H Ουκρανία υποχείριο των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των Ναζί από τον Β παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και σήμερα.Τα μέσα ενημέρωσης έχουν κατασκευάσει μια ξεκάθαρη αφήγηση «Ο πόλεμος του Πούτιν» που κρύβει την ιμπεριαλιστική επέκταση της Αμερικής στην Ανατολική Ευρώπη. Είναι μια εξ ολοκλήρου οργουελική προσπάθεια να προβληθεί στη Ρωσία αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κύριος αυτοκρατορικός σύμμαχός τους, το Ηνωμένο Βασίλειο (το οποίο ένας Βρετανός δημοσιογράφος αποκάλεσε «το ρυμουλκό της Αμερικής») , κάνουν από το 1945 – και μάλιστα εδώ και αιώνες.


Έρευνα-επιμέλεια και επεξεργασία Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και official website The Times of VoulgaroktonosΚοιτάζοντας πίσω, οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον Τρούμαν, ξεκίνησαν την πολιτική μετατροπής των εχθρών (Γερμανία, Ιαπωνία) σε φίλους και φίλους (η σημαντική συμμαχία με την ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του πολέμου) σε εχθρούς. Η CIA, που δημιουργήθηκε το 1947, ήταν το κύριο μυστικό όργανο αυτής της πολιτικής, συνεργαζόμενη στενά με τη νεοναζιστική Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) για να πραγματοποιήσει ενέργειες για να υπονομεύσει, να διχάσει και να αποσταθεροποιήσει το σοβιετικό κράτος.


Το OUN, συγκεκριμένα η φατρία με επικεφαλής τον Γερμανό σύμμαχο Στέπαν Μπαντέρα και τον δευτεροφύλακά του, Γιαροσλάβ Στέτσκο, OUN-B, ήταν μια σκληρά αντισημιτική, αντικομμουνιστική και αντιρωσική οργάνωση, η οποία συνεργάστηκε με τη ναζιστική κατοχή και συμμετείχε ενεργά στη σφαγή εκατομμυρίων Πολωνών, Ουκρανών Εβραίων και Ρώσων και Ουκρανών κομμουνιστών στην περιοχή. Παρόλα αυτά, η Washington Post αντιμετώπισε τον Στέτσκο ως εθνικό ήρωα, έναν «μοναχικό πατριώτη».Μια ανθυγιεινή συμμαχία

Η συμμαχία μεταξύ του OUN και της Γερμανίας το 1941 υποστηρίχθηκε από τους ηγέτες της Ουκρανικής Ορθόδοξης και της Ελληνοκαθολικής Ουκρανικής εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος του τελευταίου, Andrey Sheptytsky , γράφει μια ποιμαντική επιστολή που αναφέρει:

« Χαιρετίζουμε τον νικηφόρο γερμανικό στρατό ως απελευθερωτή του εχθρού. Αποδίδουμε τον υπάκουο σεβασμό μας στην κυβέρνηση που έχει ανεγερθεί. Αναγνωρίζουμε τον κ. Yaroslav Stetsko ως αρχηγό του κράτους… της Ουκρανίας . »Με αφορμή τη γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, το OUN ανάρτησε αφίσες στην πόλη Lvov στη δυτική Ουκρανία, οι οποίες έγραφαν:

« Μην αφήνετε τα όπλα σας τώρα. Πάρτε τα στα χέρια σας. Καταστρέψτε τον εχθρό… Άνθρωποι! Ξέρω! Η Μόσχα, η Πολωνία, οι Ούγγροι, οι Εβραίοι είναι εχθροί σας. Καταστρέψτε τους!... Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους ήρωες! Δόξα στον αρχηγό! [Μπαντέρα] ”

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η έκκληση για εθνοκάθαρση δεν αναφέρει τους Γερμανούς που κατέλαβαν τότε την Ουκρανία, αλλά τους φασίστες και νεοναζί προπαγανδιστές που διεξάγουν σήμερα πόλεμο στην περιοχή του Ντονμπάς παρουσιάζουν τους προγόνους τους ως ήρωες επειδή υπερασπίστηκαν τον ουκρανικό εθνικισμό ενάντια στους Σοβιετικούς και η Γερμανία. Το Πεντάγωνο άσκησε επιτυχώς πιέσεις στο Κογκρέσο για την άρση των περιορισμών στην εκπαίδευση και τη στρατιωτική βοήθεια σε ομάδες, όπως το τάγμα Azov, που βασίζονται στη φασιστική ή νεοναζιστική ιδεολογία .


