερα !

loading...