Τhe Times of Voulgaroktonos : Η Επιχείρηση Swordclaw αποτελεί το νέο μεγάλο παιχνίδι του Ερντογάν στην Συρία.

Ο πονηρός σουλτάνος βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο εκλογικό του σώμα, το οποίο ευνοεί την εισβολή στη Συρία, και την εξαιρετικά λεπτή σχέση του με την Ρωσία.

Υπάρχει άλλη μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην αγορά. Όχι, δεν πρόκειται για την «απαζιζοποίηση» και την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας από τη Ρωσία – και, ως εκ τούτου, δεν είναι περίεργο που αυτή η άλλη επιχείρηση δεν αναστατώνει τα φτερά των Ρώσων. συλλογική Δύση.

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και official website The Times of Voulgaroktonos.

Η επιχείρηση Swordclaw ξεκίνησε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως εκδίκηση –με πολύ συναισθηματικό και συντονισμένο τρόπο– για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Κούρδων εναντίον Τούρκων πολιτών. Μερικοί από τους πυραύλους που εκτόξευσε η Άγκυρα σε αυτήν την αεροπορική εκστρατεία έλαβαν το όνομα των Τούρκων θυμάτων.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της Άγκυρας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επιτύχει πλήρως τους «αεροπορικούς στόχους» τους στη βόρεια Συρία και το Ιρακινό Κουρδιστάν και έχουν κάνει τους υπεύθυνους για την τρομοκρατική επίθεση να πληρώνουν «μαζικά» τους πολίτες στον πεζόδρομο Istiklal της Κωνσταντινούπολης.

Και αυτό υποτίθεται ότι είναι μόνο το πρώτο βήμα. Για τρίτη φορά το 2022 , ο Σουλτάνος Ερντογάν υπόσχεται επίσης χερσαία εισβολή σε εδάφη που ελέγχονται από τους Κούρδους στη Συρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αν και πολλοί Τούρκοι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η εισβολή είναι απαραίτητη το συντομότερο δυνατό.

Ο πονηρός σουλτάνος είναι παγιδευμένος ανάμεσα στο εκλογικό του σώμα, το οποίο ευνοεί μια εισβολή, και την εξαιρετικά λεπτή σχέση του με τη Ρωσία – η οποία εκτείνεται σε ένα ευρύ γεωπολιτικό και γεωοικονομικό τόξο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μόσχα μπορεί να ενεργοποιήσει κάθε είδους μοχλούς πίεσης για να τον αποτρέψει. Για παράδειγμα, η Ρωσία ακύρωσε την τελευταία στιγμή την εβδομαδιαία αποστολή μιας κοινής ρωσοτουρκικής περιπολίας στο Ain al Arab που γινόταν τις Δευτέρες. Το Ain al Arab είναι ένα εξαιρετικά στρατηγικό έδαφος: ο χαμένος κρίκος, ανατολικά του Ευφράτη, ικανός να παρέχει συνέχεια μεταξύ Idlib και Ras al Ayn, που καταλαμβάνεται από αμφίβολες ομάδες τουρκικής πίστης κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη θέση του ως δυνητικού μεσολαβητή μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, αποκομίζοντας το μέγιστο κέρδος παρακάμπτοντας τον συνδυασμό αντιρωσικών εμπάργκο-κυρώσεων.

Ο σουλτάνος, ο οποίος ταχυδακτυλουργεί πολλούς σοβαρούς φακέλους, είναι βαθιά πεπεισμένος ότι έχει ό,τι χρειάζεται για να φέρει τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τερματίσει τελικά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, πιστεύει ότι μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, της προσέγγισης με τη Δαμασκό, της λεπτής εσωτερικής κατάστασης στο Ιράν, των σχέσεων Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, των αδιάκοπων μεταμορφώσεων στην άλλη πλευρά της Μεσογείου και της τη δυναμική της ολοκλήρωσης της Ευρασίας. Αντισταθμίζει όλα του τα στοιχήματα μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρασίας. Κλείνουμε όλα τα νότια σύνορά μας. Το πράσινο φως για το Swordclaw άναψε ο Ερντογάν ενώ βρισκόταν στο προεδρικό του αεροπλάνο, επιστρέφοντας από το G20 στο Μπαλί. Αυτό έγινε μόλις μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπου, σύμφωνα με προεδρική δήλωση του Ερντογάν, το θέμα δεν συζητήθηκε.

« Δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν ή τον [Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν σχετικά με την επιχείρηση. Και οι δύο γνωρίζουν ήδη ότι μπορούμε να κάνουμε τέτοια πράγματα ανά πάσα στιγμή σε αυτή την περιοχή », ανέφερε η δήλωση. Το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δεν ενημερώθηκε για την Επιχείρηση Sword-Claw αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι ο Ερντογάν δεν προσκλήθηκε σε έκτακτη συνάντηση της G7 και του ΝΑΤΟ στο Μπαλί, στο περιθώριο της G20. Αυτή η συνάντηση συγκλήθηκε από τον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση του διάσημου πλέον ουκρανικού πυραύλου S-300 που έπεσε σε πολωνικό έδαφος. Εκείνη τη στιγμή, κανείς στο τραπέζι δεν είχε πειστικές αποδείξεις για το τι είχε συμβεί. Και η Τουρκία δεν προσκλήθηκε καν στο τραπέζι, κάτι που εκνεύρισε βαθιά τον σουλτάνο.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που ο Ερντογάν είπε στα μέσα της εβδομάδας ότι η Επιχείρηση Swordclaw ήταν απλώς «η αρχή ». Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος AKP στο κοινοβούλιο, είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ” κλείσει όλα τα νότια σύνορά μας…με έναν διάδρομο ασφαλείας που θα αποτρέψει κάθε πιθανότητα επίθεσης στη χώρα μας “.

Η υπόσχεση μιας χερσαίας εισβολής παραμένει: Θα ξεκινήσει « την πιο κατάλληλη στιγμή για εμάς » και θα στοχεύσει τις περιοχές Τελ Ριφάατ, Μαμπίτζ και Κομπανέ, τις οποίες ο σουλτάνος περιέγραψε ως « πηγές προβλημάτων ». Η Άγκυρα έχει ήδη καταστρέψει, χρησιμοποιώντας drones, στο κύριο αρχηγείο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, των οποίων οι διοικητές πιστεύουν ότι ο κύριος στόχος μιας πιθανής τουρκικής χερσαίας εισβολής θα είναι το Κομπάνι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχεύει περιοχή εξαιρετικά κοντά σε αμερικανική βάση. Και το Κομπάνι είναι άκρως συμβολικό: το μέρος όπου οι Αμερικανοί σφράγισαν μια συνεργασία με τους Κούρδους της Συρίας για – θεωρητικά – να πολεμήσουν το ISIS. Και αυτό εξηγεί γιατί οι Κούρδοι της Συρίας είναι τρομοκρατημένοι από την έλλειψη αμερικανικής απάντησης στα τουρκικά χτυπήματα. Κατηγορούν – ποιον άλλον; – ο σουλτάνος να υποκινήσει τα «εθνικιστικά αισθήματα» πριν από τις εκλογές του 2023, τις οποίες ο Ερντογάν έχει πλέον καλές πιθανότητες να κερδίσει παρά την καταστροφική κατάσταση της τουρκικής οικονομίας. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει συσσώρευση τουρκικών στρατευμάτων κοντά στο Κομπάνι – μόνο αεροπορικές επιδρομές. Πράγμα που μας φέρνει στον πολύ σημαντικό ρωσικό παράγοντα. Το Manbij και το Tel Rifaat, δυτικά του Ευφράτη, είναι πολύ πιο σημαντικά για τη Ρωσία από το Κομπάνι, καθώς είναι και τα δύο ζωτικής σημασίας για την υπεράσπιση του Χαλεπίου από πιθανές επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Αυτό που μπορεί να συμβεί στο εγγύς μέλλον κάνει την κατάσταση ακόμα πιο ζοφερή. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Άγκυρας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ – που έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο τμημάτων του Αφρίν – ως ένα είδος «πρωτοπορίας» σε μια χερσαία εισβολή στο έδαφος των Κούρδων της Συρίας. Πουλήστε κλεμμένο συριακό πετρέλαιο στην Τουρκία. Η τρέχουσα ομίχλη πολέμου περιλαμβάνει την ιδέα ότι οι Ρώσοι μπορεί να έχουν ξεπουλήσει τους Κούρδους αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στους τουρκικούς βομβαρδισμούς. Αυτό δεν ισχύει, διότι η επιρροή της Ρωσίας στο έδαφος των Κούρδων της Συρίας είναι αμελητέα σε σύγκριση με αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόνο οι Αμερικανοί μπορούσαν να «πουλήσουν» τους Κούρδους.