Μαχητές του τάγματος Azov με τη σημαία του ΝΑΤΟ στα αριστερά και τη ναζιστική σημαία στα δεξιά.


Όπως και στο παρελθόν, η αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι έτοιμη να υποδεχθεί τέτοιους τομείς στον κύκλο των συμμάχων της. Στις 16 Δεκεμβρίου 2021, ένα σχέδιο ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καταχωρίστηκε ως « Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας. »

Εγκρίθηκε με καταγεγραμμένες ψήφους 130 υπέρ (κυρίως ο τρίτος κόσμος, που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού), 51 αποχές (κυρίως ΕΕ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδάς) και δύο αντιθέσεις, αμφότερες η Ουκρανία και η οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες που κατέκτησε και κατέλαβε ο Χίτλερ δεν θα καταδίκαζαν τις σημερινές εκδηλώσεις του ναζισμού και του φασισμού.
Τρούμαν, η προέλευση της CIA

Ο Χάρι Τρούμαν, ο διαβόητος γερουσιαστής, είπε το 1940, ως απάντηση στην επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, ότι « αν δούμε ότι η Γερμανία κερδίζει, θα πρέπει να βοηθήσουμε τη Ρωσία και εάν η Ρωσία κερδίζει, θα πρέπει να βοηθήσουμε τη Γερμανία και έτσι να τους αφήσουμε να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ». . Δείχνει πόσο λίγο σεβασμό είχε για τον ρωσικό λαό και άλλους σοβιετικούς λαούς – κάτι που έγινε πιο εμφανές όταν έγινε πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν στην ανοικοδόμηση της βιομηχανικής ικανότητας της Δυτικής Ευρώπης (κυρίως για να αποτρέψουν τους κομμουνιστές και τους σοσιαλιστές να κερδίσουν τις εκλογές), αλλά ξεκίνησε επίσης έναν πόλεμο κατά της Βόρειας Κορέας, καταστρέφοντας σχεδόν κάθε δομή στη χώρα μέσω βομβαρδισμών, συμπεριλαμβανομένων με εμπρηστικά και ναπάλμ όπλα.

Ξεκίνησε τον Ψυχρό Πόλεμο, αύξησε μαζικά τον στρατιωτικό προϋπολογισμό, οργάνωσε το ΝΑΤΟ και χρησιμοποίησε ατομικά όπλα σε άμαχους πληθυσμούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, κυρίως για να αποτρέψει τους συμμάχους Σοβιετικούς να κερδίσουν εδάφη στην Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες του πολέμου.

Ίσως η πιο καταστροφική πρωτοβουλία του Τρούμαν ήταν η δημιουργία της CIA, ενός τέρατος που ισχυρίστηκε ότι είχε ξεφύγει από τον έλεγχο, λέγοντας σε έναν φίλο : « Δεν θα δεχόμουν ποτέ τη δημιουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε σαράντα επτά χρόνια αν το ήξερα. θα γινόταν η αμερικανική Γκεστάπο », αν και ως πρόεδρος υποστήριξε τις μυστικές δραστηριότητές της στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο άμεσος στόχος ήταν η Σοβιετική Ουκρανία, την οποία η CIA ήλπιζε μέσω των κρυφών της σχεδίων να «σκάσει» με σαμποτέρ πίσω από τις γραμμές του εχθρού.


Η αποστολή του είναι μια μεταγραφή από την υπηρεσία μυστικής δράσης του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, την OSS, η οποία είχε συνεργαστεί με αντάρτικες ομάδες που αντιστέκονταν στη ναζιστική κατοχή. Στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς γύρισαν τον εχθρό υποστηρίζοντας τις ναζιστικές οργανώσεις που πολεμούσαν ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, τη χώρα που μόλις είχε σώσει την Ευρώπη από τη μάστιγα του Τρίτου Ράιχ του Χίτλερ.

Το σχέδιο της CIA, μέρος των επιχειρήσεων της «παραμονής πίσω» στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ήταν να ρίξει αεροπλάνα Ουκρανούς από υπερεθνικιστικές ομάδες, ιδιαίτερα την OUN-B, η οποία περιελάμβανε λαθρεμπόριο όπλων, χρήση μυστικών μεταδόσεων επικοινωνίας, κατασκόπους, καταδρομείς. , ληστείες, δολοφόνοι και σαμποτάζ.

Ένα αποχαρακτηρισμένο μυστικό ιστορικό της CIA δείχνει ότι η Υπηρεσία αρνήθηκε να εκδώσει τον εγκληματία πολέμου Μπαντέρα του OUN στους Σοβιετικούς προκειμένου να διατηρήσει το υπόγειο κίνημα και τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία.

Αντίθετα, δύο κλάδοι της CIA, το Γραφείο Συντονισμού Πολιτικής (OPC) για μυστικές επιχειρήσεις και το Γραφείο Ειδικών Επιχειρήσεων (OSO) για μυστικά έργα για τα οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε κάλυψη, προστάτευσαν το «OUN και συνεργάστηκαν στενά με τους αντι- Σοβιετικός Ουκρανικός Αντάρτικος Στρατός (UPA) " για δραστηριότητες ψυχολογικού πολέμου που στρέφονται εναντίον πολωνικών, τσεχοσλοβακικών και ρουμανικών στόχων στα ουκρανικά σύνορα ".

Το OPC και το OSO " συμφωνούν ότι η ουκρανική οργάνωση [Ανώτατο Συμβούλιο Απελευθέρωσης της Ουκρανίας], το διοικητικό όργανο του OUN, προσφέρει ασυνήθιστες ευκαιρίες για να διεισδύσει στην ΕΣΣΔ και να βοηθήσει στην ανάπτυξη κινημάτων παράνομων πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα ".

Η επιχείρηση της CIA είχε την κωδική ονομασία PBCRUET-AERODYNAMIC, με βάση ένα άκρως απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 17 Ιουνίου 1950.

OUN

Το συνέδριο του κόμματος OUN τον Αύγουστο του 1939 ζήτησε ένα «εθνικά ενιαίο» κράτος, μια ιδέα που εντάθηκε μετά το 1941 με τη δέσμευσή του για μια « επιχείρηση κάθαρσης ενάντια σε όλους τους εχθρούς της φυλής ». Οι Εβραίοι της Ουκρανίας, που αριθμούν περίπου 1,5 εκατομμύριο, εξοντώθηκαν ουσιαστικά από τους Γερμανούς, με τη βοήθεια του Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού του OUN, της ουκρανικής αστυνομίας και απλών Ουκρανών πολιτών. Το OUN αποτελούνταν από ένα μείγμα Ουκρανών φασιστών, Ναζί και άλλων ακραίων στοιχείων, αλλά και από Σλοβάκους φρουρούς Hlinka, Ουκρανικά SS από τη 14η Μεραρχία Γρεναδιέρων Waffen-SS (Γαλικία) και Γερμανούς μισθοφόρους των SS.

Η μαζική δολοφονία Πολωνών (υπολογίζεται μεταξύ 100.000 και 200.000) εντάθηκε το 1943, με την ενεργό συμμετοχή της UPA. Η OUN-UPA συνεργάζεται επίσης με τους Γερμανούς για να εξοντώσει χιλιάδες Ουκρανούς Ρώσους. Ο αυτοαποκαλούμενος «πρωθυπουργός» της, Γιαροσλάβ Στέτσκο, περιέγραψε τους Ρώσους ως μια βάρβαρη, μη ευρωπαϊκή φυλή, που προέρχεται από τους Μογγόλους και τους Ούννους.