Όσο αλλάζουν τα πράγματα, τόσο μένουν ίδια στη Συρία. Θα μπορούσε κανείς να τα συνοψίσει όλα ως ένα μνημειώδες αδιέξοδο. Γίνεται ακόμα πιο σουρεαλιστικό γιατί, στην πραγματικότητα, Άγκυρα και Μόσχα έχουν ήδη βρει τη λύση στη συριακή τραγωδία.Το πρόβλημα είναι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων – οι οποίες ουσιαστικά προστατεύουν αυτές τις νηοπομπές που κλέβουν το συριακό πετρέλαιο. Οι Ρώσοι και οι Σύροι το συζητούν ακόμα. Το συμπέρασμα είναι ότι οι Αμερικανοί παραμένουν αδράνεια. Το κάνουν γιατί μπορούν. Και η Δαμασκός είναι ανίκανη να τους διώξει.

Ο σουλτάνος τα παίζει όλα με απόλυτο κυνισμό – στη γεωπολιτική και τη γεωοικονομία. Πολλά από αυτά που δεν έχουν επιλυθεί στη Συρία περιστρέφονται γύρω από εδάφη που καταλαμβάνονται από ντε φάκτο συγκροτήματα που αυτοαποκαλούνται Κούρδοι, που προστατεύονται από τις ΗΠΑ. Διακινούν συριακό πετρέλαιο για να το μεταπωλήσουν κυρίως στην … Τουρκία.

Και τότε, εν ριπή οφθαλμού, ένοπλες συμμορίες που αυτοαποκαλούνται Κούρδοι μπορούν απλώς να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για την «αντιτρομοκρατία»… απελευθερώνοντας τους τρομοκράτες που έχουν συλλάβει, αυξάνοντας έτσι την «τρομοκρατική απειλή» σε όλη τη βορειοανατολική Συρία. Κατηγορούν – ποιον άλλον; – Τουρκία. Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί αυξάνουν την οικονομική βοήθεια σε αυτές τις ένοπλες συμμορίες με το πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Η διάκριση μεταξύ «ένοπλων συμμοριών» και «τρομοκρατών» είναι φυσικά πολύ λεπτή. Αυτό που έχει πρωτίστως σημασία για τον Ερντογάν είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Κούρδους ως διαπραγματευτικό χαρτί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που σχετίζονται με την παράκαμψη των εμπάργκο και των αντιρωσικών κυρώσεων. Και αυτό εξηγεί γιατί ο σουλτάνος μπορεί να αποφασίσει να βομβαρδίσει το συριακό έδαφος όποτε θέλει, παρά την όποια καταδίκη από την Ουάσιγκτον ή τη Μόσχα. Από καιρό σε καιρό, οι Ρώσοι ανακτούν την πρωτοβουλία στο έδαφος – όπως συνέβη στην εκστρατεία του Ιντλίμπ το 2020, όταν οι Ρώσοι βομβάρδισαν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που παρείχαν «βοήθεια» στους Σαλαφίτες τζιχαντιστές.

Σήμερα, μπορεί να συμβεί μια αλλαγή παιχνιδιού. Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την πετρελαιοπηγή al-Omar βόρεια του Deir ez-Zor. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα δεν καταστρέφει τίποτα λιγότερο από τις πετρελαϊκές υποδομές της περίφημης «κουρδικής αυτονομίας».

Αυτή η υποδομή έχει εκμεταλλευτεί κυνικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες για πετρέλαιο που φτάνει στα σύνορα με το Ιράκ στο ιρακινό Κουρδιστάν. Άρα, κατά μία έννοια, η Άγκυρα χτυπά τους Κούρδους της Συρίας και ταυτόχρονα την κλοπή συριακού πετρελαίου από τους Αμερικανούς.

Η οριστική αλλαγή της κατάστασης μπορεί να είναι κοντά. Θα αφορά τη συνάντηση Ερντογάν και Μπασάρ αλ Άσαντ (θυμηθείτε το ρεφρέν της δεκαετίας «Ο Άσαντ πρέπει να φύγει»). Τοποθεσία: Ρωσία. Διαμεσολαβητής: Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτοπροσώπως. Δεν είναι υπερβολή να φανταστεί κανείς ότι αυτή η συνάντηση ανοίγει τον δρόμο για τον αποδεκατισμό από την Άγκυρα αυτών των κουρδικών ένοπλων συγκροτημάτων, που ουσιαστικά χρησιμοποιούνται από την Ουάσιγκτον ως χρήσιμους ηλίθιους. Μετά από δύο χρόνια σχετικής ηρεμίας, η κατάσταση στη Συρία χειροτερεύει ξανά.