Μετά τον πόλεμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είδαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν στενά με τον Stetsko ο οποίος, στη δική του βιογραφία (1941), έγραψε:

« Θεωρώ ότι ο μαρξισμός είναι προϊόν του εβραϊκού πνεύματος, το οποίο εφαρμόστηκε στη φυλακή των μοσχοβιτικών λαών από τον μοσχοβιο-ασιατικό λαό με τη βοήθεια των Εβραίων. Η Μόσχα και ο Εβραίος είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ουκρανίας και φορείς διεφθαρμένων διεθνών μπολσεβίκικων ιδεών… Υποστηρίζω λοιπόν την καταστροφή των Εβραίων και τη σκοπιμότητα να έρθουν στην Ουκρανία οι γερμανικές μέθοδοι εξόντωσης των Εβραίων, αποτρέποντας την αφομοίωσή τους …»
Ήταν ένα χρόνο αφότου ο άνδρας του Όλιβερ Νορθ και μελλοντικός πρόεδρος του Αντικομμουνιστικού Παγκόσμιου Συνδέσμου
Τζον Σινγκλούαμπ επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του OUN-B/ABN του Yaroslav Stetsko στο Μόναχο και μίλησε
στο ψεύτικο πάρτι γενεθλίων της UPA στο Καπιτώλιο.
Αναδρομικός

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, αφού πέταξε με αλεξίπτωτο 85 πράκτορες στην Ουκρανία , τα τρία τέταρτα των οποίων συνελήφθησαν, η CIA αναγνώρισε το έργο ως θλιβερή αποτυχία. Αυτό δεν εμπόδισε τους πολεμιστές του Ψυχρού Πολέμου να χρησιμοποιήσουν μισθοφόρους για να πραγματοποιήσουν αλλαγή καθεστώτος αλλού, ιδίως κατά την αποτυχία του Κόλπου των Χοίρων δέκα χρόνια αργότερα. Με τη συντριβή του ουκρανικού αντάρτικου κινήματος, πολλοί Μπαντεραϊτές, συμπεριλαμβανομένου του Mykola Lebed , ενός από τους ιδρυτές του OUN και ενός εκπαιδευμένου στην Γκεστάπο υπολοχαγό Bandera σε ανελέητες μεθόδους βασανιστηρίων, έγιναν μετανάστες.

Ο Λέμπεντ , ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της οργάνωσης και επικεφαλής της διαβόητης μυστικής αστυνομίας, χαρακτηρίστηκε από τον στρατό των ΗΠΑ ως «γνωστός σαδιστής και συνεργάτης των Γερμανών». Μετά τον πόλεμο μετανάστευσε στο Μόναχο, όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο νέο Radio Free Europe, το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ όργανο προπαγάνδας που εκπέμπει στην Ανατολική Ευρώπη και το οποίο διευθύνει κρυφά η CIA. Το RFE ενώθηκε με το Radio Liberty (το οποίο διοικείται επίσης από τη CIA και στόχευε στη Σοβιετική Ένωση) και η Φωνή της Αμερικής για να μεταδώσει όχι μόνο προπαγάνδα αλλά και να μεταδώσει μονόδρομα κωδικοποιημένα μηνύματα σε σαμποτέρ που «άφησαν πίσω».

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Lebed ήταν καλός μαθητής και ο αγαπημένος της γερμανικής Γκεστάπο. Στη συνέχεια, επανεγκαταστάθηκε στο Μόναχο, ο Λέμπεντ απολάμβανε την αιγίδα (όπως και τον Μπαντέρα) του αξιωματικού πληροφοριών των Ναζί Reinhard Gehlen , ο οποίος είχε ο ίδιος στενές επιχειρησιακές σχέσεις με τη CIA.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (THE TIMES OF VOULGAROKTONOS)

Δεν υπάρχουν σχόλια :