Αυτό ακολουθεί την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο εβδομάδες από μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει εκεί από την ελεγχόμενη από τους Κούρδους πόλη Κομπάνι στη βορειοανατολική Συρία. Η Τουρκία έχει κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες κατέχουν τη βορειοανατολική Συρία, για συνέργεια στην επίθεση.

Μια εβδομάδα μετά το επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις των Κούρδων στην ανατολική Συρία. Τώρα έχει απειλήσει να εισβάλει (ξανά).

Δεν έχω γράψει για τη σύγκρουση εδώ και καιρό και υπάρχουν πολλοί νέοι αναγνώστες. Ακολουθεί λοιπόν μια λίστα με ονόματα και συντομογραφίες που σχετίζονται με την ιστορία:

PKK: Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν – μάχεται, συχνά με τρομοκρατικές μεθόδους, για το σχηματισμό ενός Μεγάλου Κουρδιστάν από τις κουρδικές περιοχές του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας.

YPG: Μονάδες Προστασίας του Λαού – Κουρδικό-συριακό τμήμα του PKK, επί του παρόντος σιωπηλά συμμαχικά με τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία.

YPJ: Γυναικείες μονάδες του YPG.

SDF: Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις – «πρώην» YPG, επί του παρόντος ανοιχτά σύμμαχοι με τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία.

Μαζλούμ: «πρώην» αρχηγός των YPG, νυν αρχηγός των SDF στη Συρία, που συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Rojava: αυτόνομη περιοχή στη βορειοανατολική Συρία υπό τον έλεγχο των SDF και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Barzani: Αρχηγός της κυβέρνησης της επαρχίας που διοικείται από τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ – εχθρική προς το PKK/YPG, φιλική προς τις ΗΠΑ.

ASS: Συριακός Αραβικός Στρατός – τακτικός στρατός της Συρίας.

HTS: Hayat Tahir al-Sham – παράγωγο της Al-Qaeda, Τούρκος πληρεξούσιος που κυβερνά τμήματα της βορειοδυτικής Συρίας.

Προερχόμενο από τον Τούρκο σχολιαστή Agitpapa εδώ, ελαφρώς επεξεργασμένο, είναι τα τελευταία νέα από την περιοχή.

Agitpapa – 9:09 UTC – 26 Νοεμβρίου 2022

« Είναι τα γενέθλια του PKK αύριο και υπάρχουν φήμες ότι η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει τον χερσαίο πόλεμο κατά των Κούρδων της Ροζάβα εκείνη την ημερομηνία.

Τρεις ημέρες τουρκικών αεροπορικών επιδρομών που φέρεται να εγκρίθηκαν από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες – αν και οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έγιναν όλες από τον τουρκικό εναέριο χώρο – κατέστρεψαν την πολιτική και στρατιωτική υποδομή της Ροζάβα. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας διεκόπη, αφήνοντας 65.000 χωριά στο σκοτάδι. Οι πετρελαιοπηγές, το εργοστάσιο εμφιάλωσης LNG και τα σιλό σιτηρών καταστράφηκαν και οι μεγάλες βάσεις των SDF στη Χασάκα βομβαρδίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου Mazlum.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν μόνο μια αδύναμη διαμαρτυρία ενάντια στον βομβαρδισμό της κύριας βάσης κατοχής τους από ένα μέλος του ΝΑΤΟ. Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν επίσης θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και της Ρωσίας στο Ταλ Τάμερ, σκοτώνοντας στρατιώτες της SAA. Πηγές των SDF αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εκκένωσαν τη σκηνή λίγο πριν την αεροπορική επιδρομή.

Οι Τούρκοι έχουν βομβαρδίσει πάνω από 40 στόχους σε ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία περιοχές στη βόρεια Συρία καθώς και στην Τζαζίρα, χαράσσοντας έναν ευρύ χάρτη πολύπλευρου εκβιασμού και προδοσίας που φαίνεται να κορυφώνεται τώρα με την ολοκληρωτική εκκαθάριση του κουρδικού πληθυσμού:

Ο εκβιασμός στην Ουκρανία που άσκησαν οι Τούρκοι εναντίον της Ρωσίας, για να λάβουν τη συναίνεση της Ρωσίας με αντάλλαγμα την οικονομική και πολιτική υποστήριξή τους στη Ρωσία εναντίον της Δύσης, την προδοσία των SDF, που συμμαχούν με τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ηγεμόνα εναντίον του συριακού λαού και της Ρωσίας, και την προδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών, που μαχαιρώνουν για άλλη μια φορά πισώπλατα τον αποικιακό κουρδικό στρατό τους.

Ο πρώην εκπρόσωπος των SDF, φιλο-ΡΚΚ Μουσταφά Μπαλί, έχει εκφράσει πολύ ξεκάθαρα πώς βλέπει την προδοσία του λαού του. Είναι μέλος του PKK και γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ δεν σήμαινε ποτέ τίποτα άλλο παρά θάνατο για τον λαό του.

Ναι, οι Γιάνκηδες βοήθησαν για λίγο τους Κούρδους να νικήσουν το ISIS, το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο για να μετατρέψουν τις YPG/YPJ σε αποικιακό στρατό τους.

Για τους Κούρδους της Συρίας, ο μεγάλος εχθρός εξακολουθεί να είναι ο Άσαντ και η σύμμαχός του Ρωσία, αλλά το PKK το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα.

Καθώς το PKK αντιστέκεται στην τουρκική εισβολή στην περιοχή του ποταμού Ζαπ του Ιράκ, ο Μπαρζανί του μαχαιρώνει πισώπλατα, ενώ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ διασκεδάζουν με τον Μπαρζανί και προσπαθούν να πιέσουν τους SDF να τους αφήσει να υποταχθούν σε αυτόν. Ακόμη και ο Μαζλούμ δεν μπόρεσε να προδώσει το PKK σε αυτό το σημείο, αλλά παραμένει στην υπηρεσία των Γιάνκης . »

Σήμερα οι Ρώσοι έδωσαν στο YPG μια τελευταία ευκαιρία:

Στη συνάντηση που έγινε στο Καμισλί, η Ρωσία ζήτησε από το YPG να αποσύρει όλη τη στρατιωτική τους παρουσία από τα τουρκικά σύνορα στον δρόμο Μ4 (και να αφήσει ολόκληρη την περιοχή στην κυβέρνηση). Διαφορετικά, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει το YPG ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας είναι αναπόφευκτη. Το YPG αρνήθηκε .

Εάν η Δύση δεν σταματήσει την Τουρκία, είναι το τέλος της κουρδικής αυτονομίας στη βορειοανατολική Συρία. Μπορούν όμως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες να αντιταχθούν στην Τουρκία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης; »

Κατά τη γνώμη μου, οι «δυτικοί» εξακολουθούν να χρειάζονται τον επίδοξο Σουλτάνο Ερντογάν και δεν μπορούν να ρισκάρουν άλλη μια μετατόπιση από την Τουρκία στη Ρωσία. Εάν ο Ερντογάν θέλει να εισβάλει στη βορειοανατολική Συρία, μπορεί να το κάνει τώρα. Οι Κούρδοι άρχοντες, στο ατελείωτο πείσμα τους, θα θυσιάσουν και πάλι τον λαό τους.

Επίσης ο στρατηγός Mazloum Abdi κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν έκαναν αρκετά για να σταματήσουν τις τουρκικές διασυνοριακές επιχειρήσεις στη Συρία.Ο διοικητής των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε στις 26 Νοεμβρίου ότι η ομάδα διέκοψε όλες τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας στο BBC, ο στρατηγός των SDF Mazloum Abdi προειδοποίησε ότι εάν ο Ερντογάν ακολουθήσει την απειλή του και η Τουρκία ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να ανακτήσει τη δύναμή του. ” Οι δυνάμεις που συνεργάζονται συμβολικά με τον διεθνή συνασπισμό στον αγώνα κατά του ISIS είναι τώρα στόχοι του τουρκικού κράτους και ως εκ τούτου οι (στρατιωτικές) επιχειρήσεις έχουν σταματήσει “, είπε ο Abdi.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE TOY ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (THE TIMES OF VOULGAROKTONOS)

loading